rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Managerul Spitalului Mangalia: Ne-am întâlnit la raportul de gardă şi am discutat medicină

Renumitul chirurg Vasile Sârbu, declarat incompatibil de ANI pentru o funcţie pe care spune că nu a ocupat-o vreodată

Vasile Sârbu

Renumitul medic chirurg Vasile Sârbu trece printr-o situaţie absurdă. El a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI ) pentru o funcţie pe care nu ar fi ocupat-o. Medicul susţine că nu a deţinut funcţia de şef al Departamentului de Chirurgie din cadrul Universităţii Ovidius, aşa cum reiese din referatul celor de la ANI, ci doar funcţia de prorector. Chirurgul a mai precizat că, deşi a transmis în atenţia celor de la ANI documente doveditoare din care reiese faptul că nu a fost şef de departament, aceştia nu le-ar fi luat în calcul. Chirurgul a încercat să ne explice gafa celor de la ANI, dându-l exemplu pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Conform medicului, Iohannis deţine acum şi funcţia de preşedinte al României, dar şi cea de primar al Sibiului, în contextul în care nu şi-a dat demisia de la Primărie.

„Să vă dau un exemplu. La ora actuală, domnul Iohannis este şi primar al Sibiului şi preşedinte al României. Numai că el va intra în funcţie la o anumită dată şi nu poate să-i spună un tâmpit că în perioada 16 noiembrie-21 decembrie a deţinut două funcţii. Că acestea (funcţiile -n.r.) sunt successive. El este acum cu două funcţii, nu? Una la care a fost ales, dar o va ocupa din 21 decembrie. Cam în aceeasşi situaţie eram şi eu. (…) Consider că este o tâmpenie, o gafă, o glumă de prost gust. În urmă cu vreo duouă luni le-am trimis (celor de la ANI -n.r.) copii după fluturaaaşii de platăşi acolo scria că sunt profesor universitar de chirurgie, prorector.

Fiind prorector, aveam indemnizaţie. Eu nu puteam să fiu şi şef de departament. Colegii m-au ales şeful Departamentului de Chirurgie, iar eu nu am vrut, pentru că fata mea era chirurg şi ar fi fost o incompatibilitate, în raporturi de subordonare, fiind rude de gradul I. Eu am dat o scrisoare secretarii şi i-am spus: “Te rog să o duci la Facultate, să nu mă confirme în funcţia asta”. Funcţiile acestea trebuiesc confirmate”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Vasile Sârbu. Tot el a mai precizat că în funcţia de şef al respectivului departament a fost delegate medicul Iusuf Timurlenc. „Ce se alege la departamente se confirmă de Facultate, ce se alege la facultăţi se confirmă la Senatul Universităţi, iar Senatul îşi alege noul Senat, metoda de a alege noul rector, propune noul rector, care face alegeri după o lună şi toate acestea durează câteva luni.

În toată această perioadă eu nu am fost şef de departament. Cum departamentul nu funcţionează fără şef, Facultatea de Medicină l-a propus pe medicul Iusuf Timurlenc să conducă departamentul cu delegaţi, eu refuzând funcţia. Domnul Iusuf a condus departamentul, a făcut statele de funcţiuni ale noului an universitar şi am aşteptat să aleagă pe altcineva, postul fiind vacant”, a precizat chirurgul. Dacă el ar fi fost şef de departament, aşa cum spune ANI, nu ar fi avut loc alte alegeri. „Am refuzat funcţia în scris. Fiind postul vacant, a fost ales şef de lucrări dr. Daniel Costea.

El este în funcţie de atunci. Dacă eu ocupam postul respectiv, atunci ar fi trebuit să mai existe un act de destituire. Este penibil”, a declarat dr. Sârbu. Chirurgul ia în calcul varianta de a se adresa instanţelor de judecată pentru clarificarea situaţiei sale. „O să mă adresez instanţei. ANI trebuie să-mi arăte documente doveditoare că am deţinut două funcţii în acelaşi timp, la aceeaşi instituţie. I-am rugat să solicite Universităţii Ovidius dovada. O instituţie nu poate să te facă în acelaşi timp şi rector şi decan, cu acte în regulă. Există şi o carte de muncă din care reiese ce am fost”, a declarat dr. Vasila Sârbu.

Medicul Mocanu: „De acum încolo nu o să mai fie declarat incompatibil, că nu mai deţine funcţii”

Facem precizarea că renumitul medic chirurg şi fost prorector al Universităţii Ovidius operează de ceva timp la Mangalia, iar în prezent nu mai deţine nici o funcţie de conducere. „Îmi pare rău dacă este aşa. La noi este angajat ca medic, printr-un contract de colaborare. Nu ocupă nici o funcţie de conducere. Pe noi ne interesează medicul Vasile Sârbu. Dacă acestea sunt legile, le respectăm toţi. Ce o să păţească dacă a fost declarat incompatibil? El o să opreze în continuare, o să respecte legea. De acum încolo nu o să mai fie declarat incompatibil, că nu mai deţine funcţii. Noi nu avem ce să comentăm, suntem mici. Eu cred că în timp şi legile se vor adapta la nevoile societăţii. Nu sunt legile lui Moise. Nu ştiu ce se poate întâmpla în cazul în care o persoană este declarată incompatibilă. Dacă a avut un câştig, sunt sigur că domnul profesor va înapoia banii. Nu am vorbit cu dumnealui despre această problemă. Ne-am întâlnit la raportul de gardă şi am discutat medicină. Domnul profesor este un om valoros din punct de vedere medical. A format mai mulţi medici”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Liviu Mocanu, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Iată ce a precizat ANI:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Vasile Sârbu, fost prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, întrucât, în perioada 24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012, a exercitat, simultan cu funcţia de prorector, şi funcţia de director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale - Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Astfel, Vasile Sârbu a încălcat atât dispoziţiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează”, cât şi dispoziţiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică şi deontologie profesională universitară al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, potrivit cărora „Este interzisă cumularea mai multor funcţii de conducere de către o singură persoană”.

Vasile Sârbu a deţinut în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa funcţiile de Prorector (în perioada 01 aprilie 2008 - 02 aprilie 2012) şi Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 - 02 aprilie 2012). Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vasile Sârbu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Alexandra VASILE

sâmbătă, 29 noiembrie 2014540
Comentarii

00Manu(30 noi 20:30)
Este un om si un profesionist.Numai invidia si rautatea putea sa nasca asemenea acuzatii. Capul sus Domnule Profesor si tot inainte.
01io dixit(30 noi 12:45)
bine a facut, bine face si bine o sa mai faca. dar unde-i lege nu-i tocmeala. daca a gresit trebuie sa plateasca. haideti sa incercam sa scoatem tara asta din jungla si sa o punem pe asfalt. toate cele bune domnul doctor!
01mangaliot(30 noi 09:12)
acest doctor este un adevarat profesionist,mangalia nu a avut un medic asa de bun niciodata ,cinste lui mi-a facut mama bine.Multa sanatate dl.doctor sa va dea Dumnezeu
11Jurista de la ovidius(29 noi 15:20)
a reclamat la ordinul conducerii din 2012 profesionistii. niste javre
02Viorel(29 noi 10:44)
Daca se aplica la dinsul regulile cred ca se vor aplica si la Iohanis ,caci nimenui nu e mai presus de lege
06turcule(29 noi 10:19)
Ma lasi cu titlurile astea si cu chirurgi tai...acum cateva zile o ruda a fost operata de echipa adusa de nicusor constantinescu si la 48 ore s-a dus. Numai unul este si va fi dr.PESAMOSCA.
13turcu(29 noi 10:06)
La cat bine a facut poporului,ar trebui sa ii ridicati statuie... acest om mi'a fost profesor si vreau sa zic ca este un om,un profesor si un chirurg de nota 10.. nu il laud,e doar parerea mea... munca si omenia lui reies din titlurile primite printre care "personalitatea constantei" sau "Clinica de chirurgie Vasile Sirbu" din mangalia...
mai mult...Replica
27 mai 17:10ReplicaNoi STRĂZI CU SENS UNIC în Constanța

Începând de marți, 28 mai a.c., mai multe străzi din municipiul Constanța se vor transforma în artere rutiere cu...1565

27 mai 14:37ReplicaLiviu Dragnea, CONDAMNAT cu EXECUTARE de Curtea Supremă4621
27 mai 13:50ReplicaDecebal Făgădău, mesaj pentru constănţeni, după alegerile europarlamentare!3384
27 mai 00:00ReplicaDIFERENŢA DINTRE PNL ŞI USR-PLUS, LA NIVELUL JUDEŢULUI CONSTANŢA, DE DOAR... 38 DE VOTURI!

La nivel, judeţului Constanţa, rezultatele alegerilor europarlamentare situaţia se prezintă astfel: PNL - 26,30%...1130

27 mai 13:01ReplicaRezultate parţiale la alegeri: DEZASTRUL se adâncește pentru PSD la nivel de municipiu: puţin peste 16%2340
27 mai 11:22ReplicaDosar penal în cazul mașinii incendiate la Medgidia!2117
27 mai 08:41ReplicaUSR FACE INSTRUCŢIE CU PSD ÎN MUNICIPIUL CONSTANŢA! Judeţul nu mai este roşu!

La nivel naţional, PNL se situează pe primul loc la alegerile europarlamentare, după numărarea voturilor din 17.522...5770

27 mai 10:05ReplicaCopil de 2 ani şi 8 luni, MUŞCAT de un câine în PARC, în prezenţa proprietarului. S-a baricadat în casă de frica poliţiştilor2445
27 mai 00:00ReplicaPortul Constanţa a angajat o firmă „înţelenită” în pierderi şi datorii să-i cureţe spaţiile verzi1209
27 mai 00:00ReplicaFestivalul Neversea. Preţurile la cazare au explodat!

La începutul lunii iulie, începe cea de-a treia ediție a celui mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA....1175

27 mai 00:00ReplicaPrimăria plătește SMS-uri unei firme strâns legată de fugarul Sebastian Ghiță799
27 mai 00:00ReplicaINCREDIBIL! Doi indivizi au fost achitaţi, după ce prima instanţă i-a condamnat la peste 7 ani de închisoare906
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 mai 00:00SportHagi a dansat Pamporea alături de brazilieni și de Stere Halep la petrecerea Viitorului, iar Eric s-a dezlănțuit pe manele

Viitorul a câștigat Cupa României după 2-1 în finala cu Astra Giurgiu, iar sărbătoarea prilejuită de cel de-al...845

27 mai 00:00SportRivaldo și-a felicitat fiul pe Instagram! Ce i-a răspuns Rivaldinho și reacția lui Ianis Hagi

Rivaldinho (24 de ani) a cucerit Cupa României alături de Viitorul și a fost felicitat de către tatăl său, marele...589

27 mai 00:00SportBătălie la vârf fără Simona Halep. Cum arată calculele complete pentru locul 1 WTA: 4 jucătoare se luptă pentru supremație

Sezonul trecut a fost unul liniștit în ce privește bătălia pentru poziția de lider WTA, Simona Halep izbutind...611

27 mai 00:00SportLiga Elitelor U17: LPS Banatul - Viitorul 1-4. Academia Hagi a mai câștigat un trofeu!

Echipa U17 a Viitorului a câștigat finala Ligii Elitelor, disputată contra celor de la LPS Banatul Timișoara, cu...319

Local
27 mai 05:23LocalŞofer depistat mort de beat la volan

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat,...644

27 mai 03:01LocalMaşină făcută praf, după ce un atelaj hipo a ieşit de pe un drum de pământ direct în drumul naţional!

...2286

27 mai 02:50LocalCursă de caiac-canoe, la 35 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre-Marea Neagră!

Eveniment în premieră! Este vorba despre cursa "Canal Dunăre – Marea Neagră”, organizată cu ocazia aniversării...1764

27 mai 02:50LocalPERICOL PE ȘOSELE: ȘOFERI BEȚI ȘI FĂRĂ PERMIS, surprinși de polițiști

Aproape zilnic, polițiștii rutieriști depistează, pe șoselele din județul Constanța, persoane care se urcă la...1470

27 mai 04:18LocalTÂLHĂRIE în zona Gării Constanța. Suspectul, dus la arestare!

Vineri, 24 mai a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați despre...3108

27 mai 02:49LocalMașină proiectată într-un copac, pe o stradă principală din Tulcea!

Sâmbătă dimineață, 25 mai a.c., un tânăr de 36 de ani, din comuna Izvoarele, județul Tulcea, în timp ce...1708

27 mai 05:24LocalPREMIERĂ. Mii de nave controlate de polițiști la nivelul Europei

Luna aceasta, timp de 2 săptămâni, în premieră, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de...508

27 mai 02:50LocalCINCI RĂNIȚI într-un accident provocat de un taximetrist! FOTO

Cinci persoane au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 spre 25 mai a.c., puțin înainte de miezul...4158

27 mai 05:25LocalPolițist militar, la o patra misiune în Afganistan

Este polițist militar de zece ani și se află la a patra misiune în Afganistan. Este vorba despre plutonierul George...540

27 mai 02:52LocalAPEL URGENT: ESTE NEVOIE DE DONATORI DE SÂNGE!

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța transmit un apel urgent către locuitorii...1591

Politică
27 mai 00:00PoliticăPNL scoate scor de 60% în comuna Crucea, unde primar este de la PSD

PNL produce o surpriză la nivelul comunei Crucea, acolo unde primar este un social democrat. Conform numărătorii...402

27 mai 06:44PoliticăMUNICIPIUL CONSTANȚA: USR ar fi pe primul loc

Potrivit datelor finale ale exit-poll-ului de la ora 21.00, PSD şi PNL sunt la egalitate, urmate la mică distanţă de...7600

27 mai 04:02PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima reacție, după ce ALDE nu a făcut pragul la europarlamentare

ALDE nu a reușit să treacă pragul electoral, confom rezultatelor Exit poll realizat de CURS-Avangarde. Tăriceanu...1110

27 mai 04:11PoliticăRareș Bogdan face marele anunț: PNL solicită alegeri ANTICIPATE de urgență

Cap de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a anunțat că PNL va forța organizarea de alegeri...740

27 mai 03:25PoliticăLiviu Dragnea, ANUNȚ BOMBĂ - Gabriela Firea, posibil candidat al PSD la prezidențiale

"Eu nu am spus niciodată că vreau să candidez la funcția de preșeșdinte al româniei. Mi-au cerut-o mii de oameni....1941

27 mai 03:24PoliticăLia Olguța Vasilescu: Este un rezultat neașteptat pentru noi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că PSD a luat mai multe voturi ca la ultimele alegeri...952

27 mai 03:24PoliticăDacian Cioloș și Dan Barna au EXPLODAT de bucurie, după scorul ZDROBITOR al USR - PLUS: 'Cerem demisia Guvernului Dăncilă'

"Votul de astăzi arată că România renaște și că românii au redat sens democrației prin votul lor. România...698

27 mai 04:44PoliticăCUTREMUR PE SCENA POLITICĂ! DEZASTRU PENTRU PARTIDELE AFLATE LA GUVERNARE

Cutremur pe scena politică din România! "Sunteți fantastici, vă felicit, dragi români", a afirmat, la ora 21.00,...2215

27 mai 03:22PoliticăReferendumul pe justiție este validat

Biroul Electoral Central anunță că duminică, până la ora 19.00, 35,75% pentru referendumul pe justiție inițiat...654

27 mai 04:16PoliticăTraian Băsescu anunță victoria PMP: „Avem un scor care reprezintă atingerea obiectivului propus pentru aceste alegeri“

Liderul PMP, Traian Băsescu, dă asigurări că partidul său o să treacă pragul electoral pentru alegerile...1353

Monden
27 mai 00:00MondenCâți bani câștigă Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly din YouTube

Încasările artiștilor din vizualizările pe YouTube variază mai ceva ca la Bursă, iar Click.ro îți spune ce sume...307

27 mai 00:00MondenPe cine a ales Brigitte domnișoară de onoare la nunta cu Florin Pastramă

Pentru Florin Pastramă și Brigitte sună clopotele de nuntă! Cei doi și-au găsit iubirea în Fermă, însă...298

27 mai 00:00MondenAnastasia Lazariuc nu îl vizitează la spital pe Mihai Constantinescu, fostul iubit. Iată motivul!

Deși nu doar actuala soție a cântărețului, Simona Secrier, ci și fosta lui parteneră de viață, Miahela...323

27 mai 00:00MondenGeorge Clooney se teme pentru viaţa copiilor lui. Amal e avocată într-un caz care implică ISIS

George Clooney a declarat că se teme pentru siguranţa familiei sale de când Amal a preluat un caz împotriva ISIS....218

27 mai 00:00MondenFilmul românesc 'La Gomera', selectat în competiţia de la Cannes, va fi distribuit în America de Nord

Compania Magnolia Pictures a achiziţionat drepturile de distribuţie în America de Nord aferente lungmetrajului...172

27 mai 00:00MondenCannes 2019 - Palme d'Or, câştigat din nou de un film asiatic; patru femei, în palmaresul ediţiei

Filmul "Parasite", o dramă familială cu accente de thriller şi de comedie neagră, realizată de sud-coreeanul Bong...166

27 mai 00:00MondenPrinţesa Charlotte va merge din toamnă la aceeaşi şcoală privată din Londra ca şi fratele ei George

Prinţesa Charlotte, a patra în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va urma din septembrie cursurile...229

27 mai 00:00MondenMoby a prezentat scuze actriţei Natalie Portman, după afirmaţii despre relaţia lor

Moby s-a distanţat de afirmaţiile sale făcute în urmă cu câteva zile, potrivit cărora ar fi avut o relaţie cu...192

27 mai 00:00MondenSpice Girls s-au întors pe scenă cu un prim concert desfăşurat la Dublin

Patru dintre fetele de la Spice Girls s-au întors pe scenă vineri seara, la şapte ani după ce au cântat ultima...183

27 mai 00:00MondenAdam Levine părăseşte juriul emisiunii ''The Voice'' după 16 sezoane

Adam Levine, solistul trupei Maroon 5, va părăsi după 16 sezoane juriul emisiunii muzicale "The Voice" şi nu se va...171

Mapamond
27 mai 00:00MapamondFranţa: Nicio revendicare pentru atacul din Lyon

Nu există nicio revendicare până acum pentru un atac cu bombă comis vineri la Lyon, care a făcut 13 răniţi, a...157

27 mai 00:00MapamondDonald Trump spune că are în continuare încredere în Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că are în continuare încredere în liderul...155

27 mai 00:00MapamondSuccesorul Theresei May va avea dificultăţi mari în ceea ce priveşte un Brexit fără acord

Ministrul de finanţe britanic Philip Hammond a apreciat că va fi foarte dificil pentru succesorul premierului în...163

27 mai 00:00MapamondMii de deţinuţi din Turcia au încetat greva foamei, la apelul liderului kurd Ocalan

Deţinuţi din Turcia au anunţat duminică, prin vocea reprezentantului lor, că au pus capăt grevei foamei ce fusese...195

27 mai 00:00MapamondExplozia de la Lyon: Poliţia franceză difuzează pe Twitter noi fotografii ale suspectului

Poliţia franceză a difuzat sâmbătă prin Twitter noi fotografii ale principalului suspect urmărit după explozia...163

27 mai 00:00MapamondViktor Orban speră ca alegerile europarlamentare să întărească forţele politice anti-imigraţie în Europa

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat duminică speranţa ca alegerile europarlamentare să întărească forţele...159

27 mai 00:00MapamondTrump evocă 'mari progrese' în negocierile comerciale americano-nipone

SUA şi Japonia au făcut "mari progrese" în negocierile în domeniul comerţului, dar ''esenţialul negocierilor'' va...151

27 mai 00:00MapamondIrlandezii au aprobat cu o majoritate zdrobitoare liberalizarea divorţului

Irlandezii au aprobat cu o majoritate zdrobitoare, în cadrul unui referendum ale cărui rezultate au fost anunţate...170

27 mai 00:00MapamondGrecia: Garda de coastă a interceptat o barcă cu 33 de migranţi în largul unei insule din Marea Egee

Garda de coastă a Greciei a anunţat sâmbătă că una dintre navele sale de patrulare a interceptat o barcă de...150

27 mai 00:00MapamondTribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării cere Rusiei să elibereze marinarii ucraineni luaţi prizonieri

Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării a decis sâmbătă că Rusia trebuie să îi elibereze pe cei 24 de...166

Sănătate
25 mai 01:09SănătateNoi informații despre SPITALUL REGIONAL: Va fi făcut la Constanța, pentru a deservi și turiștii, militarii de la Kogălniceanu, dar și migranții!

Aflat într-o vizită în județul Tulcea, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut afirmații și cu...1352

25 mai 01:07SănătateCOPIII MOR CU ZILE, în așteptarea unui loc în spital…

În campania Pacient în România, despre lipsurile sistemului medical, echipa Digi24 a ajuns la spitalele pentru copii....481

25 mai 00:25SănătateNu ați primit CARDUL DE SĂNĂTATE? Aflați unde este, printr-o aplicație!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța îi informează pe constănțenii care constată,...1248

24 mai 00:42SănătateSpitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului...603

23 mai 17:21SănătateCASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța – fosta...3621

18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...559

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...1039

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...592

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...573

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...638