REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Restaurantul Flacăra din Eforie a băgat în spital turiştii cu o ciorbă de perişoare "dreasă" cu Salmonella

Restaurantul Flacăra din Eforie a băgat în spital turiştii cu o ciorbă de perişoare "dreasă" cu Salmonella

Replica API 28 mai 2012 | 00:00 140

Rezultatele de laborator confirmă

Rezultatele de laborator confirmă

Salmonella, enterobacterii, germeni aerobi mezofili, steptococi sau escherichia coli, este "meniul special" al restaurantului Flacăra din Eforie Sud care vă bagă garantat în spital. O dovedesc rezultatele finale ale anchetei epidemiologice demarată săptămâna trecută de către inspectorii sanitari în cazul primului focar de toxiinfecţie alimentară înregistrat, în acest an, în judeţul Constanţa.

Cele 50 de persoane sosite din ţară pe litoral pentru a urma tratamente de recuperare medicală la Santoriul Balnear Vraja Mării sau pentru a participa la cursuri de perfecţionare s-au îmbolnăvit din cauza ciorbei de perişoare consumată la restaurantul administrat de soţia fostului vameş şi fost director în Port Eugen Bogatu, Codruţa Bogatu. Rezultatele de laborator confirmă faptul că bucătarii şi ospătarii restaurantului Flacăra care i-a hrănit pe bolnavi erau contaminaţi cu Salmonella de tip D şi enterobacterii.

Cinci angajaţi ai restaurantului Flacăra, infectaţi cu Salmonella

"Activitatea restaurantului nu va fi sistată, pentru că restul analizelor din blocul alimentar şi cele ale apei au fost bune. Cei doi bucătari, ospătarul, şi cei doi muncitori necalificaţi din cadrul personalului de deservire, au fost depistaţi în coproculturi cu Salmonella de tip D. De pe probele de mâini de la un bucătar, un patiser şi un muncitor necalificat s-au descoperit numeroase enterobacterii, iar pe cinci boluri de supă - germeni aerobi mezofili. Ei au fost retraşi din producţie", susţin inspectorii sanitari. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa va aplica reprezentanţilor restaurantului Flacăra o amendă de 10.000 de lei, iar cei cinci angajaţi care au ignorat normele de igienă vor plăti din propriul buzunar sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Reamintim faptul că la momentul demarării anchetei epidemiologice trei angajaţi ai resturantului au fost descoperiţi cu probleme digestive. Menţionăm că în acest caz se aşteaptă şi concluziile inspectorilor veterinari. "Abia marţi vom avea rezultatele finale. Amenda poate să ajungă până la 40.000 de lei", a declarat, pentru "Replica", Romeu Lazăr, directorul DSV Constanţa. De altfel, autorităţile declară că focarul de toxiinfecţie alimentară a fost eradicat, deoarece nici un caz de îmbolnăvire nu a mai fost înregistrat în ultima zi.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614