rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VĂ MULŢUMIM VOUĂ, CELOR CARE NE CITIŢI!

REPLICA DE CONSTANŢA A ÎMPLINIT 16 ANI DE EXISTENŢĂ!

În urmă cu 16 ani, PE 18 FEBRUARIE, Replica de Constanța își făcea apariția în peisajul media constănțean. Încă de la început, ne-am asumat responsabilitatea de a spune lucrurilor pe nume. Fără ocolișuri, fără politețuri, fără a ascunde nimic sub preș. Într-o societate ce pare să nu mai scape de legea lui „lasă că merge și așa”, „Replica” se încăpățânează, și astăzi, să vrea ceva mai bun. Pentru cititorii ei, pentru constănțeni și pentru Constanța. Așa că... pixul în mână, tehnologia modernă la îndemână, ochii larg deschiși și suntem gata la orice oră să redăm realitatea, să punem pe tapet durerile și supărările, să demascăm indolența, dar și să lăudăm inițiativa, atunci când există. Suntem incomozi? De multe ori. Dar asta numai pentru că, în toți cei 16 ani de existență, echipa „Replica” a tratat subiectele prezentate exact ca ceea ce sunt: părți din viață. Am înțeles puterea cuvântului și l-am pus în slujba cititorilor noștri, într-un stil jurnalistic pe care ni l-am impus de la bun început și de la care nu facem rabat nici astăzi: obiectivitate, prompitudine și mai ales „nu, nu merge și așa!”. Anchete jurnalistice în care dezvăluim ce alții ar vrea să treacă sub tăcere. Știri informative despre nevoile imediate ale constănțenilor. Pe toate le tratăm cu aceeași seriozitate.

Dar în viață trebuie să mai și râdem puțin – așa că, „Figurantul Zilei” și „Zoom”, rubrici deja consacrate (și, de ce să nu recunoaștem, de multe ori înjurate!) vin să mai descrețească puțin frunțile.

Mulțumirea noastră este încrederea pe care ne-o acordați voi, cititorii noștri, de fiecare dată când ne sesizați o nedreptate și ne cereți sprijinul. Acesta este barometrul nostru că ne facem treaba bine.

La ceas aniversar, vă prezentăm mesajele transmise pentru „Replica”, dar și pentru cititorii ei, de colaboratorii noștri, politicieni, directori de instituții publice și societăți, primari, medici, profesori sau militari, cei care zi de zi se regăsesc în ziarul nostru.

Pășim în al 17-lea an de existență, cu promisiunea că vom continua în aceeași manieră: cu pasiune pentru ceea ce facem, cu subiecte urmărite cu insistență până obținem rezultate pentru cititorii noștri, cu articole obiective și evenimente prezentate cu promptitudine.

Cei pe care îi chestionăm, periodic, pentru a afla informaţii de care cititorii au nevoie, ne-au transmis, cu ocazia aniversării, gândurile lor, pe care le transmitem după cum urmează:

Felix Stroe, preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Social Democrat şi director general SC RAJA SA: „La mulţi ani! şi viaţă lungă! În orice comunitate, un ziar e bun pentru că aduce informaţii. Dar un ziar incisiv, devine un sprijin real pentru cititorii săi. Ca și până acum, cu obiectivitate și curaj, să rămâneți în continuare un factor de echilibru între administraţia locală şi cetăţeni. Vă doresc din tot sufletul să fiţi în continuare un reper pe piaţa media din Constanţa, să nu vă dezamăgiţi cititorii şi să-i câştigaţi pe cei care nu vă citesc, încă. La mulţi ani – inspiraţie și obiectivitate întregului colectiv de la Replica!”

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: „Replica este unul dintre cele mai importante jurnale constănțene și dobrogene. De aceea, mă bucur că la 16 ani am ocazia să vă adresez din inimă o urare de sănătate, de viață lungă și evident la mulți ani. Să vă spun că în general la 16 ani, pe vremuri, se dădea treapta a doua. Voi ați luat deja treapta a doua pentru că ați absolvit. Este poziția în topul jurnalelor, în topul accesărilor, în topul răspândirilor prin mijlocarele moderne social media și să vă spun că și atunci când ne criticați o faceți cu obiectivism și în interesul constănțenilor și a dobrogenilor. Nu ați aruncat niciodată ziarul într-o luptă politică evidentă. Tocmai de aceea mă bucur că Replica a supraviețuit 16 ani și îi doresc să rezite cu toate că știu că piața media are de suferit în aceste vremuri. La mulți ani, Replica! La mulți ani, cititorilor! La mulți ani, celor care au trudit și trudesc la acest jurnal. Pentru mine reprezentanți unul dintre puținele ziare pe care le citesc”

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: "La mulţi ani, Replica, la 16 ani de la înfiinţare. Să rămâneţi la fel de echidistanţi şi serioşi cum vă ştim, să ne lăudaţi când facem lucruri bune şi să ne criticaţi când nu facem ceea ce este necesar"

Ioan Albu, prefectul judeţului Constanței: „La mulți ani întregului colectiv al cotidianului Replica, un cotidian bine informat care se apropie cu pași repezi de majorat. De 16 ani suntem împreună, de 16 ani avem parte de obiectivitate și subiecte incitante. Să vă faceți meseria la fel de bine ca până acum și să fiți în continuare o adevărată echipă. Mult succes!!!”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „La început a fost Cuvântul„ ne spune Evanghelia. Apoi a apărut cuvântul informația, știrea și, desigur, presa, locul unde cuvintele devin „săbii ale Duhului”, adică unelte ale Adevărului și slujitoare ale Dreptății. Prin aceasta, orice publicație de presă are menirea de a oferi cetății lumina cuvântului, atât de necesară pe drumul vieții. Iar dacă preoții au menirea de a sluji oamenilor la masa Sf. Altar, jurnaliștii au misiunea de a sluji cititorilor la biroul din redacție, locul unde cuvântul se jertfește tot spre folosul oamenilor.

Iar la dvs. constat cu bucurie că, de 16 ani, prin jertfa și priceperea celor din redacție, cuvântul scris devine „Replică”, adică un răspuns util cetății, „cu atitudine, bine informat”, exact cum afirmă și frontispiciul. Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate, putere de scris, minți luminate de înțelepciune și inimi pătrunse de iubire față de semenul cititor. Cu aleasă considerație și arhierească binecuvântare, Vă doresc să trăiți tot atât de mulți ani, câte cuvinte sunt în presă!”

Muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România: „Cu ocazia împlinirii a 16 ani de activitate, Muftiatul Cultului Musulman vă urează un călduros La Mulţi Ani şi vă felicită pentru profesionalismul dovedit cu fiecare ocazie. Mult succes în continuare!”

Claudiu Palaz, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedinte PMP Constanţa: „16 ANI! Mult? Puțin? Eu cred că suficient cât să ajungeți la vârsta de maturitate MEDIA în care credibilitatea voastră sa nu fie pusă la îndoială! Sa aveți pare de anchete jurnalistice si știri cât mai multe şi să rămâneți la fel de caustici! Este nevoie de o astfel de presă în Constanţa şi să puteți să aveți mereu....REPLICĂ! Sa trăiți că ne trebuiți! La mulți ani!”

Andrei Gerea, preşedinte Organizaţia Judeţeană ALDE Constanţa şi Daniel Learciu, preşedinte Organizaţia Municipală ALDE Constanţa: „Organizaţia ALDE Constanţa vă doreşte continuarea activităţii, aşa cum aţi făcut-o şi până acum, timp de 16 ani neîntrerupt şi vă urează La Mulţi Ani din partea întregii echipe ALDE Constanţa şi din partea tuturor membrilor ALDE din municipiu şi din judeţ! La mulţi ani şi la cât mai multe publicaţii!”

Prof.univ.dr. Aurel Papari, Universitatea “Andrei Şaguna”: „Cu mare bucurie folosesc fericitul prilej al aniversării ziarului Replica pentru a reafirma deosebita prețuire față de colectivul redacțional care realizează o publicație echidistantă, corectă, cu informație de ultimă oră. Urez cotidianului Replica mult succes și numeroși cititori, iar valoroșilor jurnaliști le doresc sănătate frumoase împliniri și fericire! LA MULȚI ANI!”

Bogdan Huţucă, deputat, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal: „Pentru un om, 16 ani înseamnă pasul de la adolescență spre maturitate. Pentru un ziar, 16 ani înseamnă o perioadă lungă de activitate, pe care numai profesioniștii o ating. O maturitate profundă, construită în mii de articole și materiale despre viața orașului și a județului Constanța. Un martor atent și critic al evenimentelor din mediile politic, economic, social, cultural, sportiv. Un prieten care ne-a atras atenția nouă, oamenilor politici, atunci când am greșit și care ne-a apreciat atunci când am făcut lucruri bune. Imparțial și profesionist. Am descris în câteva cuvinte, deși nu ar ajunge pagini întregi, cei 16 ani în care cotidianul REPLICA de Constanța ne-a fost alături în toate momentele de bucurie sau de cumpănă. La mulți ani, REPLICA de Constanța!”

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: „Cu prilejul împlinirii a 16 ani de la înființarea cotidianului Replica de Constanța, urez echipei redacționale un sincer “La Mulți Ani!”, longevitate în spațiul mediatic și cât mai multe știri de actualitate, bine documentate, ca și până acum!”

George Vişan deputat PSD: „La mulți ani, Replica! 16 ani de activitate în presa locală spune multe! Vă doresc să rămăneți obiectivi și bine informați, și să aduceți în paginile ziarului dvstră, așa cum deja ne-ați obișnuit, atât evenimentele pozitive cât și cele negative din viața minunatei noastre comunități!”

Viorel Ionescu, primarul oraşului Hâşova: "Vă urez la cât mai mulţi cititori, cât mai mulţi de la an la an!"

Iulia Antonia Bruchental, director executiv Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Constanţa: „La mulţi ani, Replica de Constanţa! Faptul că intraţi în al 17-lea an de existenţă arată că v-aţi găsit un binemeritat loc în peisajul mediatic constănţean, dobrogean şi nu numai. Sunteţi un reper în acest peisaj şi vă urez, în numele meu şi al colegilor, mulţi ani de acum înainte şi multe realizări colectivului redacţional!”

Liviu-Tit Brăiloiu, senator PSD: „Presa este câinele de pază al democraţiei şi trebuie să fie vocea societăţii. Eu vă felicit pentru cei 16 ani de când rezistaţi şi de când aveţi un cuvânt de spus în judeţul Constanţa, vă urez încă 160 de ani de acum înainte şi să fiţi obiectivi, incisivi şi aplecaţi din ce în ce mai mult către problemele cetăţenilor. Să ne criticaţi pe noi, politicienii, atunci când greşim, dar să prezentaţi şi lucrurile bune pe care le facem. La mulţi ani!”

Costin Răsăuţeanu, viceprimar al municipiului Constanţa: „Replica de Constanţa este un exemplu de profesionalism, de rigoare şi de atenţie selectivă în abordarea jurnalistică. Replica are un rol benefic şi inspirat ca reper al presei regionale. Urez echipei Replica, acum, la aniversarea a 16 ani de existenţă, să fie cât mai mulţi ani alături de comunitatea din Constanţa, fiindcă avem nevoie de o presă onestă, independentă şi "cu atitudine"”

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian: „Astăzi împliniţi 16 ani marcaţi de muncă asiduă, imparţialitate, echilibru şi reacţie rapidă la evenimente. Să rămâneţi mereu la fel şi să reprezentaţi în continuare un etalon în presa constănţeană. La mulţi ani!”

George Scupra, primarul oraşului Ovidiu: „La mulţi ani! Aţi crescut frumos, v-aţi făcut mari, dar nu încă majori. Sunteţi echilibraţi, o pată de culoare pentru presa constănţeană, şi sigur că este nevoie şi de aşa ceva. Vă urez succes şi vă mulţumesc pentru colaborare. La mulţi ani!”

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea: „De 16 ani rezistaţi în viaţa jurnalistică a judeţului Constanţa. Niciodată nu voi uita ziua aniversării ziarului Replica pentru că cei născuţi în ziua de 18 februarie sunt puternici. Aici este vorba despre toţi cei care s-au născut pe 18 februarie. Să fiţi verticali, să aveţi realizări şi să serbăm această zi împreună. La mulţi ani!”

Sorin Viorel Ciutureanu, director general Oil Terminal SA: „Vă felicit pentru perseverenţă şi vă urez la cât mai mulţi ani de acum înainte. La mulţi ani şi mult succes echipei redacţionale!”

Valentin Saghiu, primarul oraşului Murfatlar: „La mulți ani și viață lungă, vă felicit pentru activitatea de zi cu zi! Să fiți verticali și obiectivi, să prezentați în continuare cetățenilor informațiile care contează și sunt importante pentru ei”

Liviu Negoiţă, primarul oraşului Cernavodă: „Vă doresc multe realizări şi vă felicit la intrarea în al 17-lea an de existenţă. Să rămâneţi la fel de incisivi şi de preocupaţi de problemele cetăţenilor din judeţul Constanţa. Să continuaţi să prezentaţi activitatea administraţiilor locale şi nu numai, să ne criticaţi când este cazul. La mulţi ani!”

Vlad Stănculescu, director Compania Națională de Radiocomunicații Navale RADIONAV S.A.: „Cu ocazia celebrării a 16 ani de existență și odată cu intrarea în cel de-al 17-lea an de prezență în mediul publicistic constănțean, vă doresc un sincer "La mulți ani!", împreună cu urarea celor mai bune gânduri, a cât mai multe publicații, aprecieri în mediul online și numere publicate ziaristic. La mulți ani!”

Anghel Panait, director Centrul Regional 2 Sud Este AFIR: „La mulţi ani cotidianului Replica şi colectivului redacţional îi urez la cât mai multe realizări!”

Cornel Cocoş, primarul comunei Cobadin: „La mulţi ani, să vă fie de bine! Îmi pare bine că ce nua flăm noi, primarii, de la oameni, aflăm de la d-voastră. Să dea Dumnezeu să conlucrăm în continuare şi să ne spunem unii altora păsurile, să ne ajutăm în continuare pentru a face ceva în ţara asta. Fiecare om la locul potrivit, să facă ceea ce ştie şi să nu ne supărăm atunci când cineva ne critică. Pentru că nu avansăm niciodată fărăc ritică, aşa cum ne criticaţi dumneavoastră”

Florin Crăciun, Primarul comunei Lipniţa: „Multă sănătate şi succes în continuare, să prosperaţi şi să ajungeţi printre cele mai citite publicaţii din ţară”

Laurenţiu Paicu şi Cristina Paicu – Avocaţi Baroul Constanţa: „16 ani de activitate înseamnă profesionalism, curaj, putere de muncă, implicare şi dorinţă de a fi alături de cititori. Ziarul Replica ne ajută să fim mereu informaţi şi la curent cu cele mai noi ştiri. Tot respectul pentru cei care muncesc zi de zi şi ne pun la dispoziţie Replica. LA MULŢI ANI! La cât mai multe apariţii!!!”

Cătălin Niţă, avocat Baroul Constanţa: „La mulţi ani Replica de Constanţa! Continuaţi să informaţi şi, de ce nu, să şi deranjaţi dacă e cazul, pentru că vigilenţa este de cele mai multe ori sănătoasă”

Tudor Stelian Haşotti, avocat Baroul Constanţa: „La cât mai mulţi ani înainte, mult succes în activitate”

Gabriel Grigore, avocat, decan al Baroului Constanţa: „La mulţi ani cotidianului Replica şi întregului colectiv. Rămâneţi la fel de obiectivi ca şi până acum”

Ionuţ Cazan, avocat Baroul Constanţa: „Replica a rămas un ziar de referinţă în judeţul Constanţa, pentru cei care doresc să se informeze corect. La cât mai mulţi ani înainte şi cât mai multe articole incisive”

Sorin Calafus, avocat Baroul Cnstanţa: „Viaţă lungă şi bună atât ziarului Replica, cât şi întregului colectiv redacţional”

Andrei Bodean, procuror DNA Constanţa: „Să dea Dumnezeu ca ziarul Replica să ajungă la vârsta de 116 ani. Multă sănătate”

Comisar-şef Marian Râşnoveanu, şeful Garda de Mediu Constanţa: „La cât mai mulţi ani înainte, mult succes în activitate şi să ne revedem la majorat”

Constantin Dancu, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța: „Un scurt La Mulți Ani ar fi mult prea simplu pentru cotidianul REPLICA însă, Poliția Română se mulțumește cu justiția, pe când vouă, jurnaliștilor talentați, vă rămân replicile originale! Astfel, printre cuvintele, ideile și imaginile trecute timp de 16 ani, prin filtrul obiectivității, eu vă urez un călduros La Mulți Ani! și vă transmit toată aprecierea pentru efortul pus în slujba adevărului!”

Florentin Muscalu, directorul Penitenciarului Poarta Albă: „Stimată redacție: La ceas aniversar, conducerea Penitenciarului Constanța – Poarta Albă vă felicită pentru activitatea depusă până în prezent, pentru atitudinea obiectivă și profesionalismul de care dați dovadă, contribuind astfel la informarea corectă a opiniei publice. Vă asigurăm, în continuare, de tot sprijinul nostru și vă urăm mult succes în activitatea viitoare, în speranța că vom consolida prin mijloace și eforturi comune, relația noastră de colaborare. La mulți ani!”

Mircea Vizitiu, adjunctul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța: „La împlinirea frumoasei vârste, doresc fiecăruia dintre cei ce formează colectivul publicației mult succes în activitate şi mulțumesc pentru profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă în tot atâția ani de colaborare cu instituția noastră. La mulți ani!”

Daniel Căpăţînă, contraamiral de flotilă, comandantul Flotei din cadrul Forțelor Navale Române: „De 16 ani cotidianul Replica este alături de noi, fără întrerupere, în peisajul media constănţean. În toată această perioadă am constatat o creştere a calităţii produselor publicistice şi totodată o constanţă în acurateţea informaţiei şi obiectivitatea prezentării ştirilor. Am apreciat întotdeauna modul în care aţi reflectat în paginile publicaţiei dumneavoastră (în format print sau electronic) evenimentele în care au fost implicaţi marinarii militari. Suntem convinşi că şi în continuare colaborarea dintre instituţiile noastre va rămâne la fel de bună, ba chiar, acolo unde e loc de mai bine, se va dezvolta. Vă rog să primiţi din partea Comandamentului Flotei urări de împliniri pentru Redacţie în ansamblu şi pentru toţi cei care, ca un veritabil echipaj, conlucrează pentru ca Replica să fie mereu proaspătă, incisivă şi obiectivă. La mulţi ani!”.

Ștefan Gigi Valentin, procuror general din cadrul Parchetul Curții de Apel Constanța și Mihaela Mergeane, procuror general adjunct: „La mulți cu ocazia acestei zile speciale, felicitări pentru realizările de până acum și să manifestați în activitatea desfășurată, același profesionalism și obiectivitatea cu care ne-ați obișnuit”.

Sebastian Dumitrașcu, șeful Poliției Medgidia: „Pentru realizatorii și cititorii acestui longevivși virulent cotidian constănțean, urez sănătate, împliniri profesionale și să dovediți echidistanță și obiectivitate în articolele dumneavoastră! La mulți ani!!!”

Mircea Băsescu: „La mulți ani întregului colectiv, multă inspirație și mult succes în continuare. La mulți ani”

Zelca Vasile, liderul SNPPC Constanța: „16 ani de replici inteligente, tăioase și subiecte de interes public. La mulți ani!”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „La mulți ani! Un veac de fericire!”

Lazăr Claudiu, procuror din cadrul Parchetului Militar Constanța: „La mulți ani! Vă felicit pentru profesionalism și obiectivitate!”

Alexandru Dică, șeful Poliției Transporturi: „La mulți ani, multă sănătate și fericire întregului colectiv”

Carmen Șerbănescu, şef al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii: „La ceas aniversar urez cotidianului Replica şi echipei acestuia un călduros La mulţi ani! Replica reprezintă un ziar local deosebit de important, care pe parcursul anilor a reușit să își păstreze obiectivitatea jurnalistică și a reflectat cu imparțialitate toate subiectele de interes public, fie ele locale, naționale și mondiale. Doresc echipei Replica putere de muncă, sănătate și să rămână aceeași profesioniști care au prezentat constănțenilor în mod prompt realitățile cotidiene”.

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: „La mulți ani!”

Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului Constanța: „Mult succes în îndeplinirea obiectivelor propuse!”

Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române și al IPJ Constanța: „La împlinirea a 16 ani de apariţie cu succes a cotidianului Replica va felicit pentru întreaga activitate și performanţă jurnalistică, pentru responsabilitatea socială asumată și îndeplinită, pentru echilibrul profesional și obiectivitatea de care ați dat dovadă în articolele dumneavoastră. Urez colectivului redacţional sănătate, putere de muncă şi spor în misiunea de a informa permanent constănţeni și nu numai. Doresc echipei Replica să rămână în continuare obiectivă, puternică și ancorată în realităţile lumii de azi pe care să le relateze cititorilor săi. La mulți ani, Replica!”

Liviu Lazăr, șeful Secției 2 Poliție: „La mulți ani și la cât mai multe articole obiective și bine documentate, așa cum ne-ați obișnuit!”

Manuel Lalu, șeful Secției 1 Poliție Constanța: „Cu ocazia aniversării a 16 ani de existență, vă doresc tiraje pe măsura talentului echipei dumneavoastră și mulți ani de existență în peisajul media”

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP): „Dacă și cutremurele au replici, cred că ziarul cu atât mai mult...”.

Laurențiu Carp, șeful Secției 3 Poliție: „Vă urez sănătate tuturor și fiți number 1 ca și până acum în topul știrilor”

Marius Ghiță, șeful Secției 4 Poliție: „Cu siguranță la cât mai multe ediții și la fel de bine ancorate în realitatea urbei, astfel încât locuitorii să fie informați în timp util de ceea ce se întâmplă, de realizările Poliției atât din punct de vedere al combaterii infracționalității cât și al măsurilor dispuse de noi pentru garantarea siguranței cetățenilor. La mulți ani!”

Viorel Gabriel Teliceanu, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța: „Cu ocazia împlinirii vârstei de 16 ani vă doresc să îndepliniți cu aceeași seriozitate și profesionalism misiunea pe care o aveți în societatea românească. La mulți ani!”

Gill-Julien Grigore-Iacobici, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța: „Cu ocazia aniversării a 16 ani, urez ziarului și în egală măsură întregului colectiv redacțional mult succes în continuare! De asemenea, vă doresc să reprezentați și pe viitor același reper obiectiv în cunoașterea realității sociale, culturale și politice din Constanța și din țară! La mulți ani de știri și reportaje de înaltă ținută profesională”.

Poliția Municipiului Mangalia: „Seriozitate, profesionalism, mereu primii, mereu în linia I!! Imparțiali, intransingenți! La mulți ani, Replica, așteptăm majoratul!”

Marius Cristian Oprișan, șeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Constanţa: „Agenția Națională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța felicită colectivul editorial şi cotidianul Replica pentru întreaga activitate depusă, în cei 16 ani de existenţă instituţională, în beneficiul unei cât mai bune şi complete informări a cititorilor săi. Prin intermediul materialelor de presă realizate cu profesionalism de către un colectiv dedicat meseriei de jurnalist aţi ştiut să prezentați cea mai bună reflexie a activităţilor antidrog pe care noi le desfăşurăm zi de zi. Vă mulţumim că, de-a lungul timpului, ne-aţi fost un real sprijin, reuşind să dezvoltăm un parteneriat bazat pe corectitudine, respect reciproc şi profesionalism și vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi disponibilitate pentru continuarea bunei relații de colaborare cu aceeași deschidere și transparență ca până în prezent. La mulți ani!”

Constantin Dima, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța: „La sărbătorirea celor 16 ani de activitate neîntreruptă, pusă în slujba cititorilor constănțeni, vă urez în numele jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța multă sănătate, prosperitate și putere de muncă. Ați reușit de-a lungul anilor să dovediți întregii comunități din zona Dobrogei, tenacitate, autenticitate și profesionalism, acestea fiind împletite cu dăruire exemplară pentru activitatea jurnalistică. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care alcătuiți echipa redacțională a cotidianului Replica, pentru tot efortul depus în vederea unei informări obiective și echidistante a cetățenilor. La mulți ani, Replica!”

Adrian Manea, director Direcția Pașapoarte: „Vă urăm la mulți ani, cu succese și împliniri! Să vă iasă toate gândurile așa cum vă doriți dumneavoastră”

Bogan Bola, consilier județean PNL: „Putin declara, nu de mult, că libertatea presei în Rusia nu a fost vreodată încălcată, deoarece aceasta nu a existat niciodată. În România, am învățat cu greu ce înseamnă acest lucru abia după Revoluție, dar nu știu cât am învățat să prețuim această libertate de exprimare. Cu ocazia aniversării celor 16 ani de existență, nu pot decât să vă urez viața îndelungată, iar obiectivismul și articolele corect informate să vă caracterizeze. Și sper ca la "majoratul" vostru, în pofida vremurilor nu chiar prielnice pe care le trăim în țara noastră privind dezbaterile libere, să ciocnim un pahar și să ne bucurăm de publicația voastră cel puțin încă o dată pe atât”

Drăghici Vergil, administrator SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL și membru fondator al Asociației de caritate ,,SUFLETE DESCHISE”: „Cu ocazia împlinirii a 16 ani de activitate, urăm echipei dumneavoastră truditoare, vrednicului colectiv redacţional, sănătate, putere de muncă şi buna rodire, în nobila misiune pe care v-aţi asumat-o, de a fi mereu în slujba adevarului și a cetățenilor, de a informa promt, corect și profesional opinia publică, de a apăra democraţia şi libertătea de exprimare. Nădăjduim să primim ,,Replica” mulţi ani de acum înainte și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă ocrotească întreaga familie”.

Adrian Țapliuc, președinte PNȚCD Constanța: „Vreau să felicit tot colectivul de la ziarul Replica, începând de la conducere până la toți salariații pentru că cel puțin pentru noi, pentru PNȚCD, Replica a fost un ziar care a redat corect, imparțial toate conferințele noastre de presă, lucru pe care eu personal l-am apreciat. Îmi place la Replica și pentru asta vă spun la mulți ani, îmi place că în ultima perioadă nu am sesizat un partizanat politic, ceea ce este un lucru foarte important, cum vedem în zilele noastre că media este cumpărată politic de diverse partide. La Replica nu am văzut așa ceva. Este primul ziar pe care-l citesc online în fiecare dimineață. Vă felicit și l-am recomandat și altor colegi de-ai mei pentru că urmăresc cu foarte mare atenție rubrica voastră de politică, chiar și celelalte rubrici. Încă o dată vă spun la mulți ani, să dea Dumnezeu să continuați în acest mod, în această direcție. sunteți bineveniți oricând la noi la PNȚCD. O singură sugestie, dacă îmi permiteți, aș face: poate reușiți să găsiți o soluție de filtrare a mesajelor, apar tot felul de nemernici să dea tot felul de mesaje. La mulți ani!”

Traian Cristea, primar localitatea Costinești: „La mulți ani! Cu ocazia existenței a șaisprezece ani de activitate, Primăria Costinești vă urează ani mulți și să oferiți în continuare aceeași fermitate în prezentarea știrilor!”

Garda de Coastă: „Cu ocazia împlinirii a 16 ani de activitate, Garda de Coastă felicită întreg personalul pentru întreaga activitate realizată cu profesionalism și obiectivitate. Mulțumim pentru buna colaborare și vă dorim un an plin de realizări și un sincer La Mulți Ani!”

Cristian Bărhălescu, director Icar Tours: „Mulți ani!, să scrieți cu același curaj, cu aceeași tenacitate și să puneți la dispoziția cititorilor, care vă urmăresc, știri de calitate, care v-au ajutat să atingeți o cotă de popularitate rar întâlnită pentru ziarele sau paginile online locale”

Nicolae Dan Tivilichi, director general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța: „La ceas aniversar vă doresc ani mulți înainte în care să surprindeți prompt și echilibrat viața orașului, să rămâneți un reper pe piața media a Constanței! Să fiți aproape de cititorii voștri, de comunitatea locală și de Portul Constanța cu știri de prima pagină, abordate cu entuziasm! La mulți ani, Replica!”

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna: „Vă doresc sănătate întregii echipe de la cotidianul constănțean Replica, viață lungă în activitatea de a reda cu exactitate realitățile din localitățile constănțene. Sunteți parteneri în activitatea administrației publice locale pentru toate domeniile de activitate. La mulți ani!”

Ing. Marin Dima, director general regional la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța: „Cu prilejul aniversării a 16 ani de activitate, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța vă adresează sincere urări de sărbătoare, succese și prosperitate și să vă desfășurați activitatea cu mult profesionalism și obiectivitate, în slujba adevărului și a unei informări corecte a cititorilor dumneavoastră”

Hristu Uzun, director Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral: „Vă felicităm pentru toată activitatea, un ziar în care totdeauna vine cu ceva de impact pentru marele public. Vă dorim succes în anchete și investigații căci de fiecare dată ieșiți cu lucruri noi pe piață. La mulți ani”

Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Constanța: „La ceas aniversar urez redacției Replica la mulți ani cu articole și investigații jurnalistice reușite puse în slujba informării corecte a constănțenilor”

Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”: „Sunteți un ziar care face bine Constanței și sper să avem o colaborare bună! La mulți ani”

Vergil Chițac, senator independent: „La mulți ani, ziarului Replica și tuturor truditorilor săi de zi și de noapte, care ne-au desfătat în acești ani cu știri calde din viața orașului. Vă îndemn, deși știu că va fi greu, să rămâneți imparțiali, într-o lume mercantilă și domniată de manipulare”

Mircea Banias, senator: „Vă doresc încă 16 ani de aici înainte. Să fiți sănătoși și să petreceți frumos de ziua ziarului! La mulți ani!”

Anton Antoniadis , Președintele comunității elene „Elpis”: „Replica, un cotidian care reflectă în mod cert stilul de viață românesc și în special constănțean, ajunge la o „vârstă” la care trebuie să arate maturitate fiind un formator de opinie. La mulți ani!!!”

Sorin Constantinescu, șeful DNA Constanța: „Cu ocazia aniversării cotidianului constănțean, colectivul DNA Constanța vă dorește nenumărați ani de apariție și să mențineți echidistanța, care vă caracterizează, precum și atractivitatea articolelor, care atrage comentarii interesante din partea cititorilor. La mulți ani!”

Daniel Ferencz, comandandatul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa: „În numele Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, vă rog să primiţi, la ceas aniversar, aprecierile noastre faţă de activitatea pe care o desfăşuraţi. Dorim întregului colectiv, cât şi tuturor colaboratorilor dumneavoastră, multă sănatate, putere de muncă şi o reînnoită pasiune pentru ca ceea ce aţi făcut atât de bine până acum să poată continua şi pe mai departe pentru binele tuturor constănţenilor. La Mulţi Ani!”

Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța: „Întregul colectiv al Serviciului Rutier Constanța urează cotidianului Replica de Constanța un călduros La mulți ani. Dorim, în schimb, să ne cinstiți cu cât mai multe știri pozitive despre Poliția Rutieră”.

Ionel Mitu, șeful Poliției Negru Vodă: „Cu prilejul împlinirii a 16 ani de profesionalism, competență și responsabilitate civică, va adresez să aveți în continuare noi realizări, bucurii și putere pentru continuarea lucrului pe care îl faceți cu multă dăruire”.

Prof. univ. dr. Ing. Cornel Panait, rectorul Universității Maritime Constanța: „De aproximativ doi ani, cotidianul „Replica de Constanța” este primul ziar pe care îl citesc, în fiecare dimineață, ceea ce dovedește, din punctul meu de vedere, că sunteți mai mult decât necesari și utili, fiind apropiați celor pe care îi interesează de ceea ce se întâmplă în Constanța. Vă urez mulți ani înainte, cu subiecte de actualitate!”

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța: „La cei 16 ani de existenţă a publicaţiei, comunitatea academică a Universității Ovidius Constanța vă doreşte să reuşiţi în efortul de a deveni din ce în ce mai buni în drumul spre un jurnalism de calitate. Regiunea noastră are nevoie de surse de informare responsabile, care să răspundă interesului public şi să producă inovare şi dezvoltare socială. La mulţi ani!”

Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța: „Toată aprecierea pentru cotidianul „Replica de Constanța”. Incisivi, prezenți și prompți! La mulți ani, la cât mai multe ediții și succes echipei redacționale!”

Ing. Eugen Bola, inspector șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța: „În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru posibilitatea de a vă felicita cu ocazia împlinirii a 16 ani de activitate. Aparițiile ziarului „Replica de Constanța” nu pot fi ignorate, mai ales că fiecare dintre ele reprezintă o radiografie a ceea ce se întâmplă în județul Constanța și nu numai, o radiografie a evenimentelor de interes local, dar mai sunt și știrile arzătoare din politică, sănătate și educație și, bineînțeles, anchetele jurnalistice. De la prima pagină până la ultima se constată seriozitatea și profesionalismul, iar acestea trebuiau pigmentate de o notă de culoare, prin „Replica Zilei” și „Figurantul Zilei”. Și eu am apărut la „Figurant” și nu e cu supărare, consider că este o șarjă prietenească, un friendly fire. Felicit întregul colectiv al redacției pentru întreaga activitate, conducerea, dar mai ales oamenii care fac teren. Vă urez să aveți contracte individuale cu cifre cât mai mari și să primiți cât mai multe zile libere! La cât mai multe apariții!”

Dr. Doina Păuleanu, director Muzeul de Artă Constanța: „Felicitări pentru activitatea laborioasă, pentru prompitudinea și exactitatea informațiilor pe care le transmiteți cetățenilor cetății. Vă urez ca acest ziar să își continue mulți ani activitatea profesională, cu subiecte de interes pentru constănțeni, aduse de jurnaliști gata oricând să găsească o cale de acces în inima și problemele cetății”.

Cristina Schipor, director executiv Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța: „Urez cotidianului Replica un călduros „La multi ani!” , mult succes în activitate și cât mai multe ediții. Totodată, vă felicit pentru promptitudinea şi corectitudinea de care ați dat dovadă în prezentarea evenimentelor în ceea ce privește sănătatea publică. Vă rugăm să primiți încă o dată felicitările și aprecierile noastre!”

Nicolae Manea, președinte Sindicat SANITAS Constanța: „La împlinirea a 16 ani de la apariţia în peisajul media constănţean, transmit cotidianului “Replica” cele mai sincere felicitări pentru profesionalismul şi promptitudinea de care a dat dovadă în întreaga activitate pentru informarea corectă, transparenţa şi obiectivitatea articolelor apărute în paginile ziarului! Vă doresc să reprezentaţi, în continuare, un reper al presei constănţene şi să reflectaţi cu obiectivitate, în paginile ziarului, subiecte de interes public. La mulţi ani, Replica!”

Prof. univ. dr. Paul Bocănete, rectorul Universității „Tomis” Constanța: „Replica de Constanța este ziarul meu de suflet, am participat la inaugurare și am urmărit, de-a lungul anilor, evoluția cotidianului. Sunt un cititor fidel al ziarului, în prezent mai mult online, și vă transmit mulți ani înainte, să fiți prezenți, ca și până acum, în peisajul jurnalistic constănțean. Replica este un ziar de succes, cu o echipă dinamică, activă și implicată. La mulți ani, sănătate și putere de muncă!”

Prof. Stelian Marinescu, director Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța: „Unul dintre ziarele importante din orașul nostru, pe care îl urmăresc cu interes. Un ziar bine informat și obiectiv. Vă urez mulți ani înainte, să aveți succes în demersul dvs. jurnalistic și rămânem prietenii dvs. fideli din învățământul constănțean!”

Gheorghe Bușu, director executiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța: „La mulți ani tuturor angajaților ziarului Replica! Este ziarul pe care-l citesc online, de cel puțin cinci sau șase ori pe zi intru pe pagina web, pentru a citi știrile, pentru că le actualizați foarte des. Vă doresc să existați și să ne transmiteți informații toată viața”.

Dr. ing. Ovidiu Sorin Cupșa, director general CERONAV Constanța: „Un ziar foarte bine informat, cu o echipă activă și prezentă la toate evenimentele importante din Constanța. Sper să vă mențineți în această linie, cu aceeași probitate profesională și aceeași corectitudine. Mă bucur că în peisajul constănțean există un ziar precum Replica! La mulți ani și la cât mai multe ediții!”

Dr. Stela Halichidis, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța: „La mulți ani și multă sănătate întregului colectiv! Această aniversare, a 16 ani de la înființare, reprezintă aprecierea efortului vostru de-a lungul anilor”.

Cătălin Nicolae Grasa, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța: „La cât mai mulți și frumoși ani, cu perseverență, corectitudine și inspirație! Vă felicit pentru activitatea de până acum și vă doresc să aveți parte de subiecte bune și cititori numeroși!”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța: „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța urează cotidianulului „Replica“ viață lungă pe piața mediatică. De la începutul existenței sale, cotidianul „Replica“ a dat dovadă de imparțialitate, corectitudine și promptitudine în prezentarea informațiilor de interes public. Dorim întregii echipe să rămână mereu la fel de entuziastă, să nu își piardă simțul critic și nici obiectivitatea. Ne dorim să avem și pe viitor o colaborare la fel de bună cu echipa dumneavoastră. La mulți ani, „Replica“ de Constanța!”

Felicia Nedea, expert coordonator Biroul Teritorial Constanța al Avocatului Poporului: „Stimată redacție, doresc să vă transmis FELICITĂRI din tot sufletul pentru reușita de a ajunge la aniversarea a 16 ani de activitate a ziarului. Este o realizare certă, care presupune muncă, dedicație și perseverență. Felicitări și un călduros „La mulți ani” pentru întreaga echipă redacțională și nu în ultimul rând și pentru cititorii ziarului, principala rațiune de a exista a acestuia și țintă a eforturilor dumneavoastră. La cât mai multe ediții înainte!”

George Mirel Cristescu, președinte director general Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța: „Un ziar care se apropie de vârsta majoratului este un ziar care publică informații de interes pentru cetățeni. Vă doresc să aveți parte de surse credibile, pentru ca articolele dumneavoastră să satisfacă în continuare interesul cetățenilor! La mulți ani!”

Dr. Constantin Dina, director general adjunct Direcția de Control și Antifraudă, Casa Națională de Asigurări de Sănătate: „Cu ocazia celor 16 ani de existență, vă doresc un sincer „La mulți ani!”. Ultimii 16 ani din evoluția municipiului și județului Constanța au fost surprinși în mod obiectiv în ziarul Replica, prin articolele bine informate și documentate! Vă doresc să rămâneți la fel de buni, iar articolele din ziar să reflecte la fel de obiectiv viața de zi cu zi a municipiului și județului nostru!”

Dorin Opreanu, director Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța: „Mass media este un canal de comunicare extrem de important pentru Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, prin dumneavoastră reușind atât să facem cunoscute proiectele de succes, cât și să-i informăm pe potențialii beneficiari cu privire la oportunitățile de finanțare nerambursabilă în mediul rural. Pe această cale vă mulțumim pentru colaborarea fructuoasă pe care am avut-o de-a lungul timpului, pentru sprijinul nemijlocit acordat de către jurnaliștii dumneavoastră și pentru articolele obiective și informările corecte redactate de dumneavoastră. În cei 16 ani de existență, ziarul Replica a demonstrat că universul comunicării este unul vibrant și creativ. La ceas aniversar vă dorim continuitate în activitate, menținerea profesionalismului și a obiectivității jurnalistice, așa cum ați făcut în acești 16 ani de activitate și cât mai mulți cititori mult timp de acum înainte. La mulți ani!”

Comisar șef de poliție Tudorel Dogaru, director general Direcția Generală Poliția Locală Constanța: „Cu doi ani înainte de majorat, ați adunat deja sute de mii de cititori. Vă caracterizează profesionalismul, corectitudinea și setea de adevăr, așa că, acum, la ceas aniversar, vă urăm un sincer „La mulți ani” și la cât mai multe vizualizări!”

Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța: „La 16 ani de existență, urez cotidianului „Replica” încă de zece ori pe atât, îi urez să își păstreze oamenii minunați care îl fac să fie un ziar deosebit în peisajul mass media constănțeană, să își păstreze obiectivitatea și să ne transmită întotdeauna în timp real cele mai corecte știri, așa cum ne-au obișnuit. Mulțumim și „La mulți ani!”.

Căpitan comandor (r) Valer Iosif Mureșan, președintele Asociației pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Constanța: „Presa este a patra putere în stat, făceți-vă treaba în continuare, fiți critici cu cei care guvernează. Ați fost critici și cu mine, nu sunt supărat. Napoleon își începea dimineața punându-și oamenii să îi spună ce scriau cei care îl criticau, nu cei care îl lăudau. Stați aproape de realitate! La mulți ani!”.

Prof. Petrică Miu, cadru didactic la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, fost inspector general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Constanța: „Vă urez „La mulți ani!” și să ajungeți să celebrați și 50 de ani de activitate, și centenarul! Să fiți sănătoși și să ne aduceți în atenție toate aspectele care țin de județul Constanța, și bune și mai puțin bune!”.

Cristina Samoilă, director executiv Casa Județeană de Pensii Constanța: „Mulți, mulți ani înainte! Vă mulțumesc cu tot dragul pentru modul cum am colaborat, toată stima și respectul pentru modul cum prezentați problemele județului nostru și vom colabora, la fel de frumos, și în continuare!”

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: „Academia Navală „Mircea cel Bătrân” transmite cotidianului REPLICA la împlinirea a 16 ani de activitate mulțumiri pentru buna colaborare şi pentru mediatizarea activităţilor desfăşurate în campusul universitar. Ne dorim ca și în anii următori să continuăm să lucrăm împreună, pentru a transmite publicului larg cât mai multe informații despre Academia “Navală Mircea cel Bătrân”. La Mulți Ani! La cât mai multe articole!”

Costel Aurelian Dumitrașcu, președinte Organizația de Tineret Partidul Mișcarea Populară Constanța, consilier local în Consiliul Local Năvodari: „Cotidianul Replica se numără printre puținele ziare obiective din județul Constanța și care a reușit, prin articolele sale, să contribuie la rezolvarea multor probleme de interes local. De apreciat mai este și faptul că ziarul Replica este mereu "pe fază" și nu iartă niciodată pe nimeni. Chiar pe nimeni! Vă felicit și vă urez cât mai multe realizări!”

Comisar șef Costel Stamat, director Direcția de Pază a Județului Constanța: „La mulți ani, realizări și împliniri, la cât mai multe apariții, să rămâneți la fel de obiectivi, sănătate și fericire întregului colectiv Replica!”

Pascale Roibu, reprezentant Romanian Underwater Explorers: „La mulți ani cotidianului Replica, felicitări pentru promptitudinea și corectitudinea cu care ați publicat știrile, țineți-o tot așa!”

Dr. Laura Stroe, manager cultural Asociația Wild Art/Galeria de Artă „Virgil Coman”: „Acest moment aniversar m-a făcut să reflectez o clipă la devenirea mea ca cetățean al Constanței. Au trecut 16 ani de când m-am stabilit definitiv aici, 16 ani de când trec pe lângă statuia lui Ovidius, 16 ani de când citesc Replica, un ziar cu care practic am crescut, m-am format...încă am acasă acele ziare „vii”, pe hârtie, în care au fost marcate și evenimentele mele culturale. Îmi îndrept gândurile către jurnaliștii cotidianului Replica și le urez mulți ani înainte, plini de inspirație și curaj în reflectarea obiectivă a realității constănțene, cu bune sau cu mai puțin bune. La mulți ani, Replica, mulțumiri pentru cei 16 ani în care ai contribuit semnificativ la educarea, formarea și dezvoltarea comunității constănțene!”

Prof. Zoia Gabriela Bucovală, inspector școlar general Inspectoratul Școlar Județean Constanța: „16 ani de presă constănțeană, 16 ani de misiune a redactorilor ziarului Replica împliniți. Un edificiu se construiește în timp cu multă muncă, pasiune, răbdare, profesionalism, sacrificii, dar și cu respect față de cititori. Corectitudinea informațiilor, varietatea domeniilor abordate, pornind de la știri locale, până la anchete relevă atenția acordată informării rapide și reale a cetățenilor. Chiar dacă uneori au fost prezentate informații care au scos la lumină aspecte mai puțin plăcute din domeniul educației, am învățat că presa este un partener de nădejde în cunoașterea și rezolvarea unor aspecte ale sistemului de învățământ. La mulți ani! Alături de constănțeni, să realizați cât mai multe ediții în care respectarea demnității oamenilor, profesionalismul, calitatea articolelor să primeze și să contribuie la menținerea edificiului jurnalistic pe care l-ați început acum 16 ani!”

Viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale: „Vă mulțumesc pentru modul profesionist în care prezentați publicului acțiunile desfășurate de către structurile noastre și pentru modul echilibrat, echidistant și obiectiv în care conturați imaginea Forțelor Navale Române care vor continua să dovedească „Promptitudine, Flexibilitate și Adaptibilitate”. Am convingerea că vom continua colaborarea dintre structurile noastre și vom găsi cele mai potrivite modalități de a transmite publicului larg, în timp oportun, informațiii despre acțiunile marinarilor militari, îndeplinite cu „Onoare, Loialitate și Profesionalism”. Cu prilejul împlinirii a 16 ani de la prima apariție a cotidianului „Replica de Constanța”, vă doresc întregului colectiv de redacție multă sănătate, realizări importante în plan profesional și personal, precum și tradiționala urare marinărească, BUN CART ÎNAINTE!”

Daniel Turcu, consilier judeţean PMP:

„La mulți ani cu știri din toate,

Să vă dea Domnul tot ce dorim (sâc),

Titluri senine și fericire,

La mulți ani să vă citim!”

Robert Şerban, primarul oraşului Eforie: „La mulţi ani, Replica de Constanţa!”

Sadâc Zafer, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța: ”Dacă ați rezistat 16 ani printre atâtea informații și le-ați făcut față cu brio, vă dorim încă cel puțin alți 16 ani plini de profesionalism și acuratețe a adevărului”.

sâmbătă, 17 februarie 20184250
Comentarii

00dester(26 iul 20:58)
mesaj pentru ziarul pesedeilor : Multa Mooie
01jariste(1 mar 09:59)
GRASA MAI FOSTULE CHIRURG MAI SLUGA POLITICA ACTUALA SA MA KK PA TINE SI PA MAMICUTA TA.LUATIAS ORTI IN PENIS NENOROCITULE MAI GLASUIESTI IN CURIND AI SA MEGI DUPA CAPATINA CIIIT DE CURIND.
17Murphy(21 feb 21:13)
O insiruire de nume cu mare renume care va ureza Lamulti ani, e si normal, numai sa-i lasati in pace sa fure pana la capat.Orasul Constanta nu are un Centru ca la Brasov, Sibiu, etc., este un oras devastat de hotii care s-au perindat de peste 28 de ani pe aici. Un oras murdar, fara arhitectura, cu multitudine culturala de hoti de mare performanta. Acesti oameni care va ureza ce va ureaza fac asta doar ca sa vada lumea ce titluri au ei, prof, univ., dr, ing., dar niciun academician. Este orasul in care langa ANAF se vinde marfa furata, de contrabanda, auzim zilnic tigari, tigari, wowbiz.
00si betivul(21 feb 19:18)
de la aeroport va ureaza la multi ani !! HAHAHAHa
03madi klein(21 feb 12:38)
la muti ani si multa obiectivitate,si nu mai stergeti idei personale corecte
05Sictir.ziar de cacat.(21 feb 10:15)
In afara de mafiotii vostrii din psd si de machedonii imputiti, nimeni nu va ureaza nimic.sinteti corupti pina in maduva oaselor.ia sa vad,imi stergeti si acest comentariu,nemernicilor?
11DARIUS OCTAV(20 feb 13:17)
DRAGA,DRAGA CATALINE DA CATALIN GRASA II MAI DAI LA SCORBURA MAMAMTI. LASO DRAGULE SINT DESTULE FEMEI CU TOATE CA NEVASTATA NU TE MAI VREA SINT SI ALTELE CREDEMA.
03elena(20 feb 08:54)
La multi ani Replica! Fiti obiectivi, nu partinitori ....si fara politica !
02Sa va fut in git.(20 feb 00:09)
Mi-ati sters comentariul de aseara,lingailor de psd.nu vedeti ca pe voi va lauda doar clica din care faceti parte,cea a pesedeilor?sinteti niste jeguri umane,care scrieti doar la comanda.un ziar de cacat.
03Regep(18 feb 23:45)
La Multi Ani! Cu cine am mai rade pe comentarii, fara voi!
38europeanu(18 feb 15:15)
La Multi Ani Replica !!! Pacat ca lista gratulantilor este plina de hoti.
61paul mihai revine(18 feb 13:35)
multi ani REPLICA
51SORIN(18 feb 12:27)
LA MULTI ANI .
63Biju(18 feb 09:29)
La multi ani ! Si replici obective,
72gigI(18 feb 07:37)
LA MULTI ANI
72Hamlet(18 feb 07:21)
La multi ani!
95Replica(18 feb 01:02)
La multi ani, ziar Bun, cu oameni extaordinari!!!
61,,,,,,(18 feb 00:56)
Nimic despre nimic-halep
107R..(18 feb 00:21)
La multi ani! Felicitari, un ziar obiectiv!
108Replica(18 feb 00:20)
La multi ani !
mai mult...VIDEO
14 noi 00:01VideoDELFINI din PLUȘ CU PENIS, într-un magazin din Constanța. VIDEO!

Mai mulți constănțeni s-au arătat oripilați după o vizită la un magazin din zona Halta Traian. Acestora nu le-a...22053

13 noi 21:29VideoBişniţarii de ţigări din zona Gării Constanţa, amendaţi de poliţiştii locali. VIDEO!1630
12 noi 00:25VideoALERTĂ! O mașină a luat FOC la Agigea, după ce s-a înfipt în stâlp: șoferul abia a reușit să iasă! VIDEO4719
13 noi 21:27VideoMamaia are un nou CLIP de PROMOVARE. Decebal Făgădău: „A costat 0 lei!”

Primăria Constanța a lansat clipul de promovare a stațiunii Mamaia! Clipul va fi promovat la Târgul de turism, pe...3374

10 noi 01:21VideoVIDEO. Paradă de costume populare la Muzeul de Artă Populară Constanța684
5 noi 00:20VideoVIDEO. URMĂRIRI în ZONA MODERN: un individ băut a făcut CIRC3245
2 noi 02:19VideoVIDEO. ALIMENTE BIO și fructe EXOTICE în meniul CREȘELOR din Constanța

Meniul s-a schimbat complet așa că cei mici primesc atât la micul dejun cât și la masa de prânz, dar și la...937

3 noi 12:27VideoVIDEO/FOTO. SCANDAL în Piața Griviței! „Ce am făcut, vindem droguri, pistoale?!”5389
29 oct 01:09VideoS-a RĂSTURNAT cu mașina în drum spre Tulcea! VIDEO5493
27 oct 17:27VideoRAZIE şi PERCHEZIŢII în CONSTANȚA! Hoții și șoferii, în vizorul oamenilor legii! VIDEO

Weekend-ul a început cu controale pentru șoferii care tranzitează orașul de la malul mării! Sâmbătă, 27...4222

24 oct 00:00VideoȘedință comună a consilierilor județeni PNL din Constanța cu cei din Tulcea1305
25 oct 00:17VideoȘeful RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, apel către șoferi: Toți ne dorim să avem drumuri bune, dar hai să le utilizăm cu discernământ!2266
Vremea
14.2°4° - 14.2° luni, 19 noiembrie 2018
ploaie puternicăUmiditate: 92%
Vânt: 8.5 m/s din SSE
Presiune: 1016.86 milibari

Loto
6/493510334248
5/4081318263628
joker161828404320
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 noi 00:00SportSimona Halep, distracție pe cinste într-un club din București. S-a dezlănțuit pe ritmuri macedonești la concertul Andrei

...242

19 noi 00:00SportGică Hagi, după debutul lui Ianis: "Căpitan și lider. O să fiu împlinit când văd că devine cel mai bun"

România s-a impus în fața Lituaniei, scor 3-0. Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist din istoria naționalei, a...165

19 noi 00:00SportCSM Bucureşti a câştigat Grupa D a Ligii Campionilor, după 32-24 cu Bietigheim

CSM Bucureşti a învins echipa germană SG BBM Bietigheim cu scorul de 32-24 (14-13), duminică, în Sala Dinamo, şi a...127

19 noi 00:00SportSCM Craiova, deținătoarea trofeului, s-a calificat dramatic în grupele Cupei EHF

SCM Craiova, deţinătoarea trofeului, s-a calificat dramatic în grupele Cupei EHF la handbal feminin, duminică seara,...125

Local
19 noi 00:57LocalMicrobuz implicat într-un accident rutier la Medgidia

Un accident rutier s-a produs, duminică,18 noiembrie a.c., la ieșire din Medgidia, spre Valea Dacilor, între un...2868

19 noi 02:13LocalActivități în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia: „Personalitățile Marii Uniri”

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia a găzduit, la sfârșitul acestei săptămâni,...205

19 noi 00:58LocalTerminalul sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, 'invadat' de şoareci

Bine aţi sosit la Constanţa! În faţa Gării Constanţa aveţi oricând ocazia să vă călcaţi pe picioare cu...3515

19 noi 02:17LocalIarna face victime. Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier

Mai multe echipaje de pompieri şi de medici au intervenit în satul Islaz din comuna Brăneşti (judeţul Ilfov), după...592

19 noi 01:01LocalMai multe familii din Constanţa, în FRIG şi fără apă caldă: 'Un Dorel sapă, patru se uită' VIDEO!

Mai mulţi constănţeni susţin că au ajuns la capătul puterilor şi că nu ştiu ce trebuie făcut pentru ca...2940

19 noi 02:16LocalColegiul Național de Arte Regina Maria a obţinut 10 premii!

Duminică, 11 noiembrie 2018, s-a încheiat Constanța International Competition Festival for Young Pianists , o ediție...298

19 noi 02:15LocalA ars o casă în Jurilovca!

Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu, sâmbătă, 17...294

19 noi 01:36LocalŞoferul URMĂRIT cu FOCURI de ARMĂ a dat BANI unui amic pentru a lua VINA asupra lui!

A fost prins şoferul care a fost urmărit cu focuri de armă de către poliţiştii constănţeni şi a intrat cu...2961

17 noi 12:30LocalInformare meteo: vreme deosebit de rece în toată ţara!

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte...1288

19 noi 01:45LocalIncendiu violent la Tulcea. O femeie a decedat!

Tragedie la Tulcea, în localitatea Caraorman, comuna Crișan. Vineri, 16 noiembrie, în jurul orei 13:50, salvatorii...1382

Politică
19 noi 02:14PoliticăBăsescu râde de războaiele din PSD: 'Menajerie de animăluţe ale unui circ, populată numai cu porci şi hipopotami, care are un singur dresor, pe Dragnea'

Fostul președinte Traian Băsescu a scris duminică, pe Facebook, că PSD este o „turmă fără vlagă” de...233

19 noi 02:12PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Ce se votează

Consilierii județeni constănțeni au fost convocați în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, ora 13,00 în...289

19 noi 02:13PoliticăDoliu pentru diplomație - Unul dintre cei mai respectați ambasadori ai României a murit. Anunțul făcut de Radu Tudor

Unul din cei mai respectati diplomati ai Romaniei, ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit azi noapte, la varsta de 56...563

19 noi 01:05PoliticăSONDAJ CURS - Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis în București. Tăriceanu defilează sub asaltul procurilor DNA

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind Primul sondaj de tip OMNIBUS în...405

19 noi 01:46PoliticăProtestatari amendaţi după vandalizarea gardului casei lui Iordache

Poliţia Ilfov a amendat şase protestatari #rezist, care au vandalizat sâmbătă gardul casei deputatului Florin...565

19 noi 01:45PoliticăDumitru Buzatu, reacție după dezvăluirile Rise Project: 'Sunt pasionat de vânătoare, dacă mă cheamă cineva, mă duc'

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a fost la multe partide de vânătoare,...467

19 noi 01:45PoliticăSONDAJ CURS - PSD domină Capitala. Bătălie mare între PNL și ALDE pentru locul 2

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind Primul sondaj de tip OMNIBUS în...483

19 noi 02:19PoliticăProcurori: Liviu Dragnea a urmat cursuri de contabilitate la o facultate care nu era încă înfiinţată

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 cer magistraților să anuleze zeci de acte școlare, foi...561

19 noi 02:11PoliticăCreşterea economică nu îl impresionează pe Ludovic Orban: 'Cu siguranţă, starea bugetului este critică'

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, într-o conferinţă de presă, că...253

19 noi 01:17PoliticăPrimarul din Mangalia a anunţat că au fost montate băncuţe, rulouri de gazon şi se lucrează la staţiile de autobuz

Primarul din Mangalia, Cristian Radu, îi ţine pe locuitori la curent cu lucrările declanşate. Astfel, el a postat pe...2243

Monden
19 noi 00:00MondenFlorin Busuioc, externat din spital, după ce în urmă cu o săptămână a suferit un infarct pe scenă

Vești bune despre Florin Busuioc. Medicii au decis că acesta este în afara oricărui pericol, astfel că va fi...124

19 noi 00:00MondenCampioni la răzgândiri. Trupa Proconsul a renunțat iar la un recital anunțat pentru unul plătit

Bodo și colegii lui de la Proconsul și-au luat stand la un târg de nunți din Capitală, au bătut palma și pentru...102

19 noi 00:00MondenMaria Buză are datorii mari. Actrița a spus adevărul despre situația ei financiară

Actrița Maria Buză are o carieră de succes și o căsnicie așa cum și-a dorit. În urmă cu ceva timp și-a deschis...124

19 noi 10:40MondenJessie J a mărturisit că este infertilă și nu va putea avea copii

Cântăreaţa Jessie J le-a mărturisit fanilor, în timpul unui concert susținut la Londra, că nu poate avea copii,...109

19 noi 10:40MondenJustin Bieber și Hailey Baldwin confirmă că s-au căsătorit

Hailey Baldwin pare să confirme că ea și Justin Bieber sunt căsătoriți după ce și-a schimbat numele de pe...117

19 noi 10:40MondenTom Hardy a fost decorat de prințul Charles. Ce distincție a primit actorul

Starul de Hollywood a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru contribuția sa în timpul unei ceremonii...104

19 noi 10:41MondenChitaristul american de country și prezentator tv, Roy Clark, a murit

Roy Clark a murit la vârsta de 85 de ani, în locuința lui din Tulsa, Oklahoma din cauza pneumoniei. Artistul a...99

19 noi 00:00MondenVeşti bune despre starea de sănătate a lui Florin Busuioc: Nu mai este dependent de aparate şi umblă câţiva paşi în salon

Actorul Florin Busuioc va mai râmâne internat câteva zile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C....109

19 noi 00:00Monden90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

La 18 noiembrie 1928, a avut loc premiera primului film de desene animate cu sonor sincronizat produs de Studiourile...99

19 noi 00:00MondenDaniel Iordăchioaie s-a ales cu dosar penal: A fost prins la volan fără permis

Cântăreţul Daniel Iordăchioaie a fost prins la volan fara permis la Târgovişte. Artistul a fost dus la audieri de...111

Mapamond
19 noi 00:00MapamondFranţa: O manifestantă a fost lovită mortal de o maşină în timpul protestului "Vestelor galbene"

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de "Vestele galbene" după ce a fost...104

19 noi 00:00MapamondVicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva...104

19 noi 00:00MapamondXi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord în 2019, la invitaţia lui Kim, indică Seulul

Preşedintele chinez Xi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord anul viitor, în urma...103

19 noi 00:00MapamondTrump: SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe Khashoggi

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a...106

19 noi 00:00MapamondBilanţul victimelor incendiului din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi

Numărul victimelor incendiului Camp Fire din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi, conform informaţiilor oferite...97

19 noi 00:00MapamondFranţa: 244.000 de manifestanţi în toată ţara, proteste şi gaze lacrimogene în apropierea Palatului Elysée

Situaţia era tensionată sâmbătă după-amiază în cartierul Palatului Elysée din Paris, unde forţele de ordine au...106

19 noi 00:00MapamondGrecia: Manifestaţie pentru aniversarea revoltei din 1973

Cel puţin 12.000 de greci au manifestat sâmbătă la Atena cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la revolta...102

19 noi 00:00MapamondPeste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină sunt blocaţi în tabere în estul Siriei

Peste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină sunt blocaţi în tabere situate în zone aflate sub controlul...96

19 noi 00:00MapamondBiserica ortodoxă din Grecia vrea ca preoţii să rămână în continuare angajaţi la stat

Conducerea ierarhică a Bisericii ortodoxe din Grecia vrea ca preoţii şi ceilalţi angajaţi ai săi să rămână în...100

19 noi 00:00MapamondSubmarinul argentinian San Juan, găsit în Atlantic la un an după ce a dispărut

Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui, au anunţat sâmbătă...115

Sănătate
19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...1349

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...638

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...510

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...715

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1948

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...836

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1778

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3739

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2168

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...969