REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Reprezentanții OMV Petrom vor fi audiați despre manipularea pieței de energie și creșterea artificială a prețului

Reprezentanții OMV Petrom vor fi audiați despre manipularea pieței de energie și creșterea artificială a prețului

Replica API 19 octombrie 2017 | 00:00 239

Iancu:

Iancu:

Iulian Iancu

Reprezentanții OMV Petrom vor fi chemați la audieri în cadrul comisiei de anchetă pentru activitatea ANRE, pentru a oferi informații legate de manipularea pieței de energie și de creșterea artificială a prețurilor, a declarat marți deputatul PSD Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii și servicii, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților, scrie Agerpres.

Afirmația vine în contextul în care Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și, de asemenea, fost director în cadrul OMV Petrom, a scris într-o postare pe Facebook că recentele modificări aduse Legii gazelor îi favorizează pe rușii de la Gazprom.

"În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o rețea de socializare, vreau să fac următoarele precizări: în primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE și s-a lansat într-un atac la adresa mea, în speranța că voi fi impresionat sau speriat", a declarat Iancu.

Potrivit acestuia, Nicolescu va putea da toate explicațiile necesare, inclusiv cele legate de Gazprom, în fața comisiei de anchetă. "Însă, dacă nu o va putea face, va trebui să o facă la Parchetul General", a susținut deputatul PSD.

"Dacă îl liniștește, îl anunț că nu va fi singur, pentru că din partea companiei OMV Petrom vor fi invitați și alți înalți responsabili și angajați care pot da informații lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieței, creșterea artificială a prețului, vulnerabilizarea siguranței și a sistemului energetic național", a mai arătat Iancu.

El i-a atenționat pe cei care "se grăbesc să intre în acest joc al calomniei și denigrării la adresa mea că vor trebui să-și susțină argumentele și în față instanței".

Anterior, tot marți, Nicolescu a scris pe Facebook: "Începem să ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niște teme care chiar nu sunt importante pentru România. Cei de la Bruxelles au înțeles foarte bine că marele câștigător al acestor modificări sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!".

Nicolescu se referă la scrisoarea comisarului european pentru Energie, Miguel Canete, care a avertizat că modificările aduse recent Legii gazelor în comisia condusă de Iulian Iancu pot readuce România în procedură de infringement. Mai exact, spun cei de la Bruxelles, obligația ca 70% din gaze să fie tranzacționate pe bursă ar pune bariere exporturilor de gaze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367