REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

REVOLTĂTOR! FRIG şi ŞOBOLANI în trenul care duce navetiştii la Mangalia!

REVOLTĂTOR! FRIG şi ŞOBOLANI în trenul care duce navetiştii la Mangalia!

Replica API 19 decembrie 2016 | 01:10 712

Motoare vechi, din 1970: 3 sunt la „cârpit”, doar unul mai circulă

Motoare vechi, din 1970: 3 sunt la „cârpit”, doar unul mai circulă

Cotidianul „Replica” de Constanţa atrăgea atenţia, de dată recentă, că CFR îşi bate joc de clienţii pe care încă îi mai are. Ruta Constanţa - Mangalia este dovada că CFR ori nu doreşte să-şi conserve clienţii pentru că la mijloc sunt alte interese, ori managerii consideră că „bruma” de călători de pe timpul iernii nu aduce suficient profit încât să treacă la investiţii. Pe fondul acestui - hai să îi zicem - dezinteres, navetiştii sunt nevoiţi să îndure frigul şi mizeria. Condiţiile în care aceştia circulă, pentru că - atenţie! - oamenii vor să meargă în continuare tot cu trenul, nu cu microbuzele, au fost prezentate într-o ediţie anterioară, imediat după un incendiu care a mistuit un tren, iar mecanicul a suferit arsuri grave.

Referitor la acest incident, directorul Regionalei CFR Călători Constanţa, Gabriel Ţăranu, a declarat, pentru „Replica”, faptul că o anchetă este în curs, pentru stabilirea cauzelor incendiului. Cât priveşte starea deplorabilă a trenurilor care sunt utilizate în extrasezon pe ruta Constanţa- Mangalia, Ţăranu a admis că vorbim despre trenuri care datează din anul... 1970! „Sunt 4, din care două sunt la reparat, unul este cel care a ars, iar acum folosim doar un motor de 80 de locuri (pe traseul Constanţa- Mangalia – n.r.)”, a precizat Gabriel Ţăranu. Însă, a adăugat acesta, şefii de la Bucureşti au în plan achiziţii noi, începând din 2017: „Se încearcă schimbarea parcului de motoare şi vagoane”. Detalii privind planul de achiziţii nu a putut fi detaliat de către Gabriel Ţăranu, acesta motivând că cei de la Bucureşti sunt în măsură să ofere astfel de declaraţii. Directorul CFR Călători nu a dorit să comenteze nici cu privire la nemulţumirile navetiştilor, însă facem precizarea că, pe lângă frigul care îi obligă pe oameni să aibă pături la ei când circulă spre Mangalia, mai nou, ei sunt însoţiţi şi de şobolani în vagon! „Curăţenia e relativă. În toaletă pare curat, dar pute, iar mai nou au început să apară şobolanii în vagon”, a transmis un navetist, care ne-a furnizat şi o fotografie în acest sens.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/cfr-calatori-isi-bate-joc-de-navetisti-si-de-proprii-angajati-300461/

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe un tren de pe ruta asta scria an de fabricatie 1949, deci...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218