rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Managerul Spitalului Mangalia: Ne-am întâlnit la raportul de gardă şi am discutat medicină

Renumitul chirurg Vasile Sârbu, declarat incompatibil de ANI pentru o funcţie pe care spune că nu a ocupat-o vreodată

Vasile Sârbu

Renumitul medic chirurg Vasile Sârbu trece printr-o situaţie absurdă. El a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI ) pentru o funcţie pe care nu ar fi ocupat-o. Medicul susţine că nu a deţinut funcţia de şef al Departamentului de Chirurgie din cadrul Universităţii Ovidius, aşa cum reiese din referatul celor de la ANI, ci doar funcţia de prorector. Chirurgul a mai precizat că, deşi a transmis în atenţia celor de la ANI documente doveditoare din care reiese faptul că nu a fost şef de departament, aceştia nu le-ar fi luat în calcul. Chirurgul a încercat să ne explice gafa celor de la ANI, dându-l exemplu pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Conform medicului, Iohannis deţine acum şi funcţia de preşedinte al României, dar şi cea de primar al Sibiului, în contextul în care nu şi-a dat demisia de la Primărie.

„Să vă dau un exemplu. La ora actuală, domnul Iohannis este şi primar al Sibiului şi preşedinte al României. Numai că el va intra în funcţie la o anumită dată şi nu poate să-i spună un tâmpit că în perioada 16 noiembrie-21 decembrie a deţinut două funcţii. Că acestea (funcţiile -n.r.) sunt successive. El este acum cu două funcţii, nu? Una la care a fost ales, dar o va ocupa din 21 decembrie. Cam în aceeasşi situaţie eram şi eu. (…) Consider că este o tâmpenie, o gafă, o glumă de prost gust. În urmă cu vreo duouă luni le-am trimis (celor de la ANI -n.r.) copii după fluturaaaşii de platăşi acolo scria că sunt profesor universitar de chirurgie, prorector.

Fiind prorector, aveam indemnizaţie. Eu nu puteam să fiu şi şef de departament. Colegii m-au ales şeful Departamentului de Chirurgie, iar eu nu am vrut, pentru că fata mea era chirurg şi ar fi fost o incompatibilitate, în raporturi de subordonare, fiind rude de gradul I. Eu am dat o scrisoare secretarii şi i-am spus: “Te rog să o duci la Facultate, să nu mă confirme în funcţia asta”. Funcţiile acestea trebuiesc confirmate”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Vasile Sârbu. Tot el a mai precizat că în funcţia de şef al respectivului departament a fost delegate medicul Iusuf Timurlenc. „Ce se alege la departamente se confirmă de Facultate, ce se alege la facultăţi se confirmă la Senatul Universităţi, iar Senatul îşi alege noul Senat, metoda de a alege noul rector, propune noul rector, care face alegeri după o lună şi toate acestea durează câteva luni.

În toată această perioadă eu nu am fost şef de departament. Cum departamentul nu funcţionează fără şef, Facultatea de Medicină l-a propus pe medicul Iusuf Timurlenc să conducă departamentul cu delegaţi, eu refuzând funcţia. Domnul Iusuf a condus departamentul, a făcut statele de funcţiuni ale noului an universitar şi am aşteptat să aleagă pe altcineva, postul fiind vacant”, a precizat chirurgul. Dacă el ar fi fost şef de departament, aşa cum spune ANI, nu ar fi avut loc alte alegeri. „Am refuzat funcţia în scris. Fiind postul vacant, a fost ales şef de lucrări dr. Daniel Costea.

El este în funcţie de atunci. Dacă eu ocupam postul respectiv, atunci ar fi trebuit să mai existe un act de destituire. Este penibil”, a declarat dr. Sârbu. Chirurgul ia în calcul varianta de a se adresa instanţelor de judecată pentru clarificarea situaţiei sale. „O să mă adresez instanţei. ANI trebuie să-mi arăte documente doveditoare că am deţinut două funcţii în acelaşi timp, la aceeaşi instituţie. I-am rugat să solicite Universităţii Ovidius dovada. O instituţie nu poate să te facă în acelaşi timp şi rector şi decan, cu acte în regulă. Există şi o carte de muncă din care reiese ce am fost”, a declarat dr. Vasila Sârbu.

Medicul Mocanu: „De acum încolo nu o să mai fie declarat incompatibil, că nu mai deţine funcţii”

Facem precizarea că renumitul medic chirurg şi fost prorector al Universităţii Ovidius operează de ceva timp la Mangalia, iar în prezent nu mai deţine nici o funcţie de conducere. „Îmi pare rău dacă este aşa. La noi este angajat ca medic, printr-un contract de colaborare. Nu ocupă nici o funcţie de conducere. Pe noi ne interesează medicul Vasile Sârbu. Dacă acestea sunt legile, le respectăm toţi. Ce o să păţească dacă a fost declarat incompatibil? El o să opreze în continuare, o să respecte legea. De acum încolo nu o să mai fie declarat incompatibil, că nu mai deţine funcţii. Noi nu avem ce să comentăm, suntem mici. Eu cred că în timp şi legile se vor adapta la nevoile societăţii. Nu sunt legile lui Moise. Nu ştiu ce se poate întâmpla în cazul în care o persoană este declarată incompatibilă. Dacă a avut un câştig, sunt sigur că domnul profesor va înapoia banii. Nu am vorbit cu dumnealui despre această problemă. Ne-am întâlnit la raportul de gardă şi am discutat medicină. Domnul profesor este un om valoros din punct de vedere medical. A format mai mulţi medici”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Liviu Mocanu, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Iată ce a precizat ANI:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Vasile Sârbu, fost prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, întrucât, în perioada 24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012, a exercitat, simultan cu funcţia de prorector, şi funcţia de director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale - Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Astfel, Vasile Sârbu a încălcat atât dispoziţiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează”, cât şi dispoziţiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică şi deontologie profesională universitară al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, potrivit cărora „Este interzisă cumularea mai multor funcţii de conducere de către o singură persoană”.

Vasile Sârbu a deţinut în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa funcţiile de Prorector (în perioada 01 aprilie 2008 - 02 aprilie 2012) şi Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012). Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vasile Sârbu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Alexandra VASILE

sâmbătă, 29 noiembrie 2014335
Comentarii

00Manu(30 noi 20:30)
Este un om si un profesionist.Numai invidia si rautatea putea sa nasca asemenea acuzatii. Capul sus Domnule Profesor si tot inainte.
01io dixit(30 noi 12:45)
bine a facut, bine face si bine o sa mai faca. dar unde-i lege nu-i tocmeala. daca a gresit trebuie sa plateasca. haideti sa incercam sa scoatem tara asta din jungla si sa o punem pe asfalt. toate cele bune domnul doctor!
01mangaliot(30 noi 09:12)
acest doctor este un adevarat profesionist,mangalia nu a avut un medic asa de bun niciodata ,cinste lui mi-a facut mama bine.Multa sanatate dl.doctor sa va dea Dumnezeu
11Jurista de la ovidius(29 noi 15:20)
a reclamat la ordinul conducerii din 2012 profesionistii. niste javre
02Viorel(29 noi 10:44)
Daca se aplica la dinsul regulile cred ca se vor aplica si la Iohanis ,caci nimenui nu e mai presus de lege
06turcule(29 noi 10:19)
Ma lasi cu titlurile astea si cu chirurgi tai...acum cateva zile o ruda a fost operata de echipa adusa de nicusor constantinescu si la 48 ore s-a dus. Numai unul este si va fi dr.PESAMOSCA.
13turcu(29 noi 10:06)
La cat bine a facut poporului,ar trebui sa ii ridicati statuie... acest om mi'a fost profesor si vreau sa zic ca este un om,un profesor si un chirurg de nota 10.. nu il laud,e doar parerea mea... munca si omenia lui reies din titlurile primite printre care "personalitatea constantei" sau "Clinica de chirurgie Vasile Sirbu" din mangalia...
mai mult...Replica
19 dec 15:13ReplicaConsilierul județean Mocianu a DEMISIONAT!

După ce Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a depus pe 6 decembrie, o solicitare către...1153

19 dec 13:12ReplicaParlamentul a votat noua Lege a pensiilor459
19 dec 13:08ReplicaBradul de Crăciun din Piața Ovidiu, PUS la PĂMÂNT!780
19 dec 11:52ReplicaSPIRITE ÎNCINSE pe taxe, impozite și investiții! Consilierii locali PNL NU au votat mai multe proiecte

În cadrul ședinței de Consiliu Local, de miercuri, 19 decembrie, consilierii PNL nu au votat proiectul 9 de pe...1268

19 dec 10:08ReplicaUn TÂNĂR din CARTIERUL HENRI COANDĂ, proaspăt ieșit din ÎNCHISOARE, a spart o locuință!1446
19 dec 10:53ReplicaA accidentat o femeie pe trecere și a FUGIT de la fața locului! Iată ce a spus după ce a fost prins!1733
19 dec 00:00ReplicaANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu...1088

19 dec 00:00ReplicaBOMBĂ! Dacă Iohannis vine la ședințele de Guvern, Dăncilă i-ar invita și pe Dragnea și Tăriceanu să participe784
19 dec 00:00ReplicaPROSTITUATĂ AGRESATĂ, MUȘCATĂ de mâini și TÂLHĂRITĂ de un individ care locuia în PALAS1808
19 dec 00:00ReplicaPermisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz. Care este situația la Constanța

Odată cu demersul Ministerului Sănătății, prin care a trimis un ordin tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică...586

19 dec 00:00ReplicaPUZ pentru construcția unui incubator de afaceri în zona Palazu Mare. Cine sunt investitorii!1148
19 dec 09:46ReplicaUniversitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”460
Vremea
-4°-4° - -2.2° miercuri, 19 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 10.9 m/s din
Presiune: 1036.36 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 dec 00:00SportSterling s-a făcut de râs la executarea penalty-urilor, dar Manchester City s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Manchester City s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei Ligii Angliei. ”Cetățenii” au trecut după...295

19 dec 00:00SportBologna - Milan 0-0. Rossonerii au ratat şansa de a se desprinde de Lazio

AC Milan a ratat şansa de a-şi consolida poziţia a patra în clasamentul din Serie A, după al doilea egal consecutiv...154

19 dec 23:57SportEuroliga. Fenerbahce - CSKA Moscova: 79-75

Deşi a fost condusă în mare parte a meciului, finalista Euroligii din sezonul trecut s-a impus pe final şi îşi...161

19 dec 00:04SportDusseldorf - Dortmund 2-1. Echipa lui Favre a suferit prima înfrângere în acest sezon de Bundesliga

Borussia Dortmund a suferit primul eşec după 16 etape, în deplasare cu Fortuna Dusseldorf, care a deschis scorul...217

Local
19 dec 00:10LocalVIDEO Accident rutier pe Nicolae Iorga. O mașină a fost proiectată într-un stâlp!

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs pe strada Nicolae Iorga, colț cu Lahovary,...3314

19 dec 02:30LocalContainer sosit în portul Constanța, verificat de polițiști. Iată ce au descoperit

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de...773

19 dec 02:30LocalVremea rea dă startul accidentelor rutiere! Iată cum le puteți evita

Nu mai este o noutate faptul că, pe timpul condițiilor meteo nefavorabile, se înregistrează mai multe accidente...395

19 dec 02:29LocalPolițiștii au discutat cu elevii despre deținerea și folosirea articolelor pirotehnice

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi determină pe mulți tineri să-și exprime bucuria prin intermediul folosirii...261

19 dec 02:27LocalProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou,...261

19 dec 02:26LocalAccident rutier cu persoană ÎNCARCERATĂ, la Tulcea!

Salvatorii Secției de pompieri Măcin, marți, 18 decembrie, în jurul orei 10.50, au fost solicitați să intervină...767

19 dec 02:26LocalTânăr prins beat la volan! S-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, au depistat un bărbat,...445

19 dec 02:25LocalCercetat pentru că a furat dintr-o societate comercială

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 17 decembrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 41...300

19 dec 02:25LocalMinoră accidentată pe trecerea pentru pietoni!

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Constanța, marți, 18 decembrie, în jurul orei 7.20, a condus un autoturism...445

19 dec 02:22LocalAproape 2000 articole pirotehnice ridicate în vederea confiscării de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, la 17.12.2018, împreună cu cei ai...268

Politică
19 dec 00:00PoliticăHuțucă: Domnule Făgădău, în realitate, visele dumneavoastră nu au nimic în comun cu acest oraș și cu constănțenii

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, îl atacă în termeni duri pe primarul Decebal Făgădău, la...272

19 dec 00:00PoliticăCine este preşedintele interimar al ALDE Constanţa? Vine din Piteşti. “De la anul mă mut cu acte în regulă la Constanţa”

Senatorul ALDE Ion Popa asigură din 29 august 2018 interimatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor...460

19 dec 00:04PoliticăGAFĂ a lui Klaus Iohannis: a folosit, la fel ca Viorica Dăncilă, cuvântul pentru care premierul a fost AMENDAT

Klaus Iohannis nu ratează nicio declarație publică în care să nu râdă de Viorica Dăncilă! Însă, luni seara,...465

19 dec 02:34PoliticăPrețul la gaze, creștere nejustificată! O spune ministrul de Finanțe!

Executivul are în vedere plafonarea preţului la gazele naturale din producţia internă la 68 lei/MWh, pe o perioadă...353

19 dec 02:31PoliticăTeodorovici s-a dezlănțuit împotriva băncilor!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va introduce de la 1 ianuarie...469

19 dec 02:32PoliticăKlaus Iohannis răspunde la întrebarea dacă ar pune un nou Guvern de la PSD: 'Dacă ar fi avut, ar fi venit și până acum'

Președintele Klaus Iohannis lansează un nou atac la adresa PSD și a premierilor pe care partidul condus de Liviu...284

19 dec 02:32PoliticăPSD a schimbat legea pensiilor. Cum și-a securizat Dragnea voturile UDMR

Deputatul UDMR Csep Eva Andreea a dezvăluit, marți, în plenul Camerei Deputaților, că formațiunile din arcul de...497

19 dec 02:23PoliticăProiect de reabilitare a reţelelor termice, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă intenționează să reabiliteze rețelele termice, iar în acest sens a fost depus la...267

19 dec 02:30PoliticăUSR şi PNL au sesizat CCR privind legea de aprobare a OUG referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor

PNL şi USR au sesizat marţi Curtea Constituţională în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă...265

19 dec 02:28PoliticăIohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern; am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă...277

Monden
19 dec 00:00MondenPanică și emoții la ”Chefi la cuțite”. Ce se întâmplă între concurenți și jurați

Cea de-a doua confruntare pe echipe a sezonului șase ”Chefi la cuțite”, ce are loc în această seară, de la...288

19 dec 03:16MondenCe cadou inedit a primit DJ Wanda de Crăciun de la iubitul ei

DJ Wanda a fost vizitată de Moș Crăciun mai devreme în acest an. Vedeta a primit cel mai inedit cadou din partea...233

19 dec 00:00MondenCheeky Girls, din nou în gura presei. Suma uimitoare pe care au plătit-o britanicii să le asculte cântând în club

Gabriela și Monica Irimia, româncele devenite celebre în întreaga lume, cu formația Cheeky Girls, sunt din nou pe...266

19 dec 03:15MondenDiana Munteanu, criticată dur de Iulia Albu. „Cea mai proastă ținută din acest an”

Prezentatoarea de televiziune Diana Munteanu a ajuns în vizorul fashion-editorului Iulia Albu, care a criticat-o dur...1108

19 dec 03:16MondenCasa lui Quentin Tarantino a fost spartă de hoți, iar regizorul a dat nas în nas cu spărgătorii

Quentin Tarantino a dat nas în nas cu doi bărbați care i-au spart casa din Los Angeles. După ce s-au întâlnit cu...190

19 dec 19:38MondenGemenele lui Julio Iglesias, frumoase de pică. Incredibil cum arată Victoria și Cristina

Cântărețul spaniol Julio Iglesias este tată de gemene adolescente. Victoria și Cristina sunt superbe, moștenind...470

19 dec 03:18MondenWoody Allen, relație cu un model de 16 ani. Regizorul avea 41 de ani atunci când a început aventura cu aceasta

O femeie din California spune că timp de opt ani a avut o relație cu regizorul Woody Allen. Totul a început pe când...222

19 dec 03:17MondenFilmul "A doua şansă", cu Jennifer Lopez, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul "A doua şansă/ Second Act", regizat de Peter Segal, cu Jennifer Lopez în rolul principal, s-a situat pe...200

19 dec 03:18MondenAcademia de la Hollywood a anunţat semifinaliştii pentru 9 categorii la premiile Oscar din 2019

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de la Hollywood a anunţat luni filmele semifinaliste la 9 categorii...176

19 dec 00:00MondenProducţiile Marvel au dominat topul celor mai profitabile filme lansate în acest an

Filmele cu supereroi care fac parte din universul benzilor desenate create de grupul Marvel ocupă cinci poziţii în...165

Mapamond
19 dec 00:00MapamondPutin: Retragerea Statelor Unite din Tratatul INF ar putea distruge întregul sistem de control al armelor

Retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea afecta întregul sistem de...170

19 dec 00:00MapamondSUA: Fundaţia Trump va fi dizolvată, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York

Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul...153

19 dec 00:00MapamondONU condamnă încălcările ''sistematice, generalizate şi flagrante'' ale drepturilor omului în Coreea de Nord

Adunarea Generală a ONU a condamnat luni într-o rezoluţie "încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale...149

19 dec 00:00MapamondTurcia: Aproape 2.000 de condamnări la închisoare pe viaţă dictate de justiţie în legătură cu puciul eşuat

Justiţia turcă a condamnat la închisoare pe viaţă aproape 2.000 de persoane în cadrul proceselor desfăşurate în...173

19 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Guvernul francez propune o primă de 300 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii mobilizaţi

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepţionale de 300 de euro pentru membrii forţelor de ordine...167

19 dec 00:00MapamondRusia: Implicarea minorilor în manifestaţii se va pedepsi cu închisoarea

Organizarea unei demonstraţii neautorizate la care participă minori va fi acum pedepsită în Rusia cu amendă şi...155

19 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic accelerează pregătirile pentru eventualitatea ieşirii din UE fără un acord

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit marţi cu membrii cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca...150

19 dec 00:00MapamondZoran Zaev şi Alexis Tsipras, nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace 2019

Premierii macedonean şi grec, Zoran Zaev şi Alexis Tsipras, au fost nominalizaţi marţi pentru Premiul Nobel pentru...159

19 dec 00:00MapamondGermania: Percheziţie la o moschee din Berlin; imamul, suspectat de finaţarea terorismului în Siria

Poliţia şi forţele speciale germane au întreprins marţi dimineaţă un raid la o moschee din Berlin al cărei...162

19 dec 00:00MapamondGuvernul Noii Zeelande a anunţat organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop recreativ

Guvernul Noii Zeelande a anunţat marţi organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop...165

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1575

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...612

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...492

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...948

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1647

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...762

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1138

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1487

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...970

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...950