REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

REVOLTĂ! Un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un polițist cu 20 de ani vechime!

REVOLTĂ! Un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un polițist cu 20 de ani vechime!

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:00 1046

Indignare în rândul polițiștilor: deși Legea salarizării unitare ar fi trebuit să facă ordine în ceea ce privește salarizarea angajaților la stat, s-a ajuns în situații „înjositoare” pentru oameni cu mai bine de două decenii de vechime în câmpul muncii. Astfel, un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un polițist cu 24 de ani de vechime!

Lideri sindicali din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră și-au exprimat revolta față de faptul că, în urma modificărilor salariale care ar fi trebuit să facă ordine, s-a ajuns la dezechilibre mai mari!

„După vreo postare mai "acidă", secretara își pune subalternii să mă contacteze, încercând să mă tempereze. Că de ce sunt așa nemulțumit, că de fapt la minister curge DECÂT lapte și miere, că nu mai au loc covrigii pe coada câinilor.

DECÂT la minister poate, că în teritoriu realitatea e alta. Poate chiar mai dură decât o prezint eu uneori. Și sunt două variante: ori nu o cunoașteți și atunci ar trebui să plecați cu toții, ori o cunoașteți și ne luați de proști, variantă în care, ghiciți, ar trebui să plecați cu toții. Drept dovadă, un infirmier debutant (tot respectul pentru meseria oricui) câștigă mai bine decât un polițist cu 10 ani vechime‼ Mi-am cumpărat o găleată cu mop și cred că pun trusa criminalistică în cui, după 20 de ani. Apropos, știe cineva când se fac încadrări pentru personal necalificat la vreun spital? Că tare mă bate-un gând...”, a postat pe pagina personală de Facebook, Bogdan Bănică, vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Sursă foto: Bogdan Bănică, Facebook

Aspectul este întărit și de Steluța Valentina Matea, lider al Sindicatului ROPOL din cadrul Gărzii de Coastă. „Sunt absolut de acord cu postarea colegului! Și, pentru că știu că sunt o gramadă de "ochi albaștri" pe postările mele și raportează periodic "la secretariat" despre ce scriu, ce fac și ce spun, aș vrea să-l completez pe Bogdan, pentru că a făcut doar o comparație între salariul unui infirmier debutant cu cel al unui polițist cu 10 ani vechime în sistem. Transmit celor inteligenți de la MAI, care periodic au răstălmăcit prevederile legale pentru modul de calcul al salariului polițiștilor, că ȘI UN POLIȚIST DE FRONTIERĂ (ce are în plus față de polițist, sporul pentru frontieră), CU 24 ANI VECHIME ÎN SISTEM, DIN CARE 17 ÎN STRUCTURI OPERATIVE (adică nu debutant ca infirmierul) ARE SALARIUL DE FUNCȚIE (agent I, adică o funcție mare pentru un agent, pentru că mai sus e doar agent principal) 2725 LEI! Deci, tot mai puțin decât infirmierul debutant (incepător). Menționez că acest salariu, al polițistului de frontieră, crește din 01.01.2019 cu 331 lei. Faceți singuri socoteala și veți constata că inclusiv cu majorarea salarială (din care polițistul de frontieră rămâne cu puțin peste 200 lei) ȘI POLIȚISTUL DE FRONTIERĂ CU VECHIME ȘI SALARIUL MAJORAT ESTE ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ DIN 2019, SUB INFIRMIERUL DEBUTANT!! Doamna ministru, dacă nu credeți, verificați în MAISAL salariul meu!”, a transmis pe pagina personală de Facebook liderul sindical constănțean.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai zice ca aceste categorii sociale care se bat in comparatii salariale sunt printre putinele care muncesc in Romania. Altii la privat ingineri, economisti, juristi cu experienta trag matza de coada si au salarii chiar umile. De aceea din acele salarii ii sustin prin impozite si taxe pe acesti bugetari superharnici. Pesedeul a reusit sa imparta societatea . Dar nu vor mai guverna. Aceste salarii care nu au sursa de finantare distrug si economia si oamenii.
0
1
Bai astia de la frontiera impuscati si voi tiganii traficanti de droguri,carne vie,tigari si dati de lucru infirmierei sa-si merite salariul!
0
0
Articolul asta a fost cateva zile pe un alt site.Si acolo au fost comentarii pro si contra.Domnul politist uita insa sa adauge de cate sporuri beneficiaza,norma de hrana etc.Cred ca nimeni nu este multumit de venituri in tara asta,unii chiar pe buna dreptate.Exista si posibilitatea schimbarii meseriei,nu te tine nimeni cu forta intr-un loc!La fel ca in fabula ,,Cainele si catelul" unii vor egalitate doar cu cei situati mai sus ca ei!
2
2
asa. Si cine il opreste pe militian sa se reprofileze ? Daca e atat de capabil si nemultumit, poate incerca si alte meserii cum ar fi programator, controlor trafic aerian, etc. Ultimii au de 7 ori salariul militianului.
4
3
uite asa se invrajbesc masele prin manarii de genul asta, pai uitati-va la brut, infirmiera are 6147 iar politaiul are 3341, daca s-ar aplica procentele de CAS si impozitare de la infirmiera politaiul nu ar mai lua nimc poate de aia nu vedem impozitul si CASS ul pe fluturasul lui pentru ca are alte procente din anii trecuti
4
2
mpilitene ! vezi ca trebuie sa dai examen pentru infirmier .nu-ti da demisia !
2
2
discutia nu este despre faptul ca militianului respectiv ii ajung sau nu banii, ca are rate sau alte cheltuieli, etc. de fapt el e intrigat ca DE CE domne are altul salariul mai mare ca el. Mai ales o infirmiera...de parca aia ar fi etalonul prostiei si el ar avea iQ 230. moral, acum se poate justifica deplin ca atat merita de fapt militianul.
4
2
Apar pe fluturas si norma de hrana si de echipament , desteptule. La pensie se iese la min 48 de ani , asta daca mai apuca sa primeasca daca nu ...Infirmiera nu sta in frig sau la 40 de grade vara , nu se duce la 112 si cand ajunge acolo iese unu cu toporul sa o alerge ... Dar asta e opera lu Basescu sa invrajbeasca categoriile de salariati intre ele, ca ala are salariul mai mare si ca nu face mai nimic.
8
3
Dar de ce nu amintiti de norma de hrana, care e de 750 lei si care nu apare pe fluturas, de banii de haine, de faptul ca nu are ore de noapte si de faptul ca la 45 ani iese la pensie si papa banii statului pana la 65,varsta la care se pensioneaza respectiva infirmiera , daca apuca, terminata de conditiile grele din upu. Pt ca numai la upu poate avea acel spor.
7
8
Si femeia de servici in firma mea are salariu mai mare decat un functionar cu studii superioare. Asa se intampla in firmele private pentru c patronii sa exploateze angajatii pentru ca ei la nivelul lor de studii resoecta femeile de servici
4
3
ion...nume de prost...infirmiera...nu ingrijeste bolnavii...infirmiera,sta la cafele..la minciuni...da in carti sa vada viitorul prostilor ca tine...se pompeaza cu unul si cu altul...si cateodata mai da si cu...matura sau...mopu...vezi de ce esti...PROST...
6
4
infirmieru munceste ,,stecletu sufla in fluer.
3
11
Daa, i auzi! Pai infirmiera aia ingrijeste niste oameni suferinzi in timp ce politistii stim cu ce se ocupa!
5
11
votati psd! dragnea reales la al 13 lea congres ..... uraaaaa uraaaa
8
6
Numai putem deschide gura, cei de la privat, de nevoile bugetarilor.
6
7
Doamna matea este la fel de politista ca infirmierul ala. Primeste salariul ala in pofida faptului ca nu a prins niciun hot in viata ei. La fel ca mai toti politistii de frontiera.
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367