REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Revelionul, între distracţie şi ciomăgeli: 23 de scandaluri în municipiul Constanţa, anul trecut

Revelionul, între distracţie şi ciomăgeli: 23 de scandaluri în municipiul Constanţa, anul trecut

Replica API 31 decembrie 2014 | 22:58 155

Poliţiştii vor fi la datorie

Poliţiştii vor fi la datorie

Sursa foto: wearemjr.com

Dacă pentru cei mai mulţi dintre noi această perioadă reprezintă timp petrecut alături de cei dragi, fiind vorba de vacanţe, pentru oamenii legii lucrurile stau tocmai invers. Chiar de Crăciun şi Revelion conflictele se înteţesc, fiind necesară intervenţia lor. Anul trecut, spre exemplu, în noaptea de revelion, numai în municipiul Constanţa au fost iniţiate 23 de apeluri telefonice prin 112, care semnalau scandaluri. În schimb, anul acesta, de Crăciun, au fost mai puţine incidente faţă de anul trecut. Însă, cert este că poliţiştii vor fi la datorie!

Crăciunul anului 2014 s-a dovedit ceva mai liniştit decât cel anterior, însă nu au lipsit tragediile sau scandalurile. „Anul acesta, comparativ cu anii trecuţi, apelurile de urgenţă din perioada Crăciunului au fost mai puţine dar, din păcate, au fost şi câteva incidente care au umbrit sărbătorile. Este vorba despre accidentul rutier mortal din prima zi de Crăciun, în urma căruia un tânăr de 22 de ani a murit, între Tortomanu şi Siliştea, a fost scandalul din discoteca din Viile şi au mai fost câteva conflicte spontane, însă mai puţine decât anul anterior. Peste 500 de poliţişti au acţionat în această perioadă”, a declarat, pentru „Replica”, Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Rapotan: „Vom fi la datorie”

Cât despre Revelion, oamenii legii au luat în calcul toate aspectele şi sunt pregătiţi să intervină acolo unde este nevoie. „În noaptea de Revelion am luat în calcul că sunt foarte multe locaţii unde lumea va petrece şi am suplimentat dispozitivele de siguranţă publică cu patrule mixte formate din poliţişti şi jandarmi şi avem, cel puţin pentru noaptea de revelion,pentru municipiul Constanţa – spre exemplu, o capacitate operativă de intervenţie mai mare cu 35% decât în zilele normale. Sperăm să nu avem incidente şi îi asigurăm, prin intermediul ziarului dumneavoastră, pe constănţenii că vom fi la datorie şi că vom interveni acolo unde este nevoie”, a mai spus Rapotan.

Revelion 2013 – 2014: 23 de scandaluri la beţie numai în municipiu

Din câte se pare, noaptea dintre ani este cea mai predispusă la scandaluri. Toată lumea petrece, consumând băuturi alcoolice, după care se încing spiritele, până la un pumn aplicat colegului de pahar fiind doar un pas. Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, perioada fierbinte este cea dintre orele 3.00 şi 6.00 dimineaţa. „Din nefercire, experienţa anilor trecuţi ne-a relevat că incidentele se produc în această perioadă, de revelion, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Anul trecut, spre exemplu, numai în municipiul Constanţa am avut cam 23 de apeluri pe 112, prin care se solicita intervenţia patrulelor pentru scandaluri, care au avut loc fie în case private, cluburi sau localuri de alimentaţie publică. Perioada fierbinte, ca să spun aşa, a fost între orele 3.00 şi 6.00 dimineaţa”, ne-a mai declarat adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Totodată, menţionăm că şi Poliţia Rutieră este pregătită pentru această perioadă şi, chiar dacă nu se vor organiza filtre, şoferii ce încalcă regulile tot nu vor scăpa. „Şi Poliţia Rutieră este pregătită. Îi sfătuim, cu această ocazie, pe participanţii la trafic, să apeleze la mijloacele de transport în comun sau taximetre dacă au consumat băuturi alcoolice. Nu vom face filtre pentru a depista şoferii băuţi, însă dacă vor fi depistaţi vor primi sancţiunile ce se impun. Chiar dacă vremea nu pare că va crea dificultăţi traficului rutier, suntem pregătiţi cu echipaje pentru orice situaţie, pentru a crea o fluenţă rutieră. Suntem toţi la datorie, vom lucra în mod normal. Tot prin intermediul ziarului Replica urăm un călduros La mulţi ani tuturor cititorilor, să fie convinşi că vom fi pe baricade în această perioadă!”, a conchis Adrian Rapotan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218