REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Republica Moldova: Andrei Năstase a renunţat la funcţia de primar general al Chişinăului

Republica Moldova: Andrei Năstase a renunţat la funcţia de primar general al Chişinăului

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 269

Andrei Năstase

Primarul general al oraşului Chişinău, Andrei Năstase, din partea Blocului ACUM (PAS plus PPDA), a semnat o dispoziţie potrivit căreia Adrian Talmaci va exercita atribuţiile de primar general până la validarea mandatului lui Ion Ceban, de la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), ales în urma scrutinului de duminică, transmite miercuri MOLDPRES.

Dispoziţia a fost semnată întrucât, potrivit deciziei Curţii de Apel Chişinău din 8 octombrie, Andrei Năstase este primar al capitalei ales în urma scrutinului din 2018 şi urma să ocupe această funcţie până la validarea mandatului noului edil.

Marţi însă, Năstase a anunţat că în scurt timp îşi va relua activitatea de ministru al Afacerilor Interne şi l-a desemnat la conducerea primăriei pe Adrian Talmaci.

Talmaci, care este secretar interimar al consiliului municipal Chişinău, a ocupat şi până în prezent funcţia de primar interimar al capitalei, după ce Ruslan Codreanu, cel care a asigurat interimatul funcţiei, a fost demis.

În urma turului al doilea al alegerilor, primar al municipiului Chişinău a devenit Ion Ceban, pentru care au votat peste 52% dintre locuitorii capitalei Republicii Moldova.

Potrivit Codului Electoral, Consiliul Electoral de Circumscripţie prezintă procesele-verbale cu privire la rezultatele alegerilor către judecătoria de sector, iar instanţa, în termen de 10 zile, confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor şi totodată decide asupra validării mandatele consilierilor şi primarilor aleşi. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369