REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rezultate promiţătoare într-un studiu de fază intermediară referitor la un tratament pentru hepatita B

Rezultate promiţătoare într-un studiu de fază intermediară referitor la un tratament pentru hepatita B

Replica API 28 iunie 2022 | 00:00 736

O analiză intermediară a terapiei experimentale pentru hepatita B a GSK, bepirovirsen, într-un studiu de fază medie, a produs speranţe pentru un tratament funcţional pentru milioane de oameni care suferă de o infecţie cronică, a declarat sâmbătă producătorul britanic de medicamente, transmite Reuters.

Dacă rezultatele vor fi confirmate în studiile ulterioare, producătorul britanic de medicamente estimează că medicamentul ar putea genera vânzări de peste 2 miliarde de lire sterline (2,5 miliarde de dolari) anual, scrie stiripesurse.ro.

Deşi există vaccinuri sigure şi eficiente pentru virusul hepatitei B - inclusiv vaccinurile făcute de GSK - aproape 300 de milioane de oameni la nivel global suferă de hepatită cronică B (HCB), o infecţie de lungă durată care apare atunci când organismul nu este capabil să respingă virusul, iar acesta persistă în sânge şi ficat, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Studiul de fază medie evaluează impactul administrării de bepirovirsen la pacienţii care urmează sau nu tratamentul standard pentru HCB.

În grupul de 227 de pacienţi aflaţi sub terapie standard, 24 de săptămâni de tratament cu bepirovirsen au dus la 28% dintre pacienţi reduceri puternice a doi biomarkeri cheie ai HCB, astfel încât un test nu ar fi capabil să-i detecteze.

Între timp, în cohorta de 230 de pacienţi care nu urmau deja terapia standard, 24 de săptămâni de tratament cu bepirovirsen au dus pentru 29% dintre pacienţi scăderi corespunzătoare ale aceloraşi biomarkeri. Cât de durabile sunt aceste răspunsuri rămâne de văzut.

Pacienţii trebuie să nu primească terapie timp de şase luni sau mai mult şi să nu prezinte nicio dovadă de recurenţă a virusului pentru a obţine o vindecare funcţională, a declarat Christopher Corsico, directorul pentru dezvoltare al GSK, pentru Reuters.

Dar aceste date sugerează că este posibil un tratament funcţional, a spus Corsico.

”Faptul că aveţi un număr atât de mare de răspunsuri, chiar şi atunci când opriţi terapia este fără precedent... în comparaţie cu alte medicamente care sunt testate”, a arătat acesta.

Medicamentele existente pentru HCB, cum ar fi analogii nucleozidici/nucleotidici (NA), sunt adesea luate pe viaţă deoarece suprimă, dar rareori elimină virusul. În ciuda utilizării lor, pacienţii pot dezvolta complicaţii grave, inclusiv cancer de ficat.

În 2019, hepatita B a dus la aproximativ 820.000 de decese, conform estimărilor OMS.

GSK, condus de CEO Emma Walmsley, a licenţiat bepirovirsen de la compania Ionis Pharmaceuticals, în 2019.

Medicamentul este conceput pentru a combate boala pe trei fronturi: prin inhibarea replicării virale, prin suprimarea producţiei de proteine ​​virale asociate infecţiei cu virusul hepatitei B şi prin stimularea sistemului imunitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367