REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

REVOLTĂ a constănţenilor în privinţa iluminatului public care LIPSEŞTE DE TREI LUNI

REVOLTĂ a constănţenilor în privinţa iluminatului public care LIPSEŞTE DE TREI LUNI

Replica API 22 februarie 2017 | 23:25 480

„Uite becul, nu e becul”

„Uite becul, nu e becul”

Constanţa s-a transformat de câteva luni într-un oraş al întunericului. Cartiere întregi sunt în beznă, iar autorităţile locale nu numai că nu au luat nici o măsură, ci susţin că nu este nici o problemă cu iluminatul public, iar acolo unde sunt - că se vor remedia. În acest timp, localnicii se tem de lăsarea nopţii, pentru că atunci pericolele sunt uriaşe: nu văd pe unde merg, iar hoţii şi tâlharii îi pot ataca în voie. Cel mai ciudat este că oraşul prinde viaţă după orele 18:00. Atunci pleacă oamenii de la serviciu, eleviide la şcoală, se iese la cumpărături sau la restaurant. Locuitorii au tot sesizat Primăria Constanţa în acest sens, însă fără rezultate până la ora actuală.

Tot mai multe cartiere din oraşul de la malul mării reprezintă un adevărat pericol pentru locuitori, în special pe timpul nopţii. Asta din cauza faptului că pe mai mutle străzi, iluminatul public lipseşte cu desăvârşire. Locuitorii blocurile aferente străzilor neiluminate spun că s-au săturat să meargă prin întuneric în fiecare noapte. Imediat cum se lasă seara, străzile devin un labirint atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Constănţenii sunt deranjaţi de lipsa iluminatului public de pe strada lor. „Locuiesc pe strada Ion Ursu în cadrul asociaţiei 352 şi de aproximativ o luna iluminatul stradal din parcarea blocurilor nu funcţionează. Vă rog să verificaţi şi să remediaţi situaţia”, a transmis un constănţean autorităţilor. „Vă informez faptul că pe strada Pescarilor nr. 22, în zona blocului MZ10, iluminatul stradal nu funcţionează de cel puţin 2 săptămâni! Vă rog frumos să remediaţi urgent această problema!”, este sesizarea Alinei M. „Pe strada Eliberării cu parcarea de lângă Piaţa Caragiale se stă fără lumina de mai bine de o săptămâna şi văd că nu mişcă nimeni un deget. Se mai repara vreodată?? ”, a transmis şi Tudor M.

Revoltă totală în zona ANDA

O femeie care locuieşte în cartierul CET susţine că în perioada protestelor s-a dat drumul la iluminatul public. „În zona Anda, între străzile Ion Ursu şi Gheorghe Marinescu nu se aprinde iluminatul stradal din data de 06/01/2017. Menţionez următoarele: 1. Nu funcţionează deloc şi nu se vede nimic nici pe lângă blocuri nici lângă locurile pentru gunoi. 2. Copii vin de la şcoală singuri pe întuneric, noi plecăm la serviciu pe întuneric, deci zeci de riscuri asumate. 3. Luminile nu sunt defecte ci nu se aprind intenţionat "la periferie" căci trebuiesc scoase cumva cheltuielile cu iluminatul mult întârziat de Crăciun, ori îi acoperă cineva pe hoţii spărgători de autoturisme din zona? 4. Nu ni se răspunde la telefon de către firma cotractoare, apare un robot care la un moment dat, după min. de aşteptare se închide . 5. Noi locatarii din zona, presupunem că nu este nici o defecţiune deoarece luminile au fost miraculos aprinse în primele 2 nopţi de miting, între orele 24-06 noaptea. Vă rugăm să luaţi de urgenţă măsurile necesare, deoarece suntem locuitori legali ai oraşului, civilizaţi, plătitori corecţi de taxe şi impozite . Noi am făcut plângere şi la asociaţia de locatari şi ulterior vom apela la protecţia consumatorului- pentru servicii plătite şi de care nu beneficiem precum şi la presă şi televiziune. Dacă nu credeţi cele menţionate verificaţi pe teren şi va putem ataşa poze cu ''cartierul din beznă 2017"”, spune Dorina Lungu.

Constănţenii s-au săturat să facă sesizări

Pentru că s-au făcut zeci poate chiar sute de sesizări pe tema iluminatului public, constănțenii susțin că acestea nu mai au nici un rost. „Aceste sesizări sunt făcute fără nici un rost deoarece nu luaţi nicio măsură pentru a le rezolva.Am făcut o sesizare în legătură cu iluminatul pubilc în luna noiembrie,se termină şi februarie şi dvs nu aţi rezolvat nimic,nu ştiţi decât să ne minţiţi că se va rezolva.Este inadmisibil că schimbarea a câtorva lămpi de ilmuninat să dureze luni de zile”, susține Roxana Ioniță. „Vă informăm că sesizarea dvs. a fost transmisă operatorului spre soluționare”, este răspunsul Primăriei. În tot acest timp femeia susține că nu s-a rezolvat nimic. „Așa îmi spuneți din luna noiembrie, dar nu s-a soluționat nimic”, este răspunsul Roxanei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din Decembrie tot asa o tin si acum au schimbat placa ca primarul e de vina. Niste mizerii,arunca unul pe altul.
0
0
Reclamatie direct pe site la Luxten, dupa 2 zile s-a rezolvat, doar daca nu o fi o coincidenta; situatia dura de 3 saptamani.
0
0
cand vad ca la postarea lui victor apar 11 manute rosii insemna ca ne mai trebuie 20 de ani sa invatam sa ne cerem cu adevarat drepturile
2
0
N-ati vrut ma jegurilor PSD ? Luati PSD
2
1
1 Mai, mai precis pe podul de la Dorallly si imprejurimi bezna totala de 2 saptamani rusine primarului si cu tot alaiul de directori care toaca banii publici....
2
1
Mai bine nu vedem mizeria acestui oras, cel putin centrul, adica care centru, recte Stefan cel Mare este poate cel mai dezastruos exemplu dintre toate orasele Romaniei
6
2
Bai coaie...Si pe strada mea e o bezna...
3
1
Du te in plm
4
3
Un oras murdar, fara parcuri, plin de gropi, lucrari facute prost, cainii maidanezi peste tot... pe scurt, Constanta 2017. Va place domnule Fagadau?
9
0
Dati in judecata Primaria Constanta,cand vor vedea putorile cate probleme vor avea in instanta,sa vedeti cat de repede se vor misca,la fel si cu maidanezii de pe strazi,ca sunt cu sutele si in toate cartierele Constantei. Rusine ca acest oras arata un pic mai bine decat Pripyat -Cernobil. Luati exemple de alte orase precum Cluj Napoca,Sibiu,Timisoara,Oradea, orasul asta e sub orice critica la toate aspectele.
13
1
Dar in 1992 cum traiati fara lumini pe strada? acum v-ati modernizat vreti lumini basini ,piste de biciclete,parcuri,trotuare,curatenie,fara caini maidanezi,ecologie, si alte fitze de 2 lei! asta vezi la New York nu la constanta! Aici ne descurcam ce sa facem cum am trait pe vremea lu ceausescu putem sa o facem si in 2017 s-asa mai departe! Comentariu sarcastic da?
11
11
Am inteles,dar asa cum iesiti la proteste d'ampulea pentru niste lucruri chiar stupide,de ce mama naibii nu protestati acilea,ca sa se puna ,,otoritatili locale'' sa faca treaba? De data asta nimeni nu ar mai zice ca sunteti manipulati sau ca nu stiti pentru ce mama cucilor protestati. Aud?! Nu veti protesta,muciflenderilor.
7
13
eu nu stiu ce sa zic, ati alergat cu totii sa-l votati pe fagadau
16
2
facem economie sa acoperim gaurile lui Mazare!!!pensionarilor
11
3
cumparati lanterne....curentu e scupm ..
1
10
Sesizari on line la primarie, inclusiv pe facebook, pana vi se usuca! Eu am tocit tastatura cu sesizari despre gunoaiele de pe alexandru gherghel, pe care nu le matura nimeni, despre rasturnarea tomberoanelor pe care primaria nu vrea sa le ingradeasca, despre becuri arse la iluminat, etc, etc. Mereu raspunsuri politicoase si rezolvari niciodata. Este o strategie sa ii faca pe cetateni sa se simta ascultati, dar nu se vrea si nu se va face niciodata nimic. Totul este o mascarada. Doar joaca teatru cum ca ar tine cont de sesizari. Ei au treaba lor si urineaza pe cetateni si pe sesizarile lor.
14
2
.primar Fagadau. Iluminat cu chiu cu vai, zapada cat cuprinde, gropi cam peste tot
21
1
Mihai Petre.....ce faci? Tai frunze la maidanezi? Consilierul Lu peste prajit...
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218