REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Republica Moldova: Procuratura s-a autosesizat în legătură cu înregistrarea în care Dodon spune că socialiştii sunt finanţaţi din Rusia

Republica Moldova: Procuratura s-a autosesizat în legătură cu înregistrarea în care Dodon spune că socialiştii sunt finanţaţi din Rusia

Replica API 12 iunie 2019 | 00:00 289

Igor Dodon

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat că s-a autosesizat "în legatură cu apariţia în spaţiul public a unor date care pun la îndoială legalitatea finanţării unor formaţiuni politice'' şi a iniţiat pe caz un proces penal, informează marţi Radio Chişinău.

"În procesul investigaţiilor, procurorii au demarat o serie de acţiuni în vederea elucidării obiective a circumstanţelor cazului, inclusiv au ridicat probe şi au demarat audierea persoanelor', precizează instituţia într-un comunicat.

După ce sâmbătă, 8 iunie, vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM), Andrian Candu, a anunţat că va prezenta probe care demonstrează ca preşedintele Igor Dodon a insistat pe federalizarea Republicii Moldova în discuţiile cu liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, au apărut mai multe înregistrări video în care preşedintele Republicii Moldova sugera că Partidul Socialiştilor (PSRM) ar fi finanţat din Federaţia Rusă.

În discuţia cu liderul PDM, Igor Dodon spune că primea între 700.000 şi 1 milion de dolari pe lună de la ruşi, dar că de la 1 aprilie finanţarea a fost oprită.

Igor Dodon a declarat că aceste imagini sunt trucate.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis la 9 iunie suspendarea temporară a preşedintelui Igor Dodon, întrucât a refuzat să dizolve parlamentul rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, în condiţiile în care legislativul nu a reuşit să formeze în termen de trei luni o coaliţie majoritară care să susţină un nou guvern, iar Pavel Filip, în calitate de premier cu mandatul expirat, a fost desemnat 'preşedinte interimar'. Pavel Filip a anunţat duminică dizolvarea parlamentului şi semnarea decretului prin care a stabilit la 6 septembrie data alegerilor anticipate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102