REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Restaurantul Tamara, ÎNCHIS de OPC! Carne de proveniență necunoscută și sosuri ținute în căldură

Restaurantul Tamara, ÎNCHIS de OPC! Carne de proveniență necunoscută și sosuri ținute în căldură

Replica API 22 mai 2018 | 00:45 6931

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a descins luni, 21 mai, la restaurantul libanez La Tamara, din cartierul Far, unde au găsit mizerie și condiții de depozitare care depășesc limita imaginabilului.

Potrivit conducerii instituției de control, verdețurile, în mod special pătrunjelul, erau tăiate direct în curte, fără a exista o urmă minimă de igienă. De asemenea, sacii de cartofi zăceau în soare. Bucătăria a fost un alt loc unde comisarii au găsit deficiențe, pornind de la farfurii ciobite, la modul în care produsele alimentare erau depozitate, fiind un mediu insalubru. Unitatea are activitatea oprită temporar până la remedierea deficiențelor.

Printre problemele găsite de către comisari, se numără: lipsa unui cântar omologat și verificat, condiții de depozitare nerespectate la ketchup (15 kg - 22 grade în loc de 4-8 grade Celsius), la carnea preparată (4 kilograme), dar și legume, produse în proceduri nesigure (nu este masă caldă pentru preparate culinare, acestea se reîncălzăesc în momentul onorării comenzii, vase de plastic nealimentare, ustensile și spații de depozitare neigienizate, recipiente borcane pentru depozitare sos - se refolosesc după spălare, două chiuvete, nu există chiuvetă cu acționare la picior), fără elemente de identificare la carnea tocată, carnea de porc, coaste pulpă, pui dezosat, cașcaval, castraveți murați, carne condimentată.

C.C.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la mc donalds cand mergeti?
2
0
Pe asta ati stiut sa-l inchideti!! Dar Sabroso? In care faceau ciment cu mancare ati trecut cu vederea! Normal cine nu va da spaga inchideti , jeguri ordinare
0
0
Buna seara ! Stie cineva daca s-a redeschis "la tamara" sau daca se va mai redeschide ?
2
0
Verificati si la cin cin, se fac intoxicatii de acolo
2
0
Chiar nu sti ca actionar acolo este libidinosul cirjaliu?cine se leaga de el,cind toate jegurile din psd maninca acolo?
1
0
Mancare ok sau nu dar niciodata acesr restaurant nu dadea bonuri. De f multe ori nota era scrisa de mana
3
1
Golful Pescarilor - Agigea ----75% din farfurii sunt ciobite. Ospatarii se amuza cand le atragi atentia .....
7
0
M-am abtinut pana acum sa scriu ca m-a cam intristat vestea inchiderii acestui restaurant. Nu contest in niciun fel decizia OPC, ba chiar ma inclin la ea. Trimiteam toti prietenii acolo zicandu-le ca "este cea mai buna shaorma din oras" si pentru mine asa era. Era pana si ambalata cum trebuie astfel incat sa nu se verse din continut pe jos. Chiar daca il va deschide, nu am sa mai merg niciodata sa mananc acolo. Pacat! Mare mare pacat, daca nu as fi stiut, as mai fi mancat de acolo. Nu am avut niciodata probleme cand am mancat de la ei. Sper sa le fie bine in cele din urma. Adio La Tamara!
2
3
Boul asta nu stie decat sa distruga,sa inchida firme,dar nu e in stare sa asigure niste conditii de lucru decente pt subalterni,e un cacat dictator care vantura orasul doar pentru a auzi lumea de el.Pozeaza in cavalerul dreptatii dar,intelegeti,il intereseaza doar sa isi faca imagine pentru viitoarele alegeri de la Constanta.E un bou,nici in cadrul institutiei nu e bine vazut,isi impinge oamenii sa faca abuzuri,ii ameninta,si asta doar pt imagine,pt a-si atinge obiectivul-PRIMAR CONSTANTA.
21
8
Sa se faca control la Sabroso !
15
1
Cand isi face cineva treaba plangeti ca prostii. Auzi ce prost e ala,compara ce face el acasa cu ce se face la restaurant. Sper sa va inchida pe toti,ca toti incultii vor profit dar isi bat joc de oameni. Nu am mancat niciodata de la acest fast food din fericire
9
3
Un nou Radu Mazare acest Horia. Radu vopsea blocuri si asta ne apara de comercianti. Cate afaceri vrei sa strici piticule ca sa iti faci tu imagine
8
4
1. Trebuie inteles faptul ca aceasta unitate a ajuns sa fie cunoscuta fara nici un pic de reclama, asta inseamna ca oamenii erau multumiti 2. Aceasta unitate avea un volum de vanzare atat de mare incat e imposibil sa fi avut produse stricate. Imposibil. 3. Cartofii nu se strica daca nu ii ingrijesti ca pe un copil mic 4. Sticla este materialul care se igienizeaza cel mai bine, care e problema daca cineva refoloseste un borcan? Voi acasa nu faceti asta? 5. Sosuri pe tejghea exista in toata tara asta si nu moare nimeni. Mai mult de atat, unii le au pe mese afara.
14
4
Nu se cunoaste provenienta castravetilor murati ! Nu v-ati intrebat ce anume a fost in borcanele din foto, care au eticheta? Cartofi in soare...mai repetati orele de la clasele primare despre cultivarea cartofului si mai mergeti si la piata sa vedeti cum stau cartofii afara. Va sugerez sa mergeti si pe la Live cooking show-uri in natura, acolo totul se pregateste afara, in aer liber. Aceste fiind enumerate, dragi agenti de presa, sunt de parere ca ori sunteti platiti foarte bine, ori suferiti de cel mult tulburare bipolara, sa puteti scrie asemenea bazaconii. Dezamagitor!
15
1
Tot respectul pentru cei care fac controale dar, am si eu o intrebare: credeti ca mancarea facuta la rulotele din piata Unirii sau pe unde au mai fost, este curata, gatita in temperaturi optime, igienic? Hai sa fim seriosi, ar trebui inchise si amendate toate restaurantele si fast food-urile din Constanta! Nu exista temperaturi optime in bucatarie, si da, sunt vase multe de spalat, mai sare grasime pe faianta, e harababura,sa nu-mi spuneti ca la voi in bucatarie o fi farmacie! Sa fim seriosi!
14
2
Locuiesc in cartierul Far Abator, obisnuiam sa mananc cu drag din acest local, ocazional, pana am facut toxinfectie alimentara de 2 ori. Nu sunt singurul care se vaita imediat ce am consumat renumita Shaworma din acest restaurant, au fost si alte cazuri care le-au aparut bube pe corp, stari de voma, etc. Nu e singura data care localul a fost inchis si nu e singura data care au fost avertizati. Ar trebui inchis si amendati drastic, pacat ca o sa aiba de suferit personalul care este unul dragut. In momentul de fata, numai consum nimic din acest local de mai bine de 1 an
10
2
Sosuri tinute in caldura gasesti in orice restaurant fast-food din oras, si daca o bucata de carne nu are eticheta nu inseamna ca e de caine. Vine sezonul si trebuie sa va faceti norma, ca altfel nu va baga nimeni banii in buzunar sa inchideti ochii.
6
2
sa va iau in sabie cu tot cu localul vostru, de acord cu huzum de mai jos futu va n gura de ordinari
6
1
Huzum va fute in gura de nenorocitii dracu care ati inchis localul, muie cu cacat futu-va-n gura de nenorociti si hoti
11
3
Mda... numai idiotenii si nici macar un motiv serios. Unul dintre cele mai bune locuri din Constanta.
4
4
Patronii nu sunt arabi, sunt norvegieni.
6
0
Un local decent unde mancam cu placere mereu a fost mancare buna ... machidonimea din mamaia cand o ardeti putin
10
3
Sunt clientul restaurantului inca de pe vremea in care erau pe bd Ferdinant, am ramas fidel si in plus am recomantat tuturor cunostintelor mele aceasta locatie.Raportul calitate-pret este exceptional.Nu am avut surprize neplacute niciodata. Daca suni la prima ora a deschiderii de multe ori nu ai shaorma pt ca ei aprovizioneaza carne, lipie, etc la primele ore ale fiecarei zi. Din clip observam ca 1 angajat se ocupa doar de curatarea si taiatul cartofilor intr-un mod civilizat. Prin urmare si cartofii sunt prioaspeti.
15
2
Sa sugeti pula toti prosti de la opc.. Nu inchideti localuri mizere din mamaia pt ca va dau spagi si inchideti un local de cartier decent.
18
4
Si astia nu tot din supermarket,hypermarket isi fac aprovizionarea? c p sec. Crezi ca iti aduc carne bio?
15
1
Da bravo opc,inchideti tot si mancam din supermarketuri pui umflati cu seringa si crenvusti facuti din toate rezidurile animale ...eu mananc de 5 ani acolo si totul a fost ok ...
12
7
Bravo OPC..inchideti tot..tot ce merit sa fie inchis...tamara aia e o cocina....si voi astia care cand so redeschide va duceti sa mancati iar....mai intai treceti pe a mine sa ma cac pe shawormelee voastre...iar care sunteti pizde..va dau o muie din partea casei...pofta buna sa aveti capete seci
28
11
Intradevar,saorma buna,da tii patrunjelu pe jos? Si curtea interioara cu aspect dezolant ceea ce creeaza o impresie proasta! La fel si alaturi,la alimentara Velcop,toate vraiste si niste vanzatoare obraznice,cu tupeu!
8
8
Cum il deschide am sa ma duc shaworma mai buna ca La Tamara nu este in alta parte
20
6
Cartofi tinuti in soare si patrunjel taiat in curte ? Deja se exagereaza foarte mult, cu OPC-ul asta o sa trebuiasca spalati cartofii cu Head&Shoulders si sa le punem muzica clasica sa nu fie stresati. La expirate si alte hotii corect, dar la asa ceva inchiderea unitatii mi se pare absurda. Oare ce functie o urmari acest domn de la OPC ca prea mare publicitate isi face.
31
4
Mananc acolo de mai bine de 4 ani. Niciodata nu am avut ceva de reprosat. Carnea, cartofii, sosurile foarte gustoase. Pacat
20
4
Am mers la acesti oameni din 2012 pana-n 2016, pe langa ca-ti gresesc comanda regulat, mai ales la sosuri si castraveti proaspreti sau murati, carnea si cartofii sunt jalnice ... si toate acestea s-au inrautatit de-a lungul anilor.
14
3
Domnilor..nu sunt libanezi !!!! sunt Romani. patroana a lucrat in tarile araba acum cativa ani. Si DA..din pacate servirea la Tamara era din ce in ce mai slaba...
10
2
Sunt romani patronii.
4
2
Pacat ....Zici ca vindea carne de acum un secol mancarea foarte buna si credema ca sunt bucatar si o shaworma mai buna decat cea de la tamara nu am mancat ....baliverne
9
5
COCINA! ASA MERITA, PE VECI INCHISI, ORDINARI JEGOSI.
17
6
As avea o intrebare...opc ul avea un termometru avizat de a decis temperatura ?
9
4
Libanezii sunt discriminati la C-ta de catre directorul OPC Horia Constantinescu. La noi asa e traditia de a se gati, asa ca lasane in plm!
5
13
Mare descoperire,poti manca tu gandaci si alte lighioane,eu vreau sa mananc in conditii igienice.Si oricum nu mananc de la tiganii astia.
15
4
kkt. Taia patrunjelul in curte. Alti gatesc pe strada gandaci , sobolani , si alte lighioane si la noi mare tam-tam pentru un patrunjel tinut in soare si un sac de cartofi.
12
4
Libanezii, sirienii, vin in tara asta sa se imbogateasca fara a le pasa de sanatatea omului ci doar de bunastarea buzunarului. Niste jigodii.
24
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108