REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

REVOLTĂ din cauza unor GARAJE de tablă

REVOLTĂ din cauza unor GARAJE de tablă

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:00 8298

Constănțenii din mai multe zone ale orașului doresc demolarea hardughiilor de tablă rămase încă în picioare. O asemenea situație este prezentă și în zona Hotelului Carol din Constanța. Oamenii sunt deranjați de aspectul urât al acestora, de lipsa locurilor de parcare ocupate de garaje, dar și de faptul că sunt nevoiți să își parcheze mașinile la distanță foarte mare de imobil.

O plimbarea prin cartierele constănțene dezvăluie din ce în ce mai multe provocări ale dezvoltării urbane, precum lipsa spațiilor verzi, a punctelor comune de interacțiune umană, a spațiilor de joacă pentru copii, a spațiilor pentru animale și în cel mai problematic caz, a parcărilor. În schimb, suprafețele sunt ocupate de multitudinea de garaje cu sau fără autorizație de construcție. O mare parte a acestora au fost transformate în ateliere mecanice sau în spații de depozitare pentru borcane și saci de cartofi și ceapă. Lipsa preocupării la nivel local al fostei administrații publice pentru această situație a condus la eternizarea acestei probleme. Se pare că conform măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini.

Primul venit, primul servit

În Constanţa, criza locurilor de parcare se accentuează pe zi ce trece, cetăţenii ajungând să-şi parcheze maşinile pe spaţiile verzi sau pe trotuar blocând astfel accesul pietonilor. Cine este mai norocos şi a închiriat de la primărie un loc de parcare sau are un garaj încă rămas în picioare, poate dormi liniştit cu gândul că maşina sa este ferită și în siguranță, iar cei care nu a apucat să închirieze sau nu dispun de un garaj, în care să-şi lase maşinile parcate, continuă să se lupte în fiecare zi pentru locul de parcare înconjurând zona de câteva ori.

Războiul locatarilor pe garaje

Pe de o parte sunt persoanele contra garajelor și pe de cealaltă parte persoane care doresc din tot sufletul demolarea acestora. În timp o bună partea a cetățenilor afirmă că sunt foarte urâte, ocupă foarte foarte mult loc, dau senzația de vechi și de ghetou. Întâlnim și locatari care sunt foarte fericiți că au un asemenea garaj și sunt împotriva demolării acestora, afirmând că sunt utile și îți protejează mașina împotriva factorilor dăunători cum ar fi vandalizarea sau hoții, sau împotriva averselor meteorologice. Acestea sunt doar câteva dintre argumentele cu care pornesc locatarii în războiul garajelor.

Un locatar al zonei ne-a declarat că aceste garaje trebuie să dispară cu orice preț. ,,Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai existea asemenea garaje din tablă. În fiecare seară sunt nevoie să parchez mașina pe te miri unde. Stau cu gândul toată noaptea dacă nu cumva mi-o lovește cineva. E clar, aceste garaje trebuie să dispară cât mai curând”, a declarat acesta.

Pe de cealaltă parte, proprietarul unui garaj ne-a precizat că nu vede nicio problemă legată de aceste garaje. ,,Eu sunt deținătorul unui garaj care îmi protejează mașina zi și noapte. Este al meu și nu vreau să-l dărâme nimeni”, ne-a declarat acesta.

În ciuda celor relatate, este clar că este necesar un proiect în ceea privește locurile de parcare.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde mai punem masinile fratilorrr!
0
0
Da!!! sa demoleze TOT de pe spatiul primariei astefel primaria va pierde tone de bani si o sa avem un oras mai relaxat din punct de vedere al parcarilor asta pentru un an maxim ca se tot cumpara troace ieftine...
0
0
TAXE PE MASINI IN ORAS PANA NU ISI MAI CUMPARA! TRANSPORT IN COMUN SI MASINI IN REGIM DE TAXI SI TRANSPORT ALTERNATIV SI ECOLOGIC AJUNGE POLUAREA! TOATE PIZDELE PROASTE MERG 100 METRI CU TANCU CARE POLUEAZA CAT 2 AUTOBUZE SA ISI CUMPERE O GALEATA DE LA KFC MUIE LA BASINOSI
2
5
Daca as parca in fata curtii matale ti-ar sarii coloana vertebrala si ai taia rotile masinilor dar daca te duci la mata la bloc vrei sa parchezi langa usa! Vezi ca poate sa Chitac o lege si te duci cu masina in casa!
3
2
Pentru actul artistic....esti un prost.Am curtea de pot sa-mi bag 3masini,dar nu este vorba de asta....ideea este ca am o problema personala si trebuie sa las masina in fata blocului mamei mele unde am locuit 30 de ani....dar asta nu tr priveste pe tine prostule si nici nu iti doresc sa treci prin ce trec eu....prostule de aia am coloana si vertebrala....deci de prosti ca tine care au dat de masina care cred ca este avion ...prosti ca tine au loc in fata blocului care au venit de 1-2ani si au loc de parcare platit cu ....la primaria de trista amintire la fel ca tine..retardatule.....Pace!!!
3
3
Au sarit in sus toti posesorii de cazane pe 4 roti , le vor sub geam.... Unul nu poate sa doarma noaptea de grija masinii , ca daca-i demoleaza garajul vecinului ii disparea spaima ! Te crucesti de ce auzi.....t'ai drak de puturosi si invidiosi ! Asta , vertebrat si cu coloana....o sa fii primul pe garajul omului , sa pui laba pe locul de parcare !
2
5
De pe vremea lui mazarica tot spuneam ca o sa fie certuri intre vecini cu locurile platite la primarie....Asa ca..locurile de parcare platite cu o suma derizorie trebuie desfiintate..daca nu ,sa se puna taxa de 1000 lei pe LUNA.....sunt adeptul primului venit,primului parcat sau facute parcari in fiecare cartier de 500-800 locuri si platite pe an ca cei cu parcarea in fata blocului....
7
2
bloc y..........4 bok
2
0
demolati cotetele!puneti 3000 lei pe an taxa fisc,sa vedeti cum si le demoleaza singuri!
22
2
Proprietar e pe tabla s-au betonul din ce este construit garajul . Terenul il are in inchiriere si proprietar pe teren e Primaria.
22
4
Primaria daca vrea sa demoleze garajele oamenilor sa-i despagubeasca cu pretul pe m2 din zona. Proprietatea este grantata de lege, trecuta in Constitutie si nupoate fi incalcata de orice vecin invidios care nu are loc de parcare fix in scara de bloc
10
27
Dar garajele stabilor de la Trocadero din spatele Alfa-Beta cand vor fi puse la pamant. Se vor putea parca un nr. dublu de masini pe acel teren.
20
2
Demolate , oricum sunt ilegale In Poarta 6 este full de asemenea garaje ilegale . Primaria sa vina in control , notificati cei care au garaje sa-si goleasca sandramaua pentru demolare .
14
1
si pe strada banu mihalcea unde se in funda in blocul MD 14 situat pe str mircea cel batran nr 172 este un garaj ilegal lipit de bloc care nu are autorizatie. acolo s ar putea face locuri de parcare
15
1
D E M O L A T E !!!
20
3
este tema care pe fagadau la trimis la plimbare din functie. sper ca actualul primar sa nu se imbolnaveasca de aceiasi maladie.
14
4
Oras cipanizat, asa ceva trebuia sa dispara de mult.
25
8
Noua ne-au demolat garajul din beton pe Dezrobirii colt cu Eliberarii de ani de zile. Ii deranja pe vecini. Ni s-a spus ca urmeaza sa demoleze primaria toate garajele din oras. Acum aflu ca doar unde a vrut cineva s-a facut asa
24
5
In acele garaje nu sunt masini, ca nu intra o masina acolo, acolo tin boarfe si cazanele de tuica. Jos cu ele
31
4
www.furto.ro
1
8
DARAMATI GARAJELE DIN TOMIS II IN SPATE LA PROFI ! Se poate face o mare parcare, deoarece acele garaje sunt doar depozite de vechituri, nu sunt masini in ele!!!
27
2
Daramati si pe al lui agi ali remzi din p 6 mai ales ca e dublu si nu are decat o masina
22
3
In aceasta cauza interesul propriu este primordial.
2
9
Da-tile foc. Cand veniti in spate la Rapsodia , minim 30 de garaje imputite, pline de betivi.
27
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108