REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Reuters intenţionează să-şi închidă birourile din Washington şi să facă noi restructurări

Reuters intenţionează să-şi închidă birourile din Washington şi să facă noi restructurări

Replica API 11 octombrie 2013 | 00:00 168

Agenţia de presă Reuters prevede restructurări "voluntare", precum şi închiderea birourilor editoriale din Washington, a anunţat, joi, sindicatul jurnaliştilor Newspaper Guild. Planul prevede compensaţii financiare mai mari în raport cu contractele standard pentru salariaţii care aleg să plece şi au o vechime în companie de minimum 18 ani, potrivit unui articol publicat pe site-ul sindicatului, care precizează că este vorba de 97 de jurnalişti. Conducerea a informat în paralel sindicatul despre intenţia sa de a concedia şapte jurnalişti: doi de la New York, care vor fi mutaţi la Bangalore, în India, şi cinci de la Miami, unde agenţia va păstra doar o singură persoană.

Managerii Reuters doresc, de altfel, să închidă birourile din Washington, pentru a-şi concentra activitatea editorială la New York. Actualii editori din aceste redacţii vor avea opţiunea de a se muta la New York sau de a realiza materiale de autor de la Washington, informează sindicatul. Conducerea vrea să finalizeze restructurările şi închiderea birourilor până la sfârşitul anului. Reuters a anunţat, săptămâna trecută, că vrea să facă restructurări, o sursă apropiată agenţiei vorbind atunci de 5% din totalul angajaţilor la nivel mondial. Sindicatul evocă aceeaşi cifră, subliniind că, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii conducerii, care a avut loc miercuri, aceasta "nu a explicat clar dacă salariaţii care doresc să plece vor intra în acest procent".

Reuters News, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalişti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mamă, grupul americano-canadian de presă Thomson Reuters. Reuters News nu reprezintă decât o mică parte din activităţile Thomson Reuters, care obţine cea mai mare parte din venituri din informaţiile cu specific financiar pe care le difuzează pe monitoare în bănci şi în burse de mărfuri, la concurenţă cu cele ale agenţiei Bloomberg, şi din distribuţia de informaţii specializate, mai ales din domeniile financiar şi juridic. Thomson Reuters a anunţat în februarie restructurarea a 2.500 de posturi şi din divizia sa "Finanţe şi Riscuri", care se ocupă de monitoarele financiare, iar directorul său general, James Smith, a sugerat, săptămâna trecută, că vor mai avea loc şi alte concedieri în rândul celor aproximativ 60.000 de salariaţi, vorbind cu acea ocazie despre "decizii dificile" care vor fi luate.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218