REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Republica Moldova, interesată de investitorii constănţeni

Republica Moldova, interesată de investitorii constănţeni

Replica API 17 septembrie 2015 | 00:04 330

Oportunităţi de afaceri

Oportunităţi de afaceri

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) în parteneriat cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi cu Ambasada Republicii Moldova în România, a organizat un eveniment promoţional având ca temă „Oportunităţi de afaceri în Republica Moldova”. La întâlnire a participat o delegaţie din Republica Moldova, reprezentată de Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în România, Emil Jacotă, consilierul superior al ministerului Economiei al Republicii Moldova, Alexandru Vidmidi, directorul Portului Internaţional Liber Giuriuleşti, dar şi directorul general al BCR Chişinău.

Evenimentul a avut ca scop dinamizarea relaţiilor de afaceri şi investiţionale între firme din Republica Moldova şi cele din judeţul Constanţa. În cadrul întâlnirii au fost prezentate oportunităţi de afaceri şi investiţionale în Republica Moldova de care se ocupă ministerul economiei. De asemenea, a fost prezentat şi Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, dar şi aspectele financiare şi de investiţii de aici. „Este o premieră pentru noi. Împreună cu CCINA organizăm acest eveniment pentru oamenii de afaceri din Constanţa. Dorim să aducem capital român pe piaţa Republicii Moldova. După nivel de investiţii, România ocupă locul 7”, a declarat Emil Jacotă.

„Intenţia este de a atrage cât mai multe investiții din diferite domenii pe piața Republicii Moldova, cum ar fi în domeniul IT, industria agro-alimentară, infrastructură. „Posibilități de investiții sunt foarte multe. Vor avea facilități din punct de vedere al taxelor, sunt taxe mult mai joase, unele zone nu există taxe. Este posibil ca Republica Moldova să devină centru geopolitic foarte important pentru companiile din România“, a conchis Jacotă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218