REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rețea de traficanți de droguri, ANIHILATĂ în drum spre Tulcea: se aproviziona din Constanța!

Rețea de traficanți de droguri, ANIHILATĂ în drum spre Tulcea: se aproviziona din Constanța!

Replica API 10 aprilie 2020 | 23:22 2681

Mai mulți bărbați au fost arestați în numai două zile, fiind vorba de dosare de trafic de droguri. Este vorba despre Liviu Gabriel P., Bogdan Cosmin B., Emrah Jean C. și Bogdan B.. Doi dintre aceștia au fost depistați în trafic, după ce se aprovizionaseră cu droguri din Constanța și urmau să le vândă în Tulcea.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, la data de 6 aprilie a.c., au organizat un flagrant asupra a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, toți din municipiul Tulcea, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza județului Tulcea. Cei trei erau bănuiți că ar fi efectuat operațiuni fără drept cu produse susceptibile substanțe a avea efecte psihoactive, în municipiul Tulcea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit în autoturism 54 de pungulițe din plastic, ce conțineau fragmente vegetale, o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale și trei telefoane mobile.

Reținuți și apoi arestați

În urma unor acțiuni ale polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Tulcea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au fost reținuți trei bărbați bănuți de operațiuni fără drept cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. În baza probatoriului administrat, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au dispus măsura reținerii, pentru 24 ore, față de doi dintre ei (cel de 25, respectiv 27 de ani), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni, fără drept, cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive și fals în declarații. În cursul zilei de 7 aprilie a.c., persoanele reținute au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, care a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile, fiind vorba despre Liviu Gabriel P. și Bogdan Cosmin B..

A doua zi, alt flagrant!

Apoi, la data de 08.04.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților C.E.J. și B.B., pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept, complicitate la efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și fals în declarații.

Achiziționau drogurile din Constanța!

În cauză s-a stabilit că, în perioada martie – aprilie 2020, inculpații s-au aprovizionat în mod constant cu cantități semnificative de produse cu efecte psihoactive pe care le-au distribuit ulterior către consumatori din municipiul Tulcea. Astfel, la data de 7.04.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia ar fi achiziționat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanța. În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpații se deplasau au fost descoperite și ridicate 3 pungulițe din plastic, ce conțineau fragmente vegetale, 2 pliculețe autosigilante cu fragmente vegetale, suma de 950 de lei și trei telefoane mobile.

Opriți pentru verificarea declarațiilor pe proprie răspundere

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de politie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declarația prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că inculpații au prezentat declarațiile pe proprie răspundere ce conțineau mențiuni false cu privire la motivele deplasării din municipiul Tulcea în municipiul Constanța și retur. La data de 08.04.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului Rutier Tulcea Poliției Oraș Babadag. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din km 4-5 de la VIRA BIDI BROASCA CALU MANUTA OAIE VELICU PLACINTA GRIGORENCO..au achizitionat marfa Ei sunt vanzatorii
2
0
Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu
1
0
Prea usir glont in cap. Executie publica : decapitare sau tras in teapa!!!
4
2
Luatima si pe mine sunt un tigan care vinde droguri bara bara cu politia sunt bucaticA de la Cernavoda sunt o ciora bolnava de sculament
0
1
Glont in cap..pt niste iarba.. Du-te ma taranule si impusca-te tu bagami-as pula in toti comunistii din tzara asta..pe afara se fumeaza peste tot ma disperatilor...nu vroiati in europa??
6
6
Prindeti toate specimenele acestea si ascundeti-le cat mai bine.
6
2
Nu va mai bateti joc de munca politistilor si a procurorilor . Datile pedepse suficient de mari incat javrele astea sa aiva timp de reflectie . Altfel nu se vor invata minte si vor distruge o multime de copii , adolescenti si tineri . LA PUSCARIE FIRATI VOI DE JIGODII . EU PUSCARIE PE VIATA VAJ DA SA NU ZIC UN CLONTE IN CAP .
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614