REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Republica Moldova: Guvernul condus de Ion Chicu, învestit cu votul a 62 de parlamentari

Republica Moldova: Guvernul condus de Ion Chicu, învestit cu votul a 62 de parlamentari

Replica API 14 noiembrie 2019 | 00:00 349

Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chişinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi, informează presa de peste Prut.

"Nu e un guvern al preşedintelui ţării, deşi acolo (în guvern) sunt şi consilieri ai preşedintelui. Suntem un guvern tehnocrat, apolitic. Dacă vom simţi presiuni, vom reacţiona corespunzător', a spus noul prim-ministru Ion Chicu.

Preşedintele Igor Dodon l-a desemnat miercuri pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

Preşedinta Parlamentului de la Chişinău, Zinaida Greceanîi, a declarat că socialiştii vor acorda "tot suportul necesar' pentru guvernul condus de Chicu, subliniind că noua componenţă a executivului este "cea mai profesionistă din istoria Republicii Moldova", potrivit Agora.md.

În timpul votului, parlamentarii Blocului ACUM au părăsit sala.

Înainte de vot, preşedintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia PDM de a susţine guvernul condus de Ion Chicu "este riscantă, dar tot atât de necesară". "Am avut o discuţie şi am primit asigurări că noul guvern va fi ancorat în parcursul european al Republicii Moldova şi în implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum şi aprofundarea parteneriatului strategic cu România şi Ucraina", a declarat Filip. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
popor de cacat votezi cu ocupantul in basarabia si cu coada de topor in romania.ma pis pe voi toti. mai bine stati la coada sa le sugeti pula lui putin si erdogan. siktir
0
1
Din cauza situatiei incerte de la voi nu intra Romania in Schengen ca avem pe voi in coaste si grantita deschisa pentru toti spionii rusi care sunt MOLDO-EUROPENI
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367