REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rezultate oficiale: Erdogan a triumfat în alegerile prezidențiale din Turcia!

Rezultate oficiale: Erdogan a triumfat în alegerile prezidențiale din Turcia!

Virgil STOIAN 30 mai 2023 | 00:00 2757

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial. Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,14% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,86%, conform datelor centralizate după numărarea a 99,43% din voturi, a declarat Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem din Turcia, citat de agenţia Anadolu.

Rezultate oficiale: Erdogan a triumfat in alegerile prezidentiale din Turcia!Recep Tayyip Erdogan

 

"Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre", a declarat Recep Erdogan într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Istanbul.

Mii de simpatizanţi ai preşedintelui Erdogan s-au adunat şi în faţa Palatului prezidenţial din Ankara pentru a celebra victoria, potrivit postului BBC News.
După câștigarea unui nou mandat, Recep Erdogan îndeamnă la unitate națională

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat, în cursul nopţii, un apel la unitate naţională, după obţinerea unui nou mandat prezidenţial, pledând pentru mobilizare în scopul remedierii problemelor sociale şi economice.

"Nu a pierdut nimeni astăzi. Şi nu suntem doar noi câştigători. Turcia este câştigătoare, democraţia noastră ete câştigătoare. Nu a pierdut nimeni, au câştigat cei 85 de milioane de cetăţeni ai Turciei. Acum, este momentul să ne unim şi să ne solidarizăm pentru atingerea obiectivelor noastre naţionale", a declarat Recep Erdogan, potrivit agenţiei Anadolu, în discursul rostit la Palatul prezidenţial din Ankara.

Preşedintele Turciei a precizat că se va concentra pe remedierea problemelor cauzate de cutremurele din februarie şi pe relansarea economică, în contextul inflaţiei masive.

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial. Recep Erdogan a obţinut 52,14% din voturi, iar candidatul opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,86%, conform datelor centralizate după numărarea a 99,43% din voturi, a declarat Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem din Turcia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m*******i
0
0
m*******i
0
0
m*******i
0
0
si pe toti cacatii de romani
3
1
O palma peste bot unchiului sam. Uncke sam, de data asta nu ti-a iesit. Ghinion.
2
2
nici america nu are putere cum are turcia in europa de est.
10
3
au bellt-o. Maxim.
12
9
Au cazut casele pe ei, blocurile noi, traiesc intr o saracie lucie, lira e vai de ea, ei aleg tot un dictator, primitivi, isi merita soarta.
23
16
carligul a ramas infipt in falcile lui Gog.Ioc Europa, in curand Ioc Nato.Menaj a trois cu Putin si ayatolahii.Sictir
9
11
războiul din Ucraina are să aibă o alta cotitură, faptul că Erdogan câștigă alegerile strica ploile unchiului Sam
15
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614