REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rezoluţie PNL: Proiect naţional pentru implicarea românilor din străinătate în promovarea imaginii României

Rezoluţie PNL: Proiect naţional pentru implicarea românilor din străinătate în promovarea imaginii României

Replica API 28 mai 2013 | 00:00 236

Delegaţia permanentă a PNL a adoptat, luni, rezoluţia "Românii de pretutindeni - resursă vitală a modernizării României", potrivit căreia este necesar un proiect naţional cu participarea instituţiilor statului şi a societăţii civile pentru implicarea românilor din străinătate în susţinerea dezvoltării ţării şi a promovării imaginii României.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a prezentat rezoluţia, într-o conferinţă de presă, arătând că majoritatea comunităţilor româneşti sunt constituite în state cu un nivel de dezvoltare socio-economică mai ridicat decât cel al României şi că acestea se pot transforma în vectori ai modernizării ţării.

"De aceea, este nevoie ca la nivelul României să existe o abordare nouă, care să creeze puntea de legătură între comunităţile româneşti din afară şi România prin angajarea dinamică a romanilor de pretutindeni în procesul de transformare a României. De asemenea, comunităţile româneşti trebuie să fie implicate în promovarea imaginii şi intereselor României prin stabilirea unei relaţii de parteneriat, prin dialog şi comunicare orientate către susţinerea intereselor naţionale şi către consolidarea identitară a comunităţilor românilor de pretutindeni. Pentru atingerea acestor obiective legate de implicarea românilor de pretutindeni în susţinerea dezvoltării ţării şi a promovării imaginii sale este nevoie de agregarea unui "Parteneriat pentru dezvoltare" care va îmbrăca forma unui proiect naţional cu implicarea Guvernului, Parlamentului, celorlalte instituţii ale statului, administraţiei locale, societăţii civile din România, a asociaţiilor românilor de pretutindeni şi a mass-media", se arată în rezoluţia liberalilor.

În document se precizează că odată cu stabilirea unei abordări integratoare la nivel instituţional, se pot crea premisele pentru implementarea unor politici naţionale dedicate angajării active a românilor de pretutindeni. De asemenea, se vizează un program destinat încurajării investiţiilor, reîntoarcerii acasă şi creării de noi locuri de muncă pentru românii de pretutindeni.

În rezoluţie se prevede ca angajarea activă a potenţialului economic al comunităţilor româneşti să se materializeze prin crearea de proiecte comune în şase domenii de referinţă, respectiv remitenţele, investiţiile directe, transferul de resurse umane, investiţii pe piaţa de capital, turism şi încurajarea solidarităţii.

Liberalii au în vedere promovarea unei noi imagini a României, arătând că este imperios necesară elaborarea unei strategii unitare de promovare a imaginii ţării noastre.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218