REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Reuters: În încercarea de a remodela Europa, Macron se îndreaptă spre Est

Reuters: În încercarea de a remodela Europa, Macron se îndreaptă spre Est

Replica API 23 august 2017 | 00:00 387

În timp ce Marea Britanie încearcă să limiteze, prin negocieri, consecinţele dezastruoase ale ieşirii din Uniunea Europeană, preşedintele francez Emmanuel Macron lansează o ofensivă pentru a aprofunda integrarea economică a blocului comunitar, despre care spune că trebuie să îşi apere mai bine cetăţenii, comentează Reuters, referindu-se la vizita de săptămâna aceasta a liderului de la Elysee în România, Bulgaria şi Austria.

Preşedintele francez face săptămâna aceasta un turneu de trei zile în Europa Centrală şi de Est, unde va încerca să obţină susţinere pentru iniţiativa sa de înăsprire a regulilor privind muncitorii detaşaţi – un subiect sensibil, care a exacerbat diviziunile Est-Vest.

Câteva zile mai târziu, reformele din Zona euro, cooperarea în domeniul apărării şi imigraţia vor ajunge în prim-plan, când Macron îi va primi pe liderii Germaniei, Spaniei şi Italiei pentru discuţii, în încercarea de a consolida rolul Parisului în Europa.

Hexagonul se plânge de mult timp că Europa Centrală şi de Est câştigă un avantaj inechitabil din “dumpingul social” al forţei de muncă ieftine, susţinând că detaşarea de muncitorii slab plătiţi afectează piaţa locală a muncii şi erodează protecţia în acest domeniu în statele cu salarii mai mari.

Deşi muncitorii detaşaţi reprezintă mai puţin de 1% din forţa de muncă din UE – mulţi dintre ei lucrează în sectoarele de transport şi în construcţii – subiectul a accentuat diviziunile dintre Estul sărac şi Vestul bogat.

Macron va vizita România, Bulgaria şi Austria, unde se va întâlni şi cu liderii ceh şi slovac, însă evită Ungaria şi Polonia, pe ale căror guverne de dreapta le-a acuzat că încalcă valorile blocului comunitar, scrie news.ro.

O sursă de la Elysee a explicat că Macron vizitează ţările care sunt “cel mai strâns ataşate de ancora lor europeană”.

Sursa a respins sugestiile că preşedintele ar încerca să provoace o prăpastie între ţările din Europa Centrală şi Europeană care se opun vehement reformei şi cele care sunt dispuse la compromisuri. “Nu este vorba despre a divide pentru a conduce mai bine”, a insistat oficialul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ne considerati tari de mina a doua si nu ne bagati migranti pe git. Prostiile istorice din jurul Mediteranei asumatile.Macar in al disprezecelea ceas renuntati la migrantii si promovati institutia familiei cu copii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102