REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Revoluţionarul Mavrodin află, pe 11 ianuarie, dacă va fi condamnat pentru înşelăciune

Revoluţionarul Mavrodin află, pe 11 ianuarie, dacă va fi condamnat pentru înşelăciune

Replica API 29 decembrie 2015 | 00:00 290

Nicolae Mavrodin

„Haiducul“ revoluţionar şi evazionist Nicolae Mavrodin află, după Revelion, dacă va fi condamnat în dosarul de înşelăciune. Magistraţii instanţei de fond, în speţă Tribunalul, ar fi trebuit să se pronunţe, luni, în dosarul în care Nicolae Mavrodin este cercetat pentru înşelăciune. Judecătorul de caz a amânat pronunţarea pentru 11 ianuarie 2016, la solicitarea apărătorului ales părţii civile, Georgian Rădulescu, dar şi a inculpatului Mavrodin, pentru a se depune la dosar concluzii scrise.

Deşi afirmă că luptă pentru corectitudine, libertate, onoare şi alte idealuri despre care a auzit şi el câte ceva, acuzaţiile care i se aduc sunt destul de grave: evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Mai mult decât atât, deşi susţine că îi place corectitudinea şi legalitatea, contrar acestora, Mavrodin a refuzat, începând din 7 martie 2011, să prezinte reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar contabile ale fundaţiei de tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia. Totodată, în sarcina lui Mavrodin s-a reţinut că, în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că, ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că, acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute. De asemenea, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, Mavrodin a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că, fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de circa 275.000 euro. Conform procurorilor, Mavrodin este acuzat că, în 2007, profitând de prevederile Legii tinerilor, adoptată în 2006, a schimbat denumirea asociaţiei sale din „Asociaţia Tineretului Revoluţionar” în „Fundaţia Naţională pentru Tineret”. Scopul, spun anchetatorii, a fost acela de a pune mâna pe banii fostei Uniuni a Tineretului Comunist, astfel că a obţinut 352.000 de lei, pe care i-ar fi cheltuit în interes personal. Ulterior, spun anchetatorii, Mavrodin i-a păcălit pe administratorii SC Euromarketing Solutions, din Ploieşti, cu care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil situat pe Calea Victoriei, din Bucureşti, despre care ar fi afirmat în mod nereal că este proprietatea fundaţiei. El ar fi primit un avans de 275.000 de euro, bani pe care i-ar fi cheltuit după bunul plac. Acuzaţiile de fals se referă la faptul că Mavrodin ar fi întocmit în fals un proces verbal, atestând că ar fi fost ales preşedintele FNT, act pe care, ulterior, l-a autentificat la un notar public.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218