REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Reţea de falsificatori de acte pentru maşini furate, cu ramificaţii în Constanţa

Reţea de falsificatori de acte pentru maşini furate, cu ramificaţii în Constanţa

Replica API 4 august 2011 | 00:00 120

Fotbalistul Munteanu, între cei săltaţi de DGA

Fotbalistul Munteanu, între cei săltaţi de DGA

Fostul fotbalist Cristian Munteanu a fost săltat de ofiţerii DGA, din Constanţa, şi a fost condus la Bucureşti pentru audieri, iar în acelaşi timp oamenii legii au scormonit 44 de locaţii din mai multe judeţe, printre care şi Constanţa. Descinderile au vizat reţinerea mai multor indivizi, unii dintre ei fiind funcţionari publici, într-un dosar privind furtul de maşini de lux din alte ţări şi înmatricularea acestora în România, pe baza unor documente falsificate.

Sportivul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind ridicat în cătuşe şi băgat în duba Jandarmeriei, asta la 4 luni de când a mai fost reţinut pentru 24 de ore, în acelaşi dosar. Totodată, împreună cu fotbalistul, şi constănţeanul Constantin Niculoiu a fost săltat de DGA şi dus încătuşat la Bucureşti. Procurorii au dispus reţinerea lor şi a altor 35 de persoane implicate în traficul de maşini de lux, odată cu începerea urmăririi penale împotriva lor, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat. S-a stabilit că învinuiţii beneficiau de sprijinul unor poliţişti sau alţi funcţionari ai registrului Auto Român (RAR) care le efectuau verificări în evidenţele oficiale şi le comunicau datele privind situaţia juridică a unor autoturisme. Cu datele astfel obţinute, învinuiţii "fabricau" documente pentru autoturismele sustrase, singura posibilitate de descoperire a falsului fiind verificarea seriei de şasiu a autoturismului, verificare făcută doar în cazul înstrăinării autoturismului sau în ipoteza expirării inspecţiei tehnice periodice. Prejudiciul cauzat depăşeşte până la acest moment suma de 200.000 de euro. Facem menţiunea că în cazul uneia dintre percheziţii au fost găsiţi bani ascunşi în... cuptor.

Singurii reţinuţi la Constanţa sunt civili

Întrucât printre cei urmăriţi penal se numără şi angajaţi ai Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, existau suspiciuni că şi la Constanţa sunt funcţionari luaţi în vizor de anchetatori, şeful serviciului, comisarul-şef Romeo Tecău, ne-a declarat că nu au fost vizaţi subordonaţii săi. "Nici nu au trecut pe strada noastră. Dosarul respectiv vizează furtul de autoturisme din Bucureşti. S-au făcut unele percheziţii domiciliare la unele persoane din Constanţa, dar civile, dar nu a fost nimeni vizat din instituţia noastră", ne-a declarat Tecău. Precizăm că în urmă cu aproximativ 3 ani, un scandal asemănător a avut loc la Constanţa, când mai mulţi angajaţi ai serviciului de înmatriculări auto au fost anchetaţi, întrucât ar fi fabricat numere de înmatriculare false pentru circa 100 de maşini.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218