REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

REVOLTĂTOR! De ce este terorizată o femeie de vecinele ei! „Vor să pună mâna pe garsoniera mea”

REVOLTĂTOR! De ce este terorizată o femeie de vecinele ei! „Vor să pună mâna pe garsoniera mea”

Replica API 13 martie 2017 | 08:54 322

Povestea continuă…

Povestea continuă…

Conflictele între vecini sunt omniprezente în comunităţi. Certurile pot apărea practic din orice chichiță, cum ar fi nerespectarea orelor de liniște, inundarea sau altele. Ei bine cum nu în toate blocurile este linișteși pace, evident apar discuțiile, mai ales când o famile se mută recent. Asta i s-a întamplat și unei constănțence, care, deși s-a mutat de cinci ani într-un bloc din Năvodari are probleme cu vecinele. Femeia susținea într-un articol anterior publicate de „Replica” de Constanța că este agresată verbal de mai multe femei din scara blocului și chiar că s-a trezit cușobolani la ușă. Iată că povestea continuă, iar femeia este disperată și nu știe ce să facă.

Este incredibil ceea ce i se întâmplă unei femei! Tânăra care s-a mutat împreună cu părinții ei într-un bloc din Năvodari este terorizată de cinci ani de zile de vecinele de pe scară care vor să pună mâna pe garsoniera ei. Totul a început în 2011, atunci când Alina a cupărat o garsonieră situată la mansarda unui bloc din orașul Năvodari. „Locuiesc pe o scară cu 10 apartamente, iar eu stau la mansardă. Încă de când am venit aici, eu și părinții mei, am fost considerați niște intruși pentru restul locatarilor. Și asta pentru că din câte am auzit eu pana acum, inclusiv de la fosta proprietară care a construit întreaga mansardă, acești locatari închiriau la fel și fel de persoane cele 3 garsoniere care sunt aici, fără ca proprietara să știe. Banii, bineîntețes erau utilizați în folosul propriu și mai acopereau o parte din cheltuielile comune de pe scară. Mama s-a interesat și a aflat că locatarii au acceptat construirea mansardei pentru cp ar fi obținut niște foloase (renovat scara, geamuri, instalații, acoperiș,etc), plus acoperirea unor restanțe a unora dintre ei. La o săptămână după ce ne-am stabilit aici, au început să vină să țipe, să urle, să ne facă scandal la ușă că cine ne-a dat nouă voie să stăm aici, că cine ne credem, că stăm ilegal..că să le arătăm actele..etc”, povestește tânăra.

Vinovată pentru tot ce se întâmpla în bloc

După ce că nu avea nici un pic de liniște, femeia a fost acuzată că din cauza ei se indundă ceilalți locatari și a fost nevoită să suporte costuri suplimentare la apă. „Stau la etajul 5, la 4 sub mine nu stă nimeni. La etajul 3, o bătrână tot avea halucinații cu inundatiile. Susținea că din cauza noastră ea se inunda, însă nu avea cum, deoarece însemna ca la etajul 4să fie piscină. Și la etajul 2 le curgea apă..de la noi, chipurile. Au intrat toate vecinele la noi în casă să verifice dacă avem vreo scurgere. Evident nu au găsit nimic. Apoi, au început să spună că le furăm apa. Noi avem apometre..dar..tot.."furam". Mai mult au influențat-o și pe administratora și o perioadă ne-a băgat 10m apă caldă și10m apă rece. Am încercat să o întreb de ce atâta apă? De ce nu vine să verifice ea apometrele la mine în casă? A zis că nu vine, mă rog. Îi dusesem un index la un moment dat și, surpriză. Pe un an de zile îmi băgase 90m apă caldă și peste 100m apă rece, în timp ce îmi făcusem un calcul și, anual, mai mult de 20m apă rece și 70m apă caldă nu consumam. Câteva luni m-a trecut pe consum zero, apoi, au început locatarii cu scandalul”, mai spune tânăra.

Vecinele ascultă la ușă și îi fură corespondența!

Alina susține că de când s-a mutat nu a primit nici o factură, iar acest lucru se întâmplă tot din cauza vecinelor ei. „Eu de când m-am mutat, nu primeam nicio factură, nimic. Am redirecționat toată corespondența pe adresa unei colege în Constanța, ce puteam face altceva? Poștărița nu pune plicurile în cutii, le pune jos pe o măsuță si fiecare se servește. Am prins pe unele vecine că îmi ascultau la ușă ce vorbeau ai mei în casă. Sunt foarte interesate de situația noastră. Mi-au inaintat proces pentru "enorma" suma de1600lei datorată la caldură. Nu am primit nici o notificare, nimic în acest sens. Au avut madamele grijă să păstreze tăcerea. Asta a durat 2 ani de zile în care am primit doar o citație, și aia ruptă, fără plic și nu la ușă ci aruncată undeva pe jos la intrare în bloc. În citație eram înștiințată să mă prezint la Judecătorie. M-am dus, am depus toate actele necesare, am câștigat, apoi, ele cu tot cu asociația lor, au depus apel, și-au angajat avocat, însă au pierdut. Acum trebuie fiecare apartament să plătească 500 lei onorariul avocatului pe care și l-au angajat, mare scandal, cum să plătească ele? Am fost învinuită că am"pile" la tribunal”, a mai afirmat Alina.

Este făcută în toate felurile! Vecinele vor să îi facă denunț pe motiv că este nebună

Înverșunarea femeilor împotriva Alinei este una de neimaginat. Vecinele o înjură ca la ușa cortului și o fac nebună. „De două săptămâni, eu sunt panaramă, proastă, handicapată, și nebuna scării. Vor să-mi facă un denunț colectiv la politie pentru că "sunt dusă cu capul...se vede după cum merg". Tind să cred că se comportă așa pentru că ori au ceva probleme psihice ori vor să pună mâna pe garsoniera în care locuiesc. M-am săturat de atitudinea asta. Am vorbit cu un avocat, iar insulta nu se mai pedepsește. Deci stăm așa, între nebuni și așteptăm până ne dă unul în ca să-l putem acuza de ceva...că așa-i în România”, a încheiat Alina.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand fac scandal suna la 112 sa vina Politia ,si dupa cateva amenzi o sa le piara pofta de scandal sau mergi in audienta pa Primar si expunei problema ,,sa le cheme si sa le puna in vedere sa se potoleasca
0
0
Solutia este simpla: Vindeti garsoniera unei onorabile familii de tigani, care vor respecta orele de liniste, nu vor face mizerie pe scara, vor fi politicosi cu toti locatarii, isi vor plati absolut toate datoriile, vor planta floricele si copaci in jurul blocului. Ce sa mai....vor fi niste vecini exemplari.
6
0
Ar fi o solutie sa-si caute in alt apartament sau garsoniera,iar pe asta sa o vanda unor tigani din Timisoara,sa aiba si ei in o locuinta de vara. In felul asta femeia va scapa de vecine,vecinele vor vedea la randul lor ce inseamna sa fii terorizat pe bune. Cand or veni tiganoii sa le ia la ciomege si sabii prin bloc, se vor cam caca pe ele.Merita.
8
0
nu-s footote,,
1
1
Pfff mda cosmar total. O inteleg.. am patit si eu la fel am pensionari pe scara numai nebuni obsedati de viata privata a altora niste mocangii vor sa isi schimbe gresia varul de pe perete isi uda cu apa de la robinet peretii apoi te cheama si iti zice ca l-ai inundat. M-am jurat ca o sa vand apartamentul la ciori .
9
0
ameninta le ca arunci blocu-n aer, sa vezi cum se linistesc
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108