REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Revelion în Piaţa Ovidiu: fără sticle de şampanie şi cu restricţii de circulaţie!

Revelion în Piaţa Ovidiu: fără sticle de şampanie şi cu restricţii de circulaţie!

Replica API 30 decembrie 2015 | 00:00 174

Spectacol, lasere şi foc de artificii

Spectacol, lasere şi foc de artificii

Pe 31 decembrie, constănţenii, dar nu numai, sunt aşteptaţi la Revelionul din Piaţa Ovidiu. Primăria promite un revelion de zile mari şi îi invită pe toţi locuitorii oraşului să participe la spectacol. „Spectacolul va aduce pe scenă nume mari din muzica românească, vor fi momente de jocuri de lumini şi, de asemenea, la trecerea dintre ani ne vom putea bucura cu toţii de un frumos foc de artificii”, a declarat viceprimarul Costin Răsăuţeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

„Este prima ediţie a evenimentului, nu are un istoric, deci pornim de la elementele pe care le avem în acest moment, unul dintre ele fiind estimarea unui public numeros. Atât organizatorii, cât şi participanţii au anumite obligaţii. Organizatorul are obligaţia să delimiteze spaţiul în care va avea loc manifestarea publică. De asemenea, organizatorul are obligaţia de a interzice accesul cu băuturi alcoolice în perimetrul restricţionat. La nivelul străzilor care duc spre Piaţa Ovidiu vor fi constituite 6 filtre de jandarmi”, a declarat Daniel Ferencz, comandant adjunct în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.

Pentru asigurarea ordinii, 60 de jandarmi vor fi prezenţi în Piaţa Ovidiu. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au efectuat verificări în teren şi totul este în regulă. „Într-adevăr, ISU Dobrogea a fost informat de organizarea acestui eveniment. Pe 24 decembrie a fost efectuată verificarea în teren şi s-a constatat că se îndeplinesc toate condiţiile pentru organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment. Totodată, s-a emis şi acordul pentru efectuarea jocurilor de artificii. Pe 30 decembrie, inspectoratul va face verificarea în teren a amenajării temporare şi dacă nici aici nu vor fi probleme, sunt convins că vom avea un eveniment de mare frumuseţe”, a afirmat Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea.

Reprezentanții ISU au făcut și câteva precizări și recomandări la adresa populației. Se dorește ca în timpul evenimentului să nu se aducă mijloace pirotehnice, făclii, torțe, substanțe toxice și de asemenea ca populația să nu distrugă marcajele și semnele pentru prevenirea incendiilor. Arhitectura evenimentului a fost gândită în așa fel încât toți cetățenii să fie mulțumiți.

„Am gândit în jur de 3.000 de locuri de parcare, tocmai în ideea în care știm că majoritatea vor veni cu atomobilele proprii. De aceea am creat 4 puncte principale de parcare care vor fi deservite de agenții de securitate și de către poliție. Fac apel la constănțeni să nu blocheze străzile din perimetrul Pieței Ovidiu.” a precizat Victor Maxim, fondatorul asociației City HUB Conștanța. La finalul conferinței, viceprimarul a ținut să le transmită constănţenilor să participe la Revelionul din Piața Ovidiu, alături de el, dar și de primarul Decebal Făgădău.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102