REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Revoluţia” lui Dragomir îl exclude şi pe finul Bourceanu de pe lista PNL pentru parlamentare

„Revoluţia” lui Dragomir îl exclude şi pe finul Bourceanu de pe lista PNL pentru parlamentare

Replica API 13 septembrie 2016 | 17:18 528

Înnoirea clasei politice – da sau ba?

Înnoirea clasei politice – da sau ba?

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a lansat vineri, la şedinţa conducerii judeţene de partid, o propunere care a stârnit rumoare în rândul colegilor. Liderul liberalilor a afirmat, în contextul unui sondaj de opinie care arată că electoratul vrea o înnoire a clasei politice, că cel mai bine ar fi ca nici un actual parlamentar PNL de Constanţa să nu mai candideze la alegerile parlamentare din acest an.

Până în momentul de faţă, nici un actual deputat sau senator liberal nu s-a pronunţat în favoarea ideii lui Dragomir. Pe de altă parte, Dragomir spune că a discutat cu Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL la nivel naţional, în sensul că: „Am informat-o. Dar i-am spus că este strict opinia mea”, a spus preşedintele PNL Constanţa. Întrebat dacă se vor face noi sondaje de opinie în cazul în care anumiţi parlamentari ar accepta să îi urmeze exemplul şi nu vor mai dori să candideze, Dragomir a răspuns că nu. De asemenea, liberalul nu crede că în perioada următoare vor exista şi alte persoane, în afară de cele anunţate deja, doritoare să candideze pentru un prim mandat în Parlamentul României. De precizat că anunţul lui Dragomir este susţinut de unii liberali. „Într-una din şedinţele partidului la nivel central s-a stabilit că parlamentarii în funcţie au drept de preemţiune pe locuri eligibile. La constanţa, eligibile sunt patru posturi de deputaţi şi două de senatori. Avem un senator, pe Puiu Haşotti, şi patru deputaţi: Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Victor Manea, Mihai Tararache. Ce rămâne liber pentru oamenii noi? Două locuri, atât: unul de senator şi unul de deputat care va fi eliberat de Dragomir. De fapt, doar un loc pentru un om nou de la Constanţa, fiindcă şi Bucureştiul vrea un loc pe listă (pentru Maria Gabriela Horga – n.r.). Şi-atunci, unde este înnoirea clasei politice? Veţi vedea că, dacă propunerea lui Dragomir va fi luată în calcul, va fi o revoluţie la nivelul întregii ţării”, a opinat un liberal constănţean, susţinător al ideii lui Dragomir. Se pune însă şi o altă problemă: cine sunt oamenii noi? Liderului PNL Constanţa i se va reproşa că vorbim despre rude ale sale sau ale altor liberali cu „state vechi” în partid. Acelaşi liberal, care a preferat să rămână sub protecţia anonimatului, a declarat: „Finul nu va candida, vă veţi convinge de asta”. Iar dacă ne referim la finul lui Gheorghe Dragomir (şi la el se făcea referire în discuţie), este de notorietate că este vorba despre Septimiu Bourceanu.

Remintim lista de doritori să candideze la parlamentarele din acest an, aşa cum a fost ea contabilizată până în momentul de faţă la partid:

Pentru Senat:

VERGIL CHIŢAC

NICOLAE CIUCĂ

OVIDIU CUPŞA

NICOLAE DUDU

PUIU HAŞOTTI

GEORGE MĂNDILĂ

DUMITRU MOINESCU

IUSTIN FABIAN ROMAN

GHEORGHE ZAMANI

Pentru Camera Deputaţilor:

ANDREI MIHAELA

CĂTĂLIN ANGHEL

DĂNUŢ ZEPA ANTONOAEA

EUGEN BOLA

ROBERT BOROIANU

MARIAN CRUŞOVEANU

GHEORGHE DRAGOMIR

NICOLAE DUDU

STERE HIRA

MIHAI LUPU

VICTOR MANEA

RADU BOGDAN MATEI

GEORGE MĂNDILĂ

GEORGE SERGIU NICULESCU

FELICIA NADIA OVANESIAN

ION SOLOMON

RODICA STĂICULESCU

MIHAI TARARACHE

SORINA TUŞA

CRISTIAN CONSTANTIN ZAHARIUC

SEPTIMIU BOURCEANU

...........................................................................................

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/din-tata-n-fiica-parlamentar-bucurestiul-o-vrea-pe-gabriela-horga-pe-lista-pnl-constanta-288680/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102