REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Remus Cernea ratează europarlamentarele

Remus Cernea ratează europarlamentarele

Replica API 28 martie 2014 | 00:00 250

Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile europarlamentare.

Iată cum a comentat Cernea situaţia:

"Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat să văd atitudinea ostilă a celor de acolo care au refuzat să primească dosarul pe motiv că... nu numerotasem filele cu semnături. Ideea de a respinge o candidatură pe un astfel de motiv este absurdă. O astfel de prevedere nu există în Legea alegerilor europarlamentare şi nici în Ordonanţa emisă de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Iar procedural vorbind, chiar dacă ar fi fost vreo problemă cu dosarul, el ar fi trebuit întâi primit de către Biroul Electoral Central şi apoi luată o decizie de acceptare sau respingere a lui. Dar ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuzivă şi în afara oricăror norme procedurale.

Un domn de acolo, destul de agresiv prin modul de adresare faţă de mine şi faţă de colegii din echipa mea cu care venisem, ne-a ţinut pe loc cca 10 minute cerându-ne să numerotăm fiecare filă, ceea ce era, evident, imposibil, într-un timp scurt. Dorea, invocând o nouă reglementare abuzivă din 5 mai a BEC, un opis cu filele, dar absenţa acelui opis nu poate fi motiv de neprimire a unui dosar, ci eventual motiv de respingere a lui. Iar după eventuala respingere, candidatul ar fi avut o cale de atac pentru a se putea apăra faţă de ceea ce consideră a fi o nedreptate. Dar a nu primi deloc un dosar înseamnă a anula orice cale de atac a celui care se consideră nedreptăţit, ceea ce este inacceptabil.

Discuţia în contradictoriu a durat câteva minute, domnia sa refuzând să preia dosarul. La scurt timp după ora 24.00, a venit o altă persoană care a pocnit din palme şi a spus că suntem în 27 martie 2014 şi că perioada de înscriere la alegerile europarlamentare a expirat. Ne-a urat "la revedere" iar apoi ni s-a spus să plecăm că se va stinge lumina... Într-adevăr, cu astfel de reglementări absurde, cu astfel de practici nedemocratice şi cu astfel de atitudini agresive prin care se încalcă drepturi fundamentale, se stinge lumina peste România."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218