REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Renaște un celebru brand românesc de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Renaște un celebru brand românesc de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Replica API 19 septembrie 2018 | 00:00 393

Unul dintre cele mai cunoscute branduri românești revine în forță! Firme apropiate lui Liviu Dragnea au fost acuzate că ar fi profitat de falimentarea brandului.

Este vorba despre Porcul de Periș. În anul 2015, după ce fusese falimentat, abatorul Periș a fost preluat de către Agricover Holding, iar acum acesta a reînviat la propriu. Zeci de unități vor apărea pe piața locală, conform unui anunț al oficialilor companiei.

Brandul Abatorul Periș este, la ora actuală, prezent în majoritatea piețelor bucureștene. „Produsele de carne de porc proaspată sunt puse la dispoziție consumatorului final atât prin intermediul marilor lanțuri de retail, cât și prin rețeaua de magazine proprii dezvoltată de către Agricover”, a anunțat compania.

Mai mult, șefii Agricover au precizat că în acest an vor apărea până la 30 de magazine.

„În 2018, compania are în vedere extinderea rețelei de desfacere până la un număr de 30 de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi”, se arată într-un comunicat al Agricover.

Abatorul Periș nu este afectat de pesta porcină

În prezent, piața suinelor este cutremurată de scandalul pestei porcine africane. Sute de mii de porci au fost sacrificați pentru a împiedica răspândirea virusului, iar sute de persoane ce lucrau pentru fermele de porci au fost concediate.

Nu este și cazul abatorului Periș, care, în loc să concedieze oameni, acesta angajează. Surse din interior au declarat, pentru Bugetul.ro, că abatorul Periș nu este afectat de pesta porcină.

„Pe noi nu ne-a afectat pesta porcină. Ne desfășurăm fără probleme activitatea”, ne-au dezvăluit surse din interior.

De altfel, Agricover a postat chiar astăzi un anunț de angajare: „Grupul Agricover gestionează ABATORUL PERIȘ (lângă Otopeni), care procesează săptămânal acum peste 9.000 de capete de porc. Suntem deja în București, Târgoviște, Ploiești, Moreni, Titu, și deschidem primele magazine în Găești, Urlați și Mizil. Pentru magazinul noastru din Urlați, situat lângă primărie, căutăm 5 vânzătoare și ajutori de măcelari, serioși și motivați să se alăture echipei noastre. Oferim condiții de muncă moderne, salariul lunar de 1.500 lei net, tichete de masă, un pachet lunar cu produse din abator în valaore de 100 de lei și un procent din comisionul de vânzări, după prima lună”.

Dragnea, acuzat că ar fi profitat de falimentarea companiei

În anul 2017, HotNews dezvăluia că la Periș se aflau în custodie circa 21.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, suine care ar fi dispărut odată cu falimentarea SC Romsuintest Periș, actualul Abator Periș.

Compania a fost înființată în 1991 prin transformarea Stațiunii Centrale de Cercetare pentru Creșterea Porcinelor, care exista din anul 1970, și, un timp, a fost singura unitate din România care efectua cercetare științifică în domeniul creșterii porcinelor. Din 2010, fermele au început însă să rămână fără porci, în 2012 firma a fost băgată în insolvență, iar în 2015 a fost declarat falimentul. Legăturile cu două dintre firmele din anturajul lui Liviu Dragnea sunt dezvăluite de jurnaliștii de la Hotnews, care spun că au fost depuse și patru plângeri penale.

La Periș se aflau în custodie și aproximativ 21.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, reprezentând peste 1.600 de tone de carne de porc. Alături de alte animale, și porcii proprietatea Rezervei de Stat au fost tăiați și comercializați în perioada martie 2011 – ianuarie 2012, fiind indicat drept responsabil pentru acest lucru Claudiu Laurențiu Barbu, acționar și administratorul Romsuintest Periș. De precizat că, prin intermediul unei alte firme, Barbu a colaborat cu PSD în ceea ce privește mutarea unor datorii, scria și Digi24.

La vremea respectivă, Liviu Dragnea a negat că ar fi fost implicat în falimentarea SC Romsuintest Periș.

Sursa: bugetul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614