REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Richard Jewell“, noul film al regizorului Clint Eastwood, va avea premiera mondială la AFI Fest 2019

„Richard Jewell“, noul film al regizorului Clint Eastwood, va avea premiera mondială la AFI Fest 2019

Replica API 10 octombrie 2019 | 18:26 330

Filmul "Richard Jewell", cel mai recent lungmetraj regizat de Clint Eastwood, o dramă inspirată din evenimente reale, va avea premiera mondială la AFI Fest 2019, un festival organizat de American Film Institute (AFI) în luna noiembrie în oraşul Los Angeles, informează indiewire.com.

Primul trailer al acestui lungmetraj a fost prezentat săptămâna trecută, anticipând lansarea sa în noul sezon - deja aglomerat - al premiilor de la Hollywood.

"Clint Eastwood este o legendă a Americii", a declarat Bon Gazzale, preşedintele şi CEO-ul AFI, într-un comunicat oficial. "Este o onoare pentru AFI să organizeze premiera mondială a următorului capitol din cariera lui multistratificată, o carieră care continuă să îmbogăţească patrimoniul cultural al naţiunii noastre", a adăugat el.

Clint Eastwood va fi prezent la evenimentul de lansare a acestui film, în care rolurile principale sunt interpretate de Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm şi Olivia Wilde.

Subiectul filmului "Richard Jewell" vizează un atentat comis în timpul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996.

Richard Jewell lucra ca agent de securitate la Jocurile Olimpice din 1996 în perioada în care a descoperit în parcul olimpic un rucsac conţinând trei bombe artizanale. A alertat poliţia şi a contribuit la evacuarea zonei. Totuşi, una dintre bombe a fost detonată, ucigând o persoană şi rănind alte câteva zeci.

Iniţial prezentat ca un erou a cărui intervenţie a salvat multe vieţi, Richard Jewell a fost considerat foarte repede suspectul principal în acel caz, iar agenţii FBI i-au percheziţionat locuinţa de două ori. Frenezia a cuprins companiile mass-media americane, care l-au descris ca pe un fost poliţist ratat şi supraponderal, ca pe un "băiat al mamei sale", făcându-l să devină ţinta multor glume şi ironii difuzate în emisiuni TV de tip talk-show.

Richard Jewell a fost complet discreditat, însă, în cele din urmă, a fost achitat. În pofida scuzelor oficiale primite de la FBI şi de la alte agenţii guvernamentale americane, fostul agent de pază nu a putut scăpa de destinul trist al vieţii sale şi a murit în 2007 la vârsta de 44 de ani din cauza unor complicaţii medicale provocate de diabet.

Cazul lui Richard Jewell este considerat în prezent un exemplu edificator pentru daunele ce pot fi provocate de mass-media în baza unor informaţii nedemne de încredere şi incomplete.

Scenariul filmului a fost scris de Billy Ray, care are deja o toamnă foarte aglomerată în calitate de coscenarist al altor două pelicule ce vor fi lansate în viitorul apropiat - "Gemini Man" şi "Terminator: Dark Fate". El a fost regizorul şi scenaristul filmelor "Shattered Glass" şi "Breach" şi a semnat scenariul filmului "Captain Phillips", regizat de Paul Greengrass.

Tot la AFI Fest, dar în 2014, Clint Eastwood a lansat la filmul "American Sniper". În pofida unui start tardiv în sezonul premiilor hollywoodiene, acel lungmetraj a fost în cele din urmă nominalizat la şase premii Oscar (câştigând premiul pentru cel mai bun montaj de sunet) şi a obţinut încasări de 547 milioane de dolari pe plan mondial.

Warner Bros. va distribui filmul "Richard Jewell" în cinematografele nord-americane începând din 13 decembrie.

Premiera mondială a acestui lungmetraj va avea loc în cadrul AFI Fest, pe 20 noiembrie, la TCL Chinese Theatre din Los Angeles.

Ediţia din 2019 a AFI Fest va avea loc în perioada 14 - 21 noiembrie şi va fi inaugurată cu proiecţia în premieră mondială a filmului "Queen & Sleem", regizat de Melina Matsoukas. Filmul de închidere, prezentat tot în premieră mondială, va fi "The Banker", regizat de George Nolfi. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218