REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Remus Cernea a câştigat procesul cu ANI: Justiţia a funcţionat!

Remus Cernea a câştigat procesul cu ANI: Justiţia a funcţionat!

Replica API 12 martie 2014 | 00:00 203

Bătălia se mută la Curtea Supremă

Bătălia se mută la Curtea Supremă

Deputatul de Constanţa, Remus Cernea, răsuflă uşurat. Excentricul parlamentar a câştigat luni procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), încă de la primul termen. "Admite acţiunea. Anulează raportul de evaluare nr.46200/17.10.2013 emis de pârâta ANI", "tronează" pe pagina CApB, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, aşa cum a menţionat pentru "Replica" de Constanţa, Cernea: "Curtea de Apel este prima instanţă, ANI ar putea să facă recurs în 15 zile şi, dacă nu mă înşel, cazul va fi judecat la Înalta Curte. Eu sper că datele acestui proces sunt absolut clare. Momentul în care un act devine valabil este momentul semnării lui, ori confunzia făcută de ANI în acest caz a fost între validitatea unui document şi opozabilitatea lui. Faptul că dintr-o neglijenţă a firmei unde am fost eu administrator nu au fost duse actele la Registrul Comerţului, nu afectează validitatea actului semnat de mine", a menţionat Cernea, pentru "Replica".

Pe de altă parte, deputatul susţine că este un aprig susţinător al ANI, instituţie pentru care îşi doreşte chiar sporirea atribuţiilor: "Eu respect foarte mult munca ANI, cred că această instituţie este foarte importantă pentru România şi cred chiar că zona ei de competenţă va trebui extinsă şi puterea ei întărită în următoarea perioadă. În ceea ce priveşte însă cazul meu, evident că acolo nu era vorba de incompatibilitate, întrucât eu am semnat actele în termenul legal de ieşire din firmă şi de renunţare la calitatea de administrator, ceea ce a prezentat în mod impecabil avocatul meu", a menţionat Cernea. De asemenea, deputatul consideră că, în procesul cu ANI, vorbim de o confuzie, o lipsă de procedură şi nicidecum de o comandă politică: "Nici vorbă, nu cred că a fost o comandă politică în ce mă priveşte, pur şi simplu există o marjă de eroare şi orice om sau orice instituţie poate uneori să greşească. În cazul meu, Justiţia a funcţionat şi în Justiţie trebuie să avem încredere. Argumentele au fost clare, pentru că eu, după ce am ieşit din firmă, am dus documentele necesare la Parlament, am avut exemplarul meu din documentele semnate şi care dovedeau că am părăsit firma în ianuarie 2013. În acelaşi timp, am mandatat pe o persoană să ducă celălalt exemplar, original, la Registrul Comerţului. Ei, bine, această persoană a omis să facă acest lucru şi de aici confuzia şi situaţia creată", a concluzionat Cernea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218