REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Respins de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror general, fostul şef DIICOT a răbufnit: 'Într-o societate democratică este inadmisibil'

Respins de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror general, fostul şef DIICOT a răbufnit: 'Într-o societate democratică este inadmisibil'

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 173

Daniel Horodniceanu, fostul procuror-şef al DIICOT, susţine că procedura de selecţie a procurorului general declanşată de Ministerul Justiţiei nu a indicat un profil de candidat şi nici reperele pe care cei interesaţi trebuiau să le îndeplinească şi consideră că "fără solicitări specifice şi fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului", conform stiripesurse.ro.

Afirmaţia sa vine în contextul în care comisia condusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins, miercuri, pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura pentru poziţia de procuror general - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu -, ceea ce a dus la reluarea procedurii.

"Deciziile de astăzi ale ministrului Justiţiei nu mă surprind. Este, însă, necesar să aflăm care au fost exigenţele pe care nu am reuşit să le satisfacem. Aprecierea subiectivă a unei persoane nu poate, prin ea însăşi, fără a justifica reperele avute în vedere, să fie credibilă", afirmă Daniel Horodniceanu într-o declaraţie transmisă AGERPRES.

El spune că "această abordare este nesatisfăcătoare şi neprofesionistă, fie că provine de la ministrul Justiţiei, ori de la membrii comisiei de examinare aflaţi în subordinea acestuia".

"Nici profilul de candidat, nici reperele la care trebuia să răspundem nu au fost prezentate în anunţul de lansare a procedurii. În aceste condiţii, fără solicitări specifice şi fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil", menţionează procurorul.

Horodniceanu arată că, "deşi această abordare tinde să devină un mod de lucru" al ministrului, ea "prezintă riscul de a descuraja candidaţii oneşti să se prezinte la proceduri viitoare".

"În ceea ce mă priveşte, am atâta încredere în proiectul de management, pe care îl voi face public, încât voi profita de orice platformă de acest fel pentru a-l face cunoscut profesioniştilor dreptului", mai spune magistratul.

Noua procedură de selecţie pentru numirea procurorului general va avea loc în perioada 12 aprilie - 8 mai, se precizează într-un anunţ publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagami-as pula in curva de nevasta-ta , pensia de la psd e buna ? mortii ma-tii de mos ghebos , pula pensie meriti ! mai cacatule , tu stai in casa de la comunisti , sa taci in pizda ma-tii !
1
0
Nici pe asta nu-l da bunul simt afara.De unde i-a adunat pe astia? Cine i-a antrenat sa nu le roseasca obrazul.
2
0
Ia ti ciochistul din imagine si jucati va cu limbile voastre aspre in rozeta lui tudorel.sugi pula pensionarul pulii mele
5
0
vorbesc din perspectica veluia ce are habarn de ce vorbeste- in ce calitate acest ctiminal tudorel tine aceste interviuri- cine l-a numit si in ce calitate?, cine poate verifica legalitatea actiunilor criminaluluitudorel
2
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108