REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

REVOLTĂ la LICEUL OVIDIUS, din cauza NEIGIENIZĂRII sălilor de curs

REVOLTĂ la LICEUL OVIDIUS, din cauza NEIGIENIZĂRII sălilor de curs

Replica API 13 mai 2021 | 13:38 3174

Odată cu scăderea incidenței cazurilor de coronavirus sub pragul de unu la mie în municipiul Constanța, elevii se vor întoarce la școala în format fizic. Mai mulți părinți sunt nemulțumiți de cum au fost primiți elevii aflați în anii terminali la Liceul Ovidius, pe lângă gălăgia creată de șantierul, făcut pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii, aceștia au fost întâmpinați cu sălile de clasă și băncile pline de praf. Potrivit spuselor acestora, nu au fost respectate regulile de distanțare în clase și nu a fost făcută nici dezinfectarea acestora.

Cursuri în zgomote de picamăre

Unul dintre părinții nemulțumiți a declarat pentru Replica de Constanța: ”E inadmisibil modul în care au fost primiții elevii din anii terminali la cursuri. Pe lângă că liceul este un adevărat șantier din cauza renovărilor (curtea liceului este plină de nisip, praf și toate cele), nici măcar băncile nu au fost șterse. De dezinfectat nici măcar nu se pune problema. De distanțare nici măcar nu poate fi vorba. Am ținut să se afle acest lucru, deoarece când primarul a fost în vizită, a fost dus în 2 clase care erau oarecum aranjate, în rest nu i s-a arătat nimic. Țin să precizez că nu este prima dată când suntem primiți în așa condiții, iar zgomotul produs de muncitori în timpul orelor de curs este deranjant, practic se fac cursuri în zgomote de picamăre.”

Reprezentanții Liceului Ovidius nu au putut fi contactați până la publicarea acestui articol, pentru un punct de vedere.

Proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Ovidius Constanţa”

Vă reamintim că Liceul Ovidius face parte dintr-un proiect pe fonduri europene care presupune reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, instalarea unor sisteme de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, modernizarea instalației de iluminat și implementarea sistemului de management energetic pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii. Valoare contractului de execuție a lucrărilor este 7.391.414,83 lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului este 8.746.997,67 lei fără TVA, iar sursele de finanțare sunt Fondul European de Dezvoltare Regională(85%), bugetul de stat(13%), iar contribuția beneficiarului este 2%.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine online,macar pot sa stau acasa si sa nu fac nimic
1
1
Bine ca poarta elevii masca
2
0
Bine ca cer studentilor, pentru sesiunea de examene, vaccin sau test pcr...... si nu-i exclus sa ceara si elevilor la examenul de bac, acelasi lucru.... Mi-e sila!
1
0
nu este vorba de dna director neaparat, nu cred ca se face DOAR dansa vinovata.....pacat este ca aceasta primire se repeta, nu este prima data...
8
1
Pai se doreste schimbarea conducerii..si asa cum s-a procedat si la Traian, facem scandalul aferent..sa poata veni cine este recomandat de familie sau de competenta ..portofelului
17
3
Cine sa faca? Baba aia trebuie sa plece acasa! Acolo este un dezinteres total!
9
3
Online e fara praf
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367