rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Statul român ÎŞI BATE JOC de cetăţenii lui! Nepăsarea care A UCIS

REVOLTĂTOR! Răniţii din Colectiv puteau avea o şansă dacă erau aduşi la un CENTRU din CONSTANŢA!

Constituţia României, legea fundamentală a statului, ne asigură o mulţime de drepturi şi libertăţi, dar numai pe... hârtie! Cu toate că cetăţenilor acestei ţări le este promisă integritate fizică şi psihică, dreptul la viaţă, siguranţă şi sănătate, iată că statul român îşi bate joc de toate aceste lucruri. Tragedia din clubul Colectiv a îndurerat inimile a mii de români, iar familiile şi apropiaţii victimelor vor rămâne pe veci cu o rană care probabil nu se va închide niciodată. Şi nu-i putem blama.

Ştiind că spitalul de la Bucureşti nu era echipat, iar personalul nu era suficient pregătit pentru a face faţă numărului enorm de pacienţi care se prezentau cu arsuri grave şi afecţiuni de neimaginat ale căilor respiratorii, autorităţile au privit ignorant cum au murit peste 60 de oameni nevinovaţi. Şi asta pentru că, deşi la Constanţa există din 2009 un centru de tratament hiperbar pentru pacienţii cu arsuri şi la Târgu Mureş din 2012, nimeni nu s-a gândit să-i trimită acolo pentru a li se acorda un tratament care le putea salva vieţile. Acesta este extrem de scump, este adevărat. Însă centrul a anunţat la vremea respectivă că va îngriji gratuit răniţii de la Colectiv. Cei 10 care au venit şi au fost trataţi la Constanţa au venit pe cont propriu, însă mult prea târziu.

În titlul II, capitolul 2, la articolul 22 referitor la dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică este stipulat clar că:

1. „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”, dar răniţilor de la Colectiv le-au fost încălcate aceste drepturi de autorităţile indiferente şi aşa-zişii specialişti care au decis să se ascundă după deget decât să îşi asume responsabilitatea pentru faptul că nu sunt capabili să trateze nişte oameni pentru care se presupune că ar trebui să facă şi imposibilul;

2. „Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant”, dar prin faptul că li s-a refuzat un tratament care le-ar fi putut salva viaţa, se poate la fel de bine considera că au fost trataţi cât se poate de inuman şi chiar torturaţi;

3. „Pedeapsa cu moartea este interzisă”, dar statul român, prin infinita lui birocraţie şi corupţie, a dat această sentinţă cruntă pentru mai bine de 60 de oameni nevinovaţi. Articolul 34 garantează dreptul la ocrotirea sănătăţii şi stipulează că „statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”, însă în loc să-şi ocrotească cetăţenii care sunt la zi cu toate taxele şi impozitele, autorităţile din România par mai preocupate de partea financiară decât de bunăstarea celor care asigură buna funcţionare a mecanismului ce alcătuieşte statul român.

Tratament hiperbaric gratuit pentru răniţii din Colectiv, oferit într-un centru din Constanţa

Spitalele din România se confruntă cu multe neajunsuri: lipsa banilor, a echipamentelor şi materialelor sanitare, a medicamentelor, a personalului calificat etc. Dar în acelaşi timp, la polul opus, în aceleaşi spitale găsim indiferenţă, lipsă de rspect faţă de viaţă, ipocrizie, minciuni şi corupţie. Toate, cumulate, alcătuiesc o formulă catastrofală care a condamnat la moarte peste 60 de oameni care aveau o viaţă întreagă înainte. Situat în centrul oraşului Constanţa, pe strada Sabinelor numărul 33, SC EUROHIPERBAR SRL are în posesie una dintre cele mai moderne camere de presiune din Europa, dotată cu sisteme computerizate de ultimă oră.

Medicina hiperbară ar fi putut fi o şansă la o nouă viaţă pentru victimele tragediei de la Colectiv. Un astfel de centru există în Constanţa din 2009, unde se află şi un specialist în domeniu, respectiv medicul Cristian Ion. Terapia constă în inhalarea de oxigen pur la presiuni mari. Într-o cameră special amenajată, pacienţilor li se administrează acest oxigen în timp ce stau aşezaţi pe scaun. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu decontează astfel de servicii, motiv pentru care pacienţii sunt nevoiţi să scoată sume destul de mari din buzunare dacă vor să se trateze.

În privinţa răniţilor de la Colectiv, problema a fost faptul că mulţi dintre răniţi au fost transferaţi la tot felul de spitale din străinătate, în loc să fie aduşi în singurul centru de tratament hiperbaric din România care avea capacitatea necesară de a trata mai mult de jumătate din cei care ar fi avut nevoie. Deşi iniţial se credea că singura barocameră din ţară este amenajată la Spitalul Floreasca din Bucureşti, care nu era folosită pentru că nu exista personal calificat, şi pe deasupra a fost inaugurată de 3 ori în 6 ani, iată că s-a omis existenţa unui centru de tratament hiperbaric în Constanţa, unde toţi cei din Colectiv puteau fi trataţi gratuit.

Dar nici unul nu a fost trimis aici. Singurii care au venit, câteva luni mai târziu, au venit pe cont propriu, însă medicii spun că ar fi avut şanse mult mai mari dacă le-ar fi călcat pragul la timp. Dar iată că indiferenţa şi nesimţirea crasă şi-au spus cuvântul şi acei oameni au murit în van. Este cu adevărat frustrant faptul că exista o şansă reală pentru acei oameni, dar că nimeni nu a ştiut să profite de ea. E adevărat că un astfel de tratament este foarte costisitor, dar pentru victimele incendiului din Bucureşti, reprezentanţii centrului din Constanţa au anunţat la acea vreme că acesta va fi gratuit.

Un anunţ umanitar a fost complet ignorat, oamenii au murit în zadar, familiile lor rămânând cu o rană pe care faptul că nu s-au luat măsurile necesare nu face decât s-o adâncească. „Chiar au fost o parte dintre ei aduşi la noi în terapie. Dar au venit târziu, la două luni, cei care mai aveau încă plăgi deschise. În perioada ianuarie - februarie a fost o serie de vreo 10 pacienţi. Dacă pacientul cu arsură vine în primele 24 de ore, în general, nu mai rămân cicatrici. Dar nu e atât problema de arsură cât intoxicaţia cu cianuri şi cu monoxid de carbon, care, fără terapia hiberbară, e mortală. Este o terapie alopată, recunoscută pe plan internaţional”, a declarat, pentru „Replica”, medicul Cristian Ion, specialist în medicina hiperbară.

Medicii de la București ascund faptul că au fost depășiți de situație și continuă să fie

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, l-a demis săptămâna trecută pe managerul Spitalului de Urgență Floreasca, Nicușor Louchi, pentru ”incapacitate managerială”. Dintr-o vizită inopinată a ministrului, spitalul din București a rămas dintr-un foc fără manager și fără prestigiul pe care reprezentanții îl invocaseră în momentul tăierii panglicii: ”Este o chestie tipic românească. S-a construit acum un an un centru de medicină hiperbară în cadrul Spitalului Floreasca, a fost tăiată panglica, a fost deschis cu mare fast și bineînțeles că nici acum nu e funcțional.

Pentru că problema e că nu poți să deschizi un centru de neurochirurgie fără să ai neurochirurg. Ori specializarea unui medic în medicina hiperbară este o specializare destul de complicată, durează ani și nu poți să iei avionul, după care aștepți 5 ani până pregătești pilotul. Ori ei, în loc să înceapă cu reglementarea terapiei, cu crearea unui cadru legal pentru a se pregăti specialiștii și abia apoi să facă barocamera, ei și-au luat barocamera și acum nu găsesc specialiști în medicină hiperbară, care oricum sunt puțini.

Și cum în România nu există decât aceste două centre private la Constanța și Târgu Mureș, nu ai unde să îți pregătești specialiștii. Calificarea durează câțiva ani și se face pe secția respectivă. Dar dacă tu nu ai secția, unde vrei să faci specializare? Și atunci, se găsesc tot felul de pretexte de genul ”n-avem apă”, ”n-avem oxigen„, ”n-avem aer comprimat”, ”n-avem timp”, ”n-avem asistente”, dar de fapt și de drept, adevărata problemă este că nu ai specialiștii care să-ți lucreze într-o barocameră.

Teoretic, poți lua un medic și să-i arăți în 2-3 săptămâni cam despre ce este vorba, dar nu îl poți asigura să lucreze. Dacă faci asta, nu știe ce să facă și îți omoară pacientul. Și după aia vă mirați că moare. Nivelul de inteligență, cultură și nivelul de a analiza lucrurile în Somalia probabil că este la fel de scăzut ca și în România”, este de părere medicul Cristian Ion. El susține că toată această poveste nu reprezintă decât o fraudă a statului român, care a vrut să se spele pe mâini în ceea ce privește incendiul de la Colectiv și să dea cetățenilor falsa impresie că sunt în siguranță.

Dar fix la momentul inaugurării secției de medicină hiperbară pe care s-au cheltuit sume obscene, ce să vezi? Aparatele nu funcționează, iar așa-zișii specialiști... i-ai de unde nu-s: ”Toată șmecheria din chestia asta este o furăciune, pentru că barocamera aia care e făcută în Floreasca e o investiție de maxim 300-400 de mii de euro. Ei au prăduit 9 milioane. Apărând acest incendiu de la Colectiv și ăștia dând pe post că și-au deschis ditamai centrul ca să-și justifice milioanele, se găsesc tot felul de scuze din astea pe care cred că doar somalezii și poporul român le-ar putea înțelege, cum că n-avem asistente, aer comprimat, oxigen, etc. Iar noi vorbim de o specializare pe care nu poți s-o dobândești în 3 luni nici dacă ești Prâslea cel Voinic”, zice specialistul.

La Constanța, ”noi i-am fi putut salva pe toți”

Tratament foarte scump, pe care și-l permite doar elita societății din România, terapia hiberbară ar fi putut salva viețile celor din Colectiv gratuit, în locuri cu mult mai bine pregătite din toate punctele de vedere. În timp ce secția Spitalului Floreasca din Capitală are două barocamere cu un singur loc, medicii constănțeni spun că în orașul nostru s-ar fi putut trata ”lejer” aproape toți pacienții de la București, întrucât există 15 locuri în barocamera de la Constanța: ”Centrul din București are două barocamere cu câte un loc, față de două barocamere cu 15 locuri, câte avem noi.

Dacă s-ar fi aplicat hiperbara la cei din Colectiv, noi i-am fi putut salva pe aproape toți, iar ei nu ar fi putut lua decât 2 sau 3 acolo. E o prosteală pe față, pentru niște proști. Noi avem capacitatea de a trata pe serie 15 persoane odată. Noi putem trata 60 de persoane lejer, aici, în Constanța. Poate chiar 70-80. Sunt centre de mare capacitate, sunt barocamere de mare anvergură. Eu tocmai m-am întors de la Congresul de Medicină Hiperbară din Franța, unde sunt echipe întregi de specialiști, de anesteziști”, susține medicul Cristian Ion.

Acesta spune că autoritățile române preferă să dea bani puțini pentru a proteja imaginile de fațadă care prezintă o Românie pregătită să facă față oricărei tragedii, o Românie în care avem spitale cu echipamente de ultimă oră, spitale recent inaugurate, dar în care nimic nu funcționează, iar personalul nu e de găsit. În asemenea condiții, nici nu e de mirare că managerul de la Floreasca a fost demis de Ministerul Sănătății. Era cel puțin un gest de bun simț ținând cont de faptul că barocamera cu care se lăudau nu funcționa din varii motive și că medicii școliți în Franța nu erau de găsit.

Toate acestea nu denotă decât o lipsă imensă de bun simț și o inconștiență fără margini. Din cauza unei astfel de inconștiențe și nepăsări, au murit peste 60 de oameni :”Există o singură problemă. Eu sunt specialist, dar băieții din ministere vor șpagă și eu nu le dau. Pe lângă faptul că medicina hiperbară are o mulțime de efecte benefice, consumă o mulțime de resurse și ar presupune ca eu să lucrez cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Și asta înseamnă ca la cifra noastră de afaceri care este de ordinul miilor și milioanelor de euro, statul, dacă recunoaște toată treaba asta, să îmi vireze un buget de vreo 2 milioane de euro pe an. Și atunci preferă să facă matrapazlâcuri din astea, să cumpere o barocameră, decât să finanțeze și să facă o treabă ca lumea”, a adăugat specialistul.

Principiul tratamentului hiperbaric

Oxigenarea celulară are loc ca urmare a transportului oxigenului din aerul inspirat la nivel celular cu ajutorul fixării acestuia de hemoglobină în condițiile unui sistem de capilare adecvat. Întreruperea sau tulburarea transportului hemoglobinal sau al rețelei de capilare, dar și a fluxului sangvin duce la condiții de hipoxie cu urmările cunoscute în medicină.

Creșterea presiunii mediului înconjurător duce la creșterea direct proporțională a solubilității gazelor în lichide astfel că la o anumită presiune și inspirarea oxigenului pur, cantitatea de oxigen dizolvată în plasmă devine egală cu cea transportată de hemoglobină în celule, astfel că transportul hemoglobinal nu mai este necesar (conform Legilor Gazelor Boyle-Mariotte, Dalton şi Henry).

În plus, creșterea presiunii parțiale a oxigenului duce și la creșterea difuzibilității acestuia în țesuturi astfel că deși în plasmă se află o cantitate similară de oxigen transportului hemoglobinal efectivitatea acestuia este mult sporită prin mărirea distanței efective de la capilar în structurile care pot fi aprovizionate cu oxigen (Cilindrul lui Krogh-Erland). Mărirea presiunii mediului înconjurător peste acest punct duce în continuare atât la creșterea cantității de oxigen dizolvat în plasmă (creștere cantitativă), cât și a radiusului de penetrare al oxigenului în țesuturi (creștere calitativă).

Câți mai trebuie să moară?

Spitalul de Urgență din Floreasca anunța într-un comunicat că unitatea sanitară specializată în tratarea pacienților cu arsuri grave” a devenit operațională la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale”. O mână spală pe alta și amândouă fața. Cum e posibil ca acești oameni să prostească vădit oamenii datorită cărora își câștigă traiul de zi cu zi? Noi plătim taxe și impozite, noi dăm bani în plus din buzunar pentru ca personalul medical să ne trateze decent. Noi întoarcem și celălalt obraz.

De prea multe ori. Și nu e în regulă. Multe persoane consideră că e mai ușor să-i faci pe alții să sufere decât să-și asume responsabilitatea propriilor acțiuni și să sufere ei. Egoism pur! Într-o țară în care fiecare își urmărește propriul interes, oamenii de rând au de suferit de pe urma acestui lucru, pentru că sunt mai slabi de înger. Oare de câți oameni mai e nevoie să moară ca să înțelegem că onoarea, modestia, cinstea, amabilitatea și omenia sunt calități umane esențiale?

Geanina DRĂGOI

luni, 25 aprilie 2016250
GANDUL.RO
De necrezut! Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România
Comentarii
mai mult...Replica
26 iun 20:49ReplicaDoliu în presa română: o jurnalistă a fost găsită moartă în propria casă

Gabriela Vlăsceanu, o jurnalistă, a fost găsită moartă în casă. În ultimul timp a fost alături de refugiaţii...1705

27 iun 00:27ReplicaFostul viceprimar PNL al Constanței, Aurel Butnaru, spulberat pe trecerea de pietoni! Video4057
27 iun 23:48ReplicaANAF, pe urmele lui Oiță, de la Save & Self1046
27 iun 00:16ReplicaMuhscină, de la Plasty Prod, și-a tras două firme de producție a energiei electrice!

Fostul președintele al Organizației Municipale PNL, George Muhscină, care și-a dat demisia din partid înainte de...794

27 iun 00:29ReplicaValentina Pelinel și Cristian Borcea își petrec vacanța la Olimp, la hotelul Mihaelei Borcea!907
27 iun 23:49ReplicaNava ticsită cu migranți, scoasă la licitație, la cererea procurorilor376
27 iun 00:02ReplicaCazarea scumpă de pe litoral supără turiștii

După o iarnă lungă plină de ieșiri pe la munte, românii se întorc pe litoral mai dezamăgiți ca niciodată,...1013

27 iun 23:51ReplicaTemperaturi caniculare, la Constanța, în această săptămână!454
27 iun 23:49ReplicaAnsambluri folclorice din Hârșova, prezente la un festival organizat în Bulgaria! Video246
27 iun 23:51ReplicaAgenția Națională Antidrog se „mută” la Vama Veche!

Agenția Națională Antidrog își trimite specialiștii la Vama Veche. Recent, instituția a lansat achiziția de...345

27 iun 23:51ReplicaPunctul de Trecere Negru Vodă a intrat în reabilitare!352
27 iun 00:34ReplicaCopil dispărut de pe plaja din Năvodari, găsit în zona Butoaie, din Mamaia1348
Vremea
21.2°21.2° - 23.3° luni, 27 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 62%
Vânt: 5.25 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 iun 23:53SportDublul campion mondial, David Popovici, se întoarce acasă cu cele două medalii de aur

David Popovici revine în ţară. Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur. Noua...278

27 iun 23:50SportRobert Glință, locul 4 în finala probei de 50 m spate, la CM de nataţie

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale...349

27 iun 23:55SportFotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a acordat un interviu ziarului italian Gazzetta dello Sport în care a vorbit...342

27 iun 23:51SportTenis: Petra Kvitova a câştigat turneul WTA de la Eastbourne

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova a câştigat sâmbătă turneul WTA de la Eastbourne (Anglia), dotat cu premii...452

Local
27 iun 00:20LocalAccident rutier la intrare în Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., la intrare în...875

27 iun 00:20LocalO mașină a luat foc, pe strada Interioară

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., Constanța, pe strada...589

27 iun 00:20LocalIncendiu la o casă din Valu lui Traian. 7 persoane s-au autoevacuat

1260

27 iun 00:18LocalFestivalul Kureș, organizat în comuna Mihail Kogălniceanu

KUREȘ, luptele tradiționale tătărăști, au fost organizate pentru prima dată în localitatea Mihail Kogalniceanu ,...800

27 iun 00:17LocalTestări gratuite la Năvodari pentru prevenirea infecției cu HIV sau cu virus hepatic B și C

,,Să punem preț pe sănătate!” Cu acest îndemn, va avea loc la Năvodari o nouă campanie de testare gratuită...266

26 iun 18:18LocalCă tot a început sezonul... faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

În plin sezon estival, faleza din Costinești se degradează pe zi ce trece. Zona este monitorizată de Apele Române,...882

27 iun 00:21LocalIncendiu între Costinești și Tuzla, în zona Stației de Betoane

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., între Costinești și...497

27 iun 00:22LocalCrimă în parcarea unui mall, după o bătaie între mai mulți bărbați

O dispută plecată din senin în parcarea unui mall din Suceava și care nu prevestea nimic s-a transformat în crimă....1930

27 iun 00:22LocalPolițiștii au ”descins” pe plaja din Neptun și la hoteluri

2196

Politică
27 iun 23:53PoliticăMaria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, pe tema justiției. Video

Europarlamentarul Maria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, acolo unde a cerut explicații privind...1171

27 iun 23:43PoliticăOrban: Guvernanţii trebuie să intensifice demersurile pentru aderarea României la Schengen

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un...372

27 iun 23:53PoliticăDan Voiculescu vorbește despre confiscarea averilor obținute ilicit: am propus de mult soluția aceasta

705

27 iun 23:52PoliticăMesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Drapelului Național

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 26 iunie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului...246

27 iun 23:51PoliticăDmitri Medvedev vorbește despre crearea României Mari. Amenințare pentru București

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii...939

27 iun 23:51PoliticăGeorge Simion îi invită pe români să participe şi prin mijloace online la nunta sa

Liderul AUR George Simion i-a invitat pe toţi românii la nunta sa care va avea loc pe 27 august. El a postat pe...592

27 iun 23:53PoliticăUn șofer de TIR ar putea conduce și USR: cine sunt cei opt candidaţi pentru funcţia de preşedinte

Opt candidaţi s-au înscris în cursa internă pentru şefia USR, în perspectiva alegerilor care vor avea loc la...561

27 iun 23:54PoliticăMircea Geoană: 'Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina'

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Cluj, că anticipează o derulare de lungă...488

27 iun 23:43PoliticăSorin Grindeanu, propus ministru interimar al Agriculturii

527

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3927

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2404

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5432

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4131

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3155

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6826

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2558

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2848

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3964

Monden
27 iun 00:00MondenCum s-a schimbat viața lui Brad Pitt după despărțirea de Angelina: „Dintotdeauna m-am simțit singur“

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, este, în mod incontestabil, unul dintre cei mai îndrăgiți de la Hollywood....177

27 iun 00:00MondenDoja Cat, transfigurată și cu părțile intime la vedere, în cel mai recent live pe Instagram

Doja Cat, 26 de ani, este una dintre cele mai de succes artiste ale momentului și a adunat milioane de fani în toată...250

27 iun 00:00MondenPrimul roman din celebra serie literară 'Harry Potter' a împlinit 25 de ani de la publicare

123

27 iun 00:00MondenCarla’s Dreams, reclamat la CNA. Anunțul făcut de Mihai Morar

Carla's Dreams a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a vorbit pe larg despre omul din spatele măștii, dar...198

27 iun 14:55MondenGluma neașteptată pe care Sam Asghari a făcut-o la scurt timp după nunta cu Britney Spears

Pe 9 iunie, Britney Spears și Sam Asghari s-au căsătorit. La slujba religioasă și la petrecere au participat nume...158

27 iun 00:00MondenViața de film a lui Amber Heard: A trăit în sărăcie lucie și la 16 ani a fugit de acasă

Amber Heard s-a cunoscut cu Johnny Depp pe platoul filmului „The Rum Diary” și, în ciuda faptului că filmul nu a...234

27 iun 00:00MondenMembrii trupei ruse punk-pop Little Big, propuși la Eurovision 2020, şi-au părăsit ţara din cauza războiului

Membrii trupei punk-pop Little Big, aleasă să reprezinte Rusia la concursul Eurovision 2020, şi-au părăsit țara...134

27 iun 23:49Monden13 ani fără Michael Jackson. Care a fost ultima melodie lansată de regele muzicii pop

S-au împlinit 13 ani de când regele muzicii pop a murit. Artistul a murit subit, când mai avea multe alte lucruri de...526

27 iun 23:50MondenSandra Bullock renunță la actorie? Viața de la Hollywood a epuizat-o

558

Mapamond
27 iun 00:04MapamondUn avion s-a prăbușit în Rusia: 3 morţi, mai mulți răniți

Un avion de marfă de tip Il-76 s-a prăbușit vineri dimineață în Rusia, în apropierea unui oraș situat la circa...761

27 iun 00:05MapamondStatutul de candidat la UE acordat Ucrainei: Zelenski salută 'un moment unic şi istoric'

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat "un moment unic şi istoric" după ce Ucrainei i-a fost atribuit...382

27 iun 00:05MapamondSUA: Curtea Supremă consacră într-o hotărâre dreptul americanilor de a purta arme în exteriorul locuinţelor lor

389

27 iun 23:49MapamondAutorul atacului armat din Oslo a fost prins: Comunitatea gay e revoltată

Atacul armat din capitala norvegiană Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite alte 14, este...520

27 iun 23:50MapamondProteste mamut în Boston și New York, după interzicerea avorturilor în SUA. Video

Mii de persoane au manifestat, vineri seară, la New York şi Boston, strigându-şi furia după decizia privind avortul...318

27 iun 23:41MapamondMesaje contradictorii ale MAE rus despre acordarea statutului de candidate la UE pentru R. Moldova şi Ucraina

Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii...483

27 iun 00:05MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...373

27 iun 00:05MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...352

27 iun 00:05MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

381

Sănătate
27 iun 00:00SănătateOMS: Aproape toată populaţia lumii respiră aer poluat şi nesănătos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili. Aceste concluzii...127

27 iun 09:43SănătateConsumul de grapefruit - Nutriționiștii arată avantajele dar și dezavantajele

Este un fruct dulce și acru, o încrucișare între portocală și pomelo. A avut 15 minute de faimă când Grapefruit...138

27 iun 09:38SănătateNou val de COVID, în Franța: Șeful campaniei de vaccinare vrea reintroducerea măștilor în transport

139

27 iun 12:00SănătateSoluții simple să combatem depresia, boala mileniului III

În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a...146

27 iun 11:58SănătateDieta perfectă recomandată de medicul Andrei Haidar: "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"

Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia...167

27 iun 00:00SănătateLeguma cu efect puternic cicatrizant care ajută la ulcer

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia...146

27 iun 00:00SănătateEMA recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania...152

27 iun 00:00SănătateStudiu de amploare: Cât de eficient a fost vaccinul anti-COVID

Vaccinurile Covid au prevenit aproape 20 de milioane de decese în primul an după ce au fost introduse, potrivit...134

27 iun 00:00SănătateMS: Judeţele de la frontiera cu Moldova şi Ucraina, atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră

146

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT