REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Reprezentantul României la OMS anunță că sezonul gripal ar putea începe mai târziu

Reprezentantul României la OMS anunță că sezonul gripal ar putea începe mai târziu

Replica API 6 septembrie 2020 | 00:00 1269

Anunț important făcut de reprezentantul României la OMS. Anul acesta sezonul gripal ar putea începe mai târziu, este de părere profesorul Rafila, care susține că fenomenul a apărut datorită măsurilor luate peste tot în lume împotriva Covid-19, conform Mediafax.

Coronavirusul are şi o parte bună, deoarece sezonul gripal în emisfera sudică apare atunci când în emisfera nordică este vară.

Anul acesta însă, în sezonul gripal din emisfera sudică, circulaţia virusului care provoacă gripa a fost anul acesta de 500 de ori mai mică decât în anii trecuţi, fapt care îl face pe profesorul Rafila să îţi spună că anul acesta sezonul gripal ar putea începe în România mai tâziu, posibil chiar în decembrie.

Expertul spune că acest fenomen a apărut datorită măsurilor care s-au luat în lume împotriva corononavirusului, lucru care a dus la limitarea răspândirii gripei.

„Ăsta este un lucru foarte bun pentru că, pe de o parte permite o bună pregătire a sezonului gripal, vaccinul se poate administra în integralitate, până la debutul sezonului, şi nu ne vom găsi în situaţia în care să facem campanie de vaccinare în plin sezon gripal", spune prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Asta nu înseamnă însă că oamenii nu trebuie să se vaccineze antigripal. În acest fel se protejează și îi protejează şi pe medici, pentru că vor avea de îngrijit mult mai puţine cazuri de complicaţii date de gripă.

„Nu are niciun fel de conotaţie de descurajare a vaccinării, dimpotrivă, trebuie să fim precauţi şi să înţelegem că doar avem poate ceva mai mult timp la dispoziţie, să ne pregătim", declară Prof. Dr. Alexandru Rafila, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
confunzi adresantii- nu este analfabeta viorica care ingurgiteaza orice i se dicteaza si nici detinutul draknea, slava domnului am scapat de ei si acum putem sta mai linistiti- desi presul si sluga CCR va avea cosmaruri ptr numarul f mare de medici, somiteti care au murit datorita indicatiilor primite de tine de la PSD iar tu nu ai facut altceva decat sa te supui
1
0
Cati bani ai luat ca sa zici asta?
5
2
Ba sezonul gripal incepe cand raceste lumea, nu cand spui tu
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367