Restaurantul Tamara, ÎNCHIS de OPC! Carne de proveniență necunoscută și sosuri ținute în căldură
Restaurantul Tamara, ÎNCHIS de OPC! Carne de proveniență necunoscută și sosuri ținute în căldură
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestComisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a descins luni, 21 mai, la restaurantul libanez La Tamara, din cartierul Far, unde au găsit mizerie și condiții de depozitare care depășesc limita imaginabilului.
Potrivit conducerii instituției de control, verdețurile, în mod special pătrunjelul, erau tăiate direct în curte, fără a exista o urmă minimă de igienă. De asemenea, sacii de cartofi zăceau în soare. Bucătăria a fost un alt loc unde comisarii au găsit deficiențe, pornind de la farfurii ciobite, la modul în care produsele alimentare erau depozitate, fiind un mediu insalubru. Unitatea are activitatea oprită temporar până la remedierea deficiențelor.
Printre problemele găsite de către comisari, se numără: lipsa unui cântar omologat și verificat, condiții de depozitare nerespectate la ketchup (15 kg - 22 grade în loc de 4-8 grade Celsius), la carnea preparată (4 kilograme), dar și legume, produse în proceduri nesigure (nu este masă caldă pentru preparate culinare, acestea se reîncălzăesc în momentul onorării comenzii, vase de plastic nealimentare, ustensile și spații de depozitare neigienizate, recipiente borcane pentru depozitare sos - se refolosesc după spălare, două chiuvete, nu există chiuvetă cu acționare la picior), fără elemente de identificare la carnea tocată, carnea de porc, coaste pulpă, pui dezosat, cașcaval, castraveți murați, carne condimentată.
C.C.
C.C.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News