REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

REVOLTĂTOR. Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului despre două dintre cele mai consumate produse din import

REVOLTĂTOR. Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului despre două dintre cele mai consumate produse din import

Replica API 27 mai 2019 | 04:45 387

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, vineri, intensificarea măsurilor efectuate în scopul combaterii aplicării de standarde duble de calitate, în diversele state membre ale Uniunii Europene, inforemază Mediafax.

În contextul demersului Consiliului Uniunii Europene de a combate anumite practici incorecte din comerț și producție, precum cazurile în care aceleași mărci internaționale introduc același produs, dar cu discrepanțe în ceea ce privește calitatea acestuia, în diferite state UE, reprezentații ANPC au anunțat înăsprirea măsurilor, din punct de vedere al sancțiunilor și o intensificare a analizelor asupra produselor susceptibile a fi încadrate în așa-numitul dublu standard.

„Avem foarte multe produse în analiză, produse pe care, bineînțeles, le vom analiza în laboratoarele acreditate și autorizate din România. Ne-am aplecat către produsele marcă proprie aflate la comercializare în supermarket-urile și hypermarket-urile din țară și am descoperit anumite diferențe (n.r. – între acestea și cele din alte țări).

Spre exemplu, un croissant, marcă proprie a unui operator economic din România, are o consistență de umplutură de piure de caise. Umplutura celui fabricat pentru piața românească, are o concentrație de aproximativ 23%. În ceea ce privește același produs, tot sub marcă proprie a aceluiași operator economic, se comercializează în Franța cu umplutura de 25%. Umplutura are o consistență de 2% caisă în România și de 35% caisă în Franța. Totodată, textura, culoarea și forma este total diferit pentru produsul aflat în magazinele din România, față de cel comercializat în Franța.

Mai avem niște biscuiți foarte cunoscuți și apreciați de către copii, tot marcă proprie românească, sub aceeași titulatură comercializați și în România și în Franța. În Franța, biscuiții conțin produs lactat, în România conțin grăsimi vegetale”, a exemplificat Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Marius Pîrvu, președintele ANPC, a anunțat punerea în dezbatere publică a unei ordonanțe de urgență care să vizeze înăsprirea sancțiunilor impuse de anumite legi, privind protecția consumatorilor.

„Odată cu implementarea legislaţiei privind dublul standard, separat, am pus în dezbatere publică ordonanţa de urgenţă vizavi de înăsprirea sancţiunilor pe anumite legi privind protecţia consumatorilor. A existat acea dezbatere publică şi am primit propuneri de la asociaţii, agenţi economici, case de avocatură.

Din nefericire, marea majoritate au fost împotriva existenței acestei ordonanțe, dar eu, constatând ceea ce se întâmplă în piaţă, în fiecare zi, în controalele pe care le facem, se pare că uneori măsurile mai puternice din punct de vedere sancţionabil sunt mai importante.

Din acest motiv, săptămâna viitoare voi da în procesul de avizare această ordonanţă de urgenţă, va fi pusă din nou în transparenţă pe site-ul Ministerului Economiei şi suntem siguri că împreună cu legislaţia privind dublul standard să reuşim să stopăm aceste practici care, din punctul meu de vedere, sunt inacceptabile”, a declarat Marius Pîrvu, președintele ANPC.

Sursă: Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma intreb ,mai Sorine, cat la % din 100 % sa iti bag in fundulet ? Ai o mentalitate de kkt 100 % ! Si garantat iti spun ca esti nefunctional 90 % . Handicap gandire 75 % , prostie 95 %, si mai sunt .... dar nu ti le spun ca te fac de kkt 99,9 % .
0
1
Lasa ca vine Ciolos care e omul multinationalelor doar l au sustinut pe fata si sa vad cum le zice el sa umple cornurile cu marmelada cat se pun in alea frantuzesti . Hai ma voi nu vedeti ca suntem piata de desfacere ei sunt aici sa faca bani nu sa aiba grija de sanatatea voastra de asta se ocupa altii industria farmaceutica detinuta tot de grupuri din uniunde pai daca nu mananci croasantul ala imputit nu mai ei pastile si nu le ies lor bine cifrele . Domnul Ciolos asteptam atitudine ... ha ha ha
0
1
Preturile sunt uneori mai mari la noi decat afara. Importane este ca acei oameni cu nume,prenume si CNP care se ocupa de importuri si aprobari pentru otravirea sau fraierirea romanilor sunt tot romani si au cu siguranta sprijin din partea autoritatilor romanesti,a politicienilor corupti din toate partidele. Cum marea majoritate a romanilor sunt lasi si lenesi in a se informa ,e simplu de prostit si de calcat pe ceafa poporul intreg.
2
0
Mai bine scump si bun decat ieftin si prost!
3
0
pai luati in calcul si puterea de cumparare care este diferita, adica in Franta este alta putere de cumparare si in Romania alta, si aceeasi firma daca produce acelasi produs cu acelasi costuri ca-n Franta, are sa scoata pe piata din Romania un produs scump care nu o sa aibe cumparatori, pt ca puterea de cumparare in Romania este mai redusa, si din cauza asta se umbla la calitate........
1
0
Hehehe. Minti. Cei care traim in strainatate stim foarte bine ca mananci mai ieftin decat in Romania cu produsele marca proprie!
6
1
replica nu se lasa. De ce nu scrieti si cat costa cornul cu umplutura de 35% fata de ala cu 2%. Sau la biscuitii petit beurre din carrefour, in franta costa kilogramul 4.5 euro si la noi 10 lei. Sa vezi ce revoltator o sa fie cand vor costa la fel.
4
5
Daca tie TI SE PARE ok sa mananci gunoaie, nu inseamna ca si ESTE. E gustos... dar cancerul iti place ? Iti imaginezi ca daca nu ii da gust din fruct, ii da din gunoaie artificiale, nu ? Ce efect crezi tu ca are gunoiul in organism, pe termen lung ? Si pana la urma nu conteaza continutul de gunoi, conteaza ca platesc acelasi produs ca si francezu, vreau acelasi produs ca si francezu. In concluzie, suntem prea saraci ca sa cumparam produse marca proprie. Respectati-va putin si mergeti pe ceva mai ok. Nu am dubii ca si firmele mai mari fac asa ceva dar sper totusi ca in procente mai mici
5
0
Asa era dublu point..
0
0
Produsele de ciocolata romaneasca ne-au imbolnavit copiii. In ele nu e cacao. Rugam OPC sa faca analiza tuturor ciocolatelor romanesti. Si tot ce contine zisa ciocolata: prajituri, cozonac, inghetata, etc
9
0
Dublul standard se poate vedea foarte usor la produsele comercializate in shop-urile din zonele libere. De exemplu coca cola din shop este produsa de Carlsberg in Danemarca si are alt gust decat cea comercializata in magazinele din Romania. La fel si cu berea, dulciurile si celelalte produse din shop.
15
1
La francezi e mai bun, la Carrefour Romania nu prea, dar tu, fraiere, esti angajat acolo ca sclav manipulant marfa.
13
1
Este gustos,fraiere. Dar tu mananci cu gust de e-uri cu aroma de fructe iar frantuzul mananca cu gust de fruct natural. Diferenta: tu, fraiere, cand cumperi produse cu e-uri in Ro ii platesti produsul natural unui ieuropean care cumpara mai ieftin si bun. Tu,fraiere, baga in tine gustos si nesanatos...
21
0
Ma este bun !! Ce mai conteaza cat la% este fruct in el , daca este gustos . Mai sta cineva care ai este foame sa citeasca ingredientele cat la %.......
5
18
Desi e calitate proasta ambalajul si banii pe reclame tv sunt ca afara
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218