REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Restricţii de trafic, poliţiştii şi jandarmi în stradă! Ce spun reprezentanţii IPJ Constanţa VIDEO

Restricţii de trafic, poliţiştii şi jandarmi în stradă! Ce spun reprezentanţii IPJ Constanţa VIDEO

Replica API 30 decembrie 2017 | 00:00 743

Perioada sărbătorilor

Perioada sărbătorilor

Marius Niculescu

Aproximativ 200 de polițiști vor acționa zilnic la Constanța, împreună cu 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa, în cooperare cu lucrători din I.S.U. Constanţa. Aceștia vor asigura ordinea şi siguranţa publică în întreg județul, inclusiv în Piaţa Ovidiu din Constanţa, pe timpul spectacolului „Revelion 2018”, organizat de Primăria Constanţa. La acest spectacol se estimează participarea a peste 10.000 de constănţeni.

Pentru realizarea accesului în condiţii de siguranţă a tuturor participanţilor, traficul auto în zona peninsulară va fi restricţionat de la ora 18.00 până la ora 02.00, de la Poarta 2 (intersecția strada Termele Romane cu strada Traian), respectiv intersecția străzii Traian cu bulevardul Tomis (statuie Lupoaică), Poarta 3 și stada Ecaterina Varga cu strada Negru Vodă.

Pentru asigurarea fluenţei traficului şi pentru evitarea incidentelor ce pot apărea în timpul sosirii şi plecării publicului, spectatorii şi riveranii sunt sfătuiţi să parcheze autoturismele în următoarele zone: Portul Tomis, bulevardul Regina Elisabeta, Poarta 1- Vraja Mării și în parcarea instanțelor judecătorești. De asemenea, căile de acces spre zona de desfăşurare a evenimentului vor fi delimitate cu garduri metalice, iar în aceste zone se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor, împreună cu firma de pază.

Jandarmeria Constanţa sfătuieşte persoanele care vor participa la manifestările destinate petrecerii Revelionului să respecte câteva măsuri de siguranţă. Astfel, cei care vor fi prezenţi în zonele publice de desfăşurare a petrecerii sunt rugaţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete), să nu aducă la spectacol obiecte pirotehnice interzise de lege şi băuturi alcoolice, să nu arunce cu obiecte către scenă, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.

Sfaturi de la polițiștii din cadrul IPJ Constanța:

”În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vor acționa pe raza întregului județ, în fiecare zi fiind dislocați în teren aproximativ 200 de polițiști de la Serviciile de Ordine Publică, Rutier, Arme și Explozivi, precum și din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și de la Investigații Criminale. Fiecare va acționa pe linia de muncă, pentru crearea unui climat de ordine și siguranță publică astfel încât cetățenii să aibă parte de sărbători liniștite și fără evenimente.

De asemenea, polițiștii constănțeni vor acționa și pe linia Serviciului Rutier, acolo unde vor fi acordate acele sfaturi preventive. Dacă, în teritoriu, vor fi situații în care vremea se va strica și carosabilul va fi acoperit cu mâzgă, gheață sau polei, conducătorii auto să aibă grijă ca la plecarea în călătorie să-și doteze autovehiculele din punct de vedere tehnic, climatizarea să fie ok, de asemenea sistemul de iluminat.

Totodată, dacă situația o impune, cauciucurile de iarnă să fie montate. O altă recomandare este ca șoferii să respecte sfaturile polițiștilor și regulile de circulație impuse și să nu parcheze în zonele unde accesul este interzis și nici să nu încerce să pătrundă cu autovehiculul în zonă. Alături de polițiști vor acționa în sistem integrat și jandarmii, care ne ajută de fiecare dată în asigurarea climatului de ordine și siguranță publică”, a declarat, pentru ”Replica”, Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI PUNCTUL DE VEDERE AL IPJ CONSTANTA PRIVIND ACCIDENTUL DIN 20 AUGUST 2017 ORA 7,00 DIN STATIUNEA MAMAIA.DOMNULE CIPRIAN SOBARU UNDE ESTE DOSARUL LUI LEFTER COSTEL CARE ERA BEAT SI DROGAT ?.ACUM FACE REVELIONUL LA MUNTE SI AMARATA AIA ESTE IN PAMANT.JIGODIILOR
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614