REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Replica afaceriștilor de la 3 Papuci: „Acolo nu este plajă”

Replica afaceriștilor de la 3 Papuci: „Acolo nu este plajă”

Replica API 10 mai 2017 | 00:00 990

Turiştii care au ajuns anul trecut pe litoral s-au bucurate de mai multe plaje lărgite, datorită unui proiect finanţat din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului a inclus realizarea măsurilor de protecţie şi reabilitare a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care au afectat zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord pe o lungime de 7,3 km. Scopul acestuia a constat în reducerea eroziunii costiere, în zonele cele mai expuse la risc ale coastei Mării Negre, în vederea protejării mijloacelor fixe şi creşterea siguranţei caselor şi rezidenţilor din zonă.

Cum sezonul estival se apropie cu paşi repezi, agenţii economici care au afaceri pe plajă s-au apucat de treabă. În cursul zilei de luni, 9 mai, a.c., pe plaja 3 Papuci din Constanţa se lucra de zor. Au apărut deja primele şezlonguri şi umbrele. Acestea au fost amplasate corespunzător, la o distanţă mai mare de malul mării, aşa cum prevede legea. Cu toate acestea agenţii economici nu au ţinut cont de un aspect. Au intrat cu maşinile pe plajă, deşi la 10 m mai încolo era asfalt. În replică, administratorul ZooM Beach a specificat că zona unde s-au facut pozele din reportajul nostru nu încalcă legea.

„Țin să precizez că terenul din spatele beach barului nu este plajă, este drum tehnologic al apelor române, deținut de Primăria Constanța. Noi respectam legea și normele impuse de instituțiile abilitate și dorim ca serviciile noastre să fie la cea mai bună calitate”, a specificat agentul economic. Amintim că potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de Intreţinere a plajelor.

Mihaela UNGUREANU

Vezi și: http://www.replicaonline.ro/agitatie-pe-plaja-3-papuci-afaceristii-au-intrat-cu-masinile-pe-plaja-sa-monteze-primele-sezlonguri-317504/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369