REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"Revoluţionarul" Mavrodin, arestat: "Este un dosar pus la cale de Băsescu-Palaz-Rădulescu"

"Revoluţionarul" Mavrodin, arestat: "Este un dosar pus la cale de Băsescu-Palaz-Rădulescu"

Replica API 14 martie 2012 | 00:00 166

Aşa-zisul revoluţionar Nicolae Mavrodin a fost reţinut, în cursul zilei de ieri, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, fiind dus la instanţă cu propunere de arestare. Întrebat de jurnalişti, în faţa instanţei, ce are de spus în legătură cu acest dosar, Mavrodin a declarat: "Este un dosar pus la cale de Băsescu-Palaz-Rădulescu". Facem precizarea că propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a fost admisă.

Iată ce spune IPJ Constanţa despre Nicolae Mavrodin:

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează în stare de reţinere pe o perioadă de 24 de zile, pe M. Nicolae, de 39 de ani, din Constanţa suspectat că în perioada 07.03.2011 - până în prezent, a refuzat în mod nejustificat de a prezenta reprezentanţilor Gărzii Financiare, documentele financiar contabile ale fundaţiei de tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia.

Totodată, în sarcina persoanei în cauză se reţine faptul că, în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că, ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că, acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.

De asemenea, cel în cauză în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că, fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de aprox. 275.000 euro.

Suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurii arestării preventive".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218