REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rezoluție a Consiliului Național al PNL: Asumarea guvernării și alcătuirea unei noi majorități

Rezoluție a Consiliului Național al PNL: Asumarea guvernării și alcătuirea unei noi majorități

Replica API 1 februarie 2015 | 23:16 213

Cei 1.050 de delegați reuniți sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Consiliul Național al noului PNL, au adoptat două rezoluții, prin care anunță că partidul își asumă guvernarea și alcătuirea unei noi majorități parlamentare și critică bugetul pe 2015.

"Dorim să ne asumăm guvernarea pentru a duce până la capăt voința electoratului exprimată în 16 noiembrie 2014. Locul PSD și al lui Victor Ponta nu este în Palatul Victoria. Partidul National Liberal își asumă răspunderea alcătuirii unei noi majorități pentru a respecta dorința cetățenilor și a da României un alt început. România lucrului bine făcut are nevoie de un instrument politic constând într-o nouă majoritate și un nou guvern", se afirmă în prima rezoluție intitulată "Noul PNL, noul Guvern, noua politică — pentru România lucrului bine făcut!"

PNL susține că este necesar un parteneriat real între președintele țării și guvern și intrarea în normalitate prin aducerea societății la masa deciziei politice (societate civilă, sindicate, patronate).

"Trebuie să lăsăm în urmă moda promovată asiduu de guvernarea PSD, cea a guvernării prin ordonanțe de urgență. PNL va fi cel care va readuce puterea publică sub controlul societății și în dialog cu societatea. Partidul Național Liberal își propune debirocratizarea și apropierea administrației de cetățean, reașezarea raporturilor între stat și cetățean, instaurarea respectului deplin al statului față de cetățean. Ne propunem să transformăm avantajul strategic al apartenenței în UE și NATO în avantaj strategic pentru economia națională", se arată în rezoluție.

PNL declară că votul din noiembrie 2014 l-a sancționat dur pe Victor Ponta, astfel că astăzi România este guvernată de un guvern condus "de un prim-ministru fără legitimitate".

PNL mai susține că premierul Victor Ponta și PSD au dus România în pragul "colapsului" prin "punerea în pericol a statului de drept și promovarea corupției la nivel de politică de stat; promovarea unor acte normative care au încălcat Constituția, cel mai flagrant exemplu fiind legalizarea traseismului politic; guvernarea în interes politic propriu și în favoarea unor grupuri clientelare; lipsa unei strategii coerente pentru crearea locurilor de muncă promise; sufocarea contribuabililor prin suprataxare și supraimpozitare; prăbușirea investițiilor publice necesare creșterii economice; subfinanțarea educației și a sănătății; deturnarea fondurilor publice pentru cumpărarea susținerii politice a aleșilor locali; guvernarea prin sute de ordonanțe de urgență, deși Victor Ponta se declară un adversar al acestui mod de a conduce Executivul; abandonarea dezvoltării infrastructurii și în special a rețelei de autostrăzi; ratarea reformării administrației și a proiectului descentralizării; ratarea marilor privatizări (Oltchim, CFR Marfă, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia); dezastruoasa rată de absorbție a fondurilor europene, care plasează România pe ultimul loc în rândul statelor Uniunii Europene".

În cea de-a doua rezoluție intitulată "Bugetul României pe 2015: Zero Dezvolare" se arată că socialiștii români au construit un buget prin care "pedepsesc aspru administrațiile publice eficiente și tratează cu bunăvoință și premii în bani de la bugetul de stat pe cele care încă n-au reușit să devină eficiente și performante".

PNL susține că "alocările bugetare zero pentru marile comune ale României, pentru unele orașe sunt de fapt o sentință pentru un an de zile de stagnare", iar "dreapta românească are această datorie de a aduce bunăstarea, și nu ceea ce și-a asumat PSD-ul, de a împărți sărăcia".

"Bugetul pe 2015 nu rezolvă problema administrațiilor publice și nu permite cofinanțarea proiectelor europene la nivel local, îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor români din mediul rural, dar și din mediul urban și poate cel mai grav lucru, acest buget alungă tinerii din localitățile României", se afirmă în rezoluție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614