REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Revoltător: Inspectorii care au mers în control în Campingul Pescăresc n-au văzut nici gunoaiele, nici wc-urile împuţite!

Revoltător: Inspectorii care au mers în control în Campingul Pescăresc n-au văzut nici gunoaiele, nici wc-urile împuţite!

Replica API 10 august 2012 | 00:00 212

Reprezentanţii DSP, opriţi în primă fază să verifice focarul de infecţie

Reprezentanţii DSP, opriţi în primă fază să verifice focarul de infecţie

Chiar dacă faptele, pozele şi filmele arată foarte clar situaţia Campingului Pescăresc, se pare că angajaţii au avut treabă din greu pentru a igieniza spaţiul înainte de apariţia inspectorilor DSP. Gunoaiele au fost ridicate, băile igienizate, singurele dovezi, însă "neelocvente", sunt locurile dezafectate, lăsate fără uşi, care facilitează accesul tuturor, chiar şi copiilor.

Apele încep să se "limpezească" în cazul campingului Pescăresc, recunoscut după mizeria care dă pe afară, spre disperarea turiştilor sosiţi la mare, care au constatat cu stupoare că au ajuns în cel mai groaznic loc de pe pământ, şi, culmea, trebuie să mai şi plătească. Aşadar, "mirificul" loc a fost luat în colimator de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. După ce reporterii "Replica" au dezvăluit publicului larg faptul că turiştii îşi petrec vacanţa într-o cocină, condiţiile din campingul Pescăresc constând în duşuri în paragină, toalete care put, cu mizerie plutind pe gresie şi moloz aruncat între wc-uri dezafectate, cu accesul liber către toţi turiştii, inspectorii sanitari s-au deplasat la faţa locului pentru a inspecta zona. Însă, surpriză, cum suntem în România, iar speranţele unei bune desfăşurări a lucrurilor se poticnesc în barierele de rigoare, iată că şi inspectorii nu au fost scutiţi de un astfel de tratament. Prima reacţie a angajaţilor de la recepţie a fost că nu se poate facilita accesul întrucât patronul norvegian nu este la faţa locului. După ceva timp de discuţii, se pare că situaţia a luat o altă întorsătură, inspectorii intrând în cele din urmă. Însă, surpriză de proporţii! Amenda, care risca să fie cuprinsă între 30 şi 50.000 de lei, s-a transformat în zâmbete şi voie bună. "Totul este foarte bine aici. Este curat, duşurile sunt impecabile, gunoiul este ridicat. Mizeria era în alte duşuri, dezafectate, nefuncţionale", ne spun inspectorii care au fost la faţa locului. Subit, duşurile au fost igienizate, toaletele dezinfectate, gunoaiele ridicate, singurele rămase pe poziţie fiind toaletele dezafectate, pline de obiecte ascuţite şi moloz, lăsate fără uşi, unde oricine poate avea acces, chiar şi copiii. Dar, probabil, acestea nu sunt decât nişte detalii fără prea mare importanţă, singurele probleme fiind înlăturate chiar înainte de vizita DSP. Aşadar, locul este perfect în regulă, turiştii mint, pozele sunt fictive, uşile erau, dar au fost sparte tot de către turişti, în rest... distracţie şi voie bună, lucrurile s-au aşezat şi curăţenia sclipeşte, totul fiind şters cu buretele, într-o clipă. Dar, cum lucrurile nu pot rămâne astfel, o altă echipă a DSP va inspecta locul cu pricina, în cursul zilei de vineri. Menţionăm că terenul campingului Pescăresc este deţinut de către firma Hars, care a închiriat către Eurowest Consulting. La rândul său, Eurowest Consulting a mai închiriat două mici spaţii pentru magazine, însă campingul rămâne în administraţia sa. Dintre asociaţii firmei ce administrează locul groazei o pomenim pe Nicoleta Ploscaru, şi asta fiindcă numele ne-a atras atenţia: este o mai veche activistă a PDL Constanţa, de la Organizaţia de Femei. Nu ştim dacă Nicoleta Ploscaru mai este membru activ al PDL, dar interesant este că fostul primar al Năvodariului, cel care a înstrăinat terenul din camping, este tot pedelist - Tudorel Calapod. Caz închis, rezolvare made in România.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102