REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Reţineri la Eforie! Brăiloiu îl suspendă din funcţie pe inspectorul Păvălache, dacă se dovedeşte că a luat mită

Reţineri la Eforie! Brăiloiu îl suspendă din funcţie pe inspectorul Păvălache, dacă se dovedeşte că a luat mită

Replica API 3 iulie 2012 | 00:00 240

Ofiţerii DGA, sub coordonarea unui procuror, anchetează afacerea "taraba"

Ofiţerii DGA, sub coordonarea unui procuror, anchetează afacerea "taraba"

Şeful Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie, inspector Marius Păvălache, a picat ieri în plasa ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care au acţionat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Păvălache a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 18.000 lei pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival. Alături de el, au fost prinşi şi alţi indivizi, care susţineau, în faţa celor interesaţi să preia tarabe, că au influenţă asupra lui Păvălache. Toţi cei cercetaţi au fost duşi la audieri, care s-au prelungit până după miezul nopţii, fiind dispuse reţineri, urmând să fie formulate şi propuneri de arest.

Agitaţie la Primăria Eforie. Mai mulţi angajaţi au ignorat cu desăvârşire curiozitatea presei, spunând că nu s-a întâmplat absolut nimic, deşi cu câteva zeci de minute mai devreme străzile oraşului se umpluseră de poliţişti. Alţi reprezentanţi ai instituţiei au declarat că au liber, în timp ce primarul Ovidiu Brăiloiu declara că încearcă, şi el, să dea de cap poveştii în care au intrat subalternii săi. "Am auzit ceva legat de mită", a fost prima declaraţie a primarului. Ulterior, avea să fie invitat şi el de procuror, pentru a oferi câteva date legate de contractele care sunt încheiate pentru spaţiile comerciale. Edilul-şef a precizat că există o firmă care se ocupă de aşa ceva - SC Eforie Estival, manageriată de Dan Bogdan. "Cred că s-a lămurit, am fost întrebat dacă îi cunosc pe cei implicaţi. Din ce mi-a spus soţia lui Păvălache, el nu a luat nici un ban în numele lui sau fără justificare, şi că urma să taie chitanţe. Acum, în funcţie de ce stabilesc anchetatorii, vom dispune chiar şi suspendarea lui Marius Păvălache", a afirmat Ovidiu Brăiloiu. De cealaltă parte, există persoane care comentează că nu s-ar fi ajuns la organizarea vreunui flagrant dacă şeful Poliţiei Eforie, Gabriel Coteanu, nu ar fi fost "la cuţite" cu cei din conducerea primăriei. Că a avut sau nu vreun rol acest lucru, e greu de spus cu certitudine, în schimb, DGA a anunţat, prin intermediul unui comunicat oficial, că "ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un funcţionar din cadrul Primăriei Eforie, precum şi alte patru persoane, care cereau bani, în lei şi valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival".

Ce spune Anticorupţia

"În fapt, la data de 26.06.2012, S.J.A. Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie, cetăţenii C.C şi C.V. pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă. Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui P.M., inspector în cadrul primăriei Eforie, Şef Serviciu Control, facilitează încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2000 şi 3000 de Euro, pentru fiecare spaţiu închiriat. (...) În urma cercetărilor, s-a stabilit că C.C. şi C.V., împreună cu alţii doi cetăţeni, V.C. (Cioromela Victor - n.r.) şi S.M.I., racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui P.M.", se mai arată în comunicatul DGA.

Trafic de influenţă şi acte ridicate din sediul unei societăţi

Ca urmare a flagrantului, C.C. (Constantin Custură -n.r.) a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 2.000 Euro, V.C. (Vaşadi Cornel - n.r.) şi S.M.I. au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau suma de 1800 de euro, iar Marius Păvălache a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 18000 lei. Activităţile DGA şi ale procurorului de caz au beneficiat de sprijinul SRI, IPJ-SIF si DIAS Constanţa.

Ancheta în acest dosar continuă, cu precizarea că, potrivit unor surse, Cioromela Victor n-ar fi ajuns să-şi preia partea sa de mită, însă s-a numărat printre negociatori. Cornel Vaşadi, care a fost prins în flagrant, este acuzat de trafic de influenţă. În cadrul acţiunilor desfăşurate ieri de oamenii legii au fost ridicate şi mai multe documente de la sediul societăţii care se ocupă de închirierea spaţiilor comerciale. De menţionat că în poveste este implicat şi Dan Bogdan, cel care conduce SC Eforie Estival.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218