REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Restaurantul Sabroso încalcă legea antifumat? Iată ce spun clienţii!

Restaurantul Sabroso încalcă legea antifumat? Iată ce spun clienţii!

Replica API 4 mai 2016 | 10:04 355

Managerul localului nu a dorit să comenteze!

Managerul localului nu a dorit să comenteze!

Legea antifumat a tăiat aripile multor localuri, administratorii plângându-se acum că s-au diminuat veniturile, iar pentru a mulşumi şi fumătorii, trebuie să facă anumite investiţii. Pentru cei care nu au un spaţiu destinat amenajării unei terase, situaţia e gri spre negru! Dar, staţi liniştiţi, sunt unii care profită de titlu de „terasă” pentru a încălca nestingheriţi legea. Aici este vorba de celebrul Restaurant Sabroso din Constanţa. Un client al localului a sesizat oamenii legii cu privire la faptul că pe aşa-zisa terasă a localului fumătorii se bucurau liniştiţi de viciu.

„Am fost invitaţi la restaurantul Sabroso din Constanţa, iar când am urcat la etaj, cu copilul, şefa de sală ne-a comunicat că sus se fumează”, îşi începe un constănţean plângerea. Nimic de obiectat până aici, în cazul în care terasa s-ar fi încadrat în prevederile legii antifumat. „Eu înţeleg că partea de la etaj este declarată ca terasă, dar din momentul în care ai închis toate părţile cu geam sau copertină şi ai acoperiş, nu mai este loc de interpretare”, a adăugat bărbatul. Culmea este că, dacă totul s-ar fi desfăşurat legal, cum au lăsat de înţeles angajaţii restaurantului, nu ar fi existat nici o reţinere ca pe mese să existe şi scrumiere, nu? Dar… surpriză! „Evident, fumătorii fumau nestingheriţi, dar scrumau în farfurioarele de cafea, că li s-a spus că în caz că vine cineva în control, nu trebuie să fie scrumiere pe masă”, a conchis bărbatul. Ce spun reprezentanţii restaurantului? Contactat telefonic, unul dintre manageri, care nu a dorit să îşi facă public numele, s-a eschivat. „Eu nu pot să vă spun nimic referitor la acestă situaţie. O să vă sune o persoană competentă în acest sens”, a precizat acesta. Bineînţeles că nici până la ora actuală nici un reprezentat al localului nu a luat legătura cu reporterii „Replica”.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102