REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

REVOLTĂ a POLIȚIȘTILOR din Italia, după ce au fost dotați cu MĂȘTI ROZ

REVOLTĂ a POLIȚIȘTILOR din Italia, după ce au fost dotați cu MĂȘTI ROZ

Replica API 17 ianuarie 2022 | 15:08 996

Poliţiştii din Italia au transmis un protest ministrului de Interne din această ţară după ce forţele de ordine din mai multe provincii italiene au primit măşti sanitare FFP2 roz, argumentând că această culoare riscă să le afecteze reputaţia, precum şi "imaginea instituţiei" din care fac parte, informează DPA şi AFP, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

"Nu înţelegem motivul din spatele achiziţionării unor măşti având o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită pentru administraţia noastră", a afirmat secretarul general al Sindicatului autonom al poliţiştilor italieni (SAP), Stefano Paoloni, într-o scrisoare adresată şefului Poliţiei Naţionale din Italia, publicată pe site-ul său oficial.

Acelaşi secretar general a adăugat că "această achiziţie este enigmatică" şi a criticat noile "dispozitive de protecţie care au o culoare excentrică în raport cu uniforma şi care riscă să aducă atingere imaginii instituţiei".

Stefano Paoloni a cerut ca pe viitor "măştile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) şi, în orice caz, să fie conforme cu uniformele" poliţiştilor italieni, a căror culoare dominantă este cea albastră.

Într-o notă citată de presa italiană, acelaşi sindicat precizează că intervenţia sa "nu s-a născut dintr-o prejudecată faţă de această culoare (roz - n.r.), ci din faptul că utilizarea uniformei este reglementată prin lege".

Pe Twitter, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de centru-stânga Teresa Bellanova, a declarat că "respectul faţă de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul şi munca depusă de bărbaţii şi femeile care poartă această uniformă".

Potrivit sindicatului SAP, o organizaţie profesională care numără aproximativ 20.000 de membri, aproape o cincime din totalul poliţiştilor italieni, măştile sanitare roz au fost distribuite în "numeroase comisariate" din oraşele Pavia, Varese, Ferrara - din nordul ţării - şi din oraşul sicilian Siracuza din sudul ţării.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19, "pare dificil de imaginat că ar trebui să mai existe dificultăţi de aprovizionare, privind dispozitive de protecţie individuală potrivite", au subliniat reprezentanţii sindicatului italian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai se asorteaza cu chiloteii vostri roz
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614