REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Remus NEGOI, USR: NU s-a RUPT lanțul de iubire dintre NOI și PLUS! Video

Remus NEGOI, USR: NU s-a RUPT lanțul de iubire dintre NOI și PLUS! Video

Replica API 17 noiembrie 2020 | 00:29 2014

Remus Negoi, candidatul USR-PLUS pentru Senat, proaspăt consilier județean, crede că ar putea să-și exploateze experiența profesională la maxim din Parlament. A absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității Ovidius din Constanța, specializarea Turism-Servicii și lucrează în domeniul privat de 23 de ani. A terminat un doctorat în economie la Facultatea de Comerț a Academiei de Științe Economice din București. Remus Negoi crede că, alături de echipa sa, poate lucra pentru bunăstarea județului Constanța. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, candidatul USR-PLUS la Senat a vorbit despre proiectele sale, dar a vorbit și despre așa zisa ruptură a alianței USR PLUS la nivelul Consiliului Județean.

Remus Negoi: Nu s-a rupt alianța USR-PLUS în Consiliul Județean

Remus Negoi a vorbit, în debutul interviului, despre situația din ședința de Consiliu Județean, atunci când, pentru funcția de vicepreședinte, cele două partide au avut propuneri separate. Candidatul pentru Parlamentare spune că nu se pune în discuții o ruptură între cele două partide și a explicat de ce nu a existat un candidat comun. ”La noi, sunt niște proceduri foarte simple și total democratice de alegere a candidaților prin vot. Faptul că și un partid, și celălalt, în mod firesc, chiar dacă suntem într-o alianță, a avut o propunere pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, nu a reprezentat nicio surpriză. În toate procedurile pe care le-am urmat, și în rândul partidelor, și în cadrul alianței, ambii candidați au ieșit la egalitate. Și dacă ne uităm și la CV, și la experiență, nu ai cum să-i delimitezi. Ultimul pas pe care îl puteam face ca să departajăm cei doi candidați, era tragerea la sorți. Bineînțeles, adversarii politici au speculat în fel și chip, că s-a rupt, că s-a distrus. Nu s-a rupt. Toate proiectele, tot ce înseamnă votul, sunt la un loc”, a explicat Remus Negoi.

Remus Negoi și USR vor secție de ARȘI la Constanța!

Remus Negoi a comentat și incidentul nefericit de la Piatra Neamț, acolo unde 11 bolnavi de COVID, au ars după ce a izbucnit un incendiu în secția ATI. Cu această ocazie, Negoi a declarat faptul că USR-PLUS are un proiect ce vizează înființarea unei secții de arși în cadrul Spitalului Județean Constanța. ”Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, este foarte ușor să arunci vina într-o parte sau alta. Eu personal, încerc să mă păstrez mereu într-un echilibru din punct de vedere al declarațiilor și al hotărârilor pe care le-aș arunca asupra cuiva. Dacă ne referim la declarația Ministrului Sănătății, poate fi încadrată la capitolul declarații nefericite. Nu cred că era acesta un mesaj pe care trebuie să îl dea. Dacă vorbim de ce ar fi putut fi făcut acolo, pe linia ministerul sănătății – consiliu județean – spitalul județean, ar fi putut fi făcute mai multe lucruri. Să fie evitate astfel de tragedii. Din păcate, nu am învățat foarte multe din tragediile trecute. Noi încă nu avem paturi pentru arși. Noi avem proiecte inclusiv pentru o secție de mari arși în Spitalul Județean Constanța. Proiect pe care îl avem făcut încă din 2016-2017. Acest proiect implică mai multe părți, înseamnă paturi, specialiști pentru așa ceva, grefe de piele, un fel de bancă pentru grefe de piele, astfel încât la momentul în care ai tragedii de acest fel, să știi să gestionezi dintr-un capăt la altul. E foarte important ca această secție să fie total septică, să nu existe niciun risc să se ia acei microbi intraspitalicești”, a spus Negoi.

Remus Negoi plusează pe modificarea Legii achizițiilor publice, a legii electorale și… Fără penali în funcție

Remus Negoi se va axa în Senat pe mai multe proiecte. Unul dintre acestea, modificarea Legii achizițiilor publice, astfel încât aceste proceduri să fie mai simpliste și mai transparente. Totodată, vrea și alegeri locale în două tururi pentru locale, reducerea numărului de parlamentari, dar și Fără penali în funcții publice. ”Vorbim de translatarea acestui principiu în administrație, grija unora care se țin cu dinții de scaune pentru că legea îi lasă să facă acest lucru. La modul declarativ, PNL-ul este de acord cu acest proiect. Ne dorim și eliminarea tuturor privilegiilor parlamentarilor, precum imunitatea. Pe de altă parte insistăm și pe impozitarea pensiile speciale”, a mai specificat Remus Negoi.

Candidatul USR-PLUS pentru Senat speră ca partidul să atingă la alegeri 20%, la nivelul județului Constanța, și să obțină 3 mandate de deputați cu posibilitatea celui de-al patrulea la redistribuire, și doi senatori. Negoi este convins că PSD se va afla, după 6 decembrie, în opoziție.

Mai multe despre acest subiect, despre proiectele USR-PLUS, dar și ce mesaj transmite constănțenilor, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

VIDEO:

Cod unic de identificare USR: 11200021

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367