REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Risc de penurie alimentară pe piața mondială! PSD, apel urgent către Guvernul Orban: 'Nu ignorați acest avertisment și luați măsuri rapid'

Risc de penurie alimentară pe piața mondială! PSD, apel urgent către Guvernul Orban: 'Nu ignorați acest avertisment și luați măsuri rapid'

Replica API 3 aprilie 2020 | 10:11 4107

Există un risc de ”penurie alimentară” pe piața mondială din cauza perturbărilor legate de COVID-19 în comerțul internațional și căile de aprovizionare alimentară, au atras atenția directorii a două agenții ale Organizației Națiunilor Unite și cel al Organizației Mondiale a Comerțului. PSD face apel la Guvernul PNL să nu ignore acest avertisment și să ia măsuri rapid.

„ONU, OMS și Organizația Mondială a Comerțului avertizează asupra riscului unei penurii alimentare din cauza restricțiilor privind exporturile.

Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore acest avertisment și să ia măsuri rapid! România are un potențial agricol uriaș, iar această șansă nu trebuie irosită!

PSD a prezentat deja public soluțiile pentru asigurarea alimentelor pentru populație.

Guvernul trebuie să lase de-o parte orgoliile politice și să treacă la treabă!

Soluțiile PSD pentru asigurarea alimentelor:

1) Însămânțarea la timp a întregii suprafețe agricole a țării. Statul trebuie să asigure sprijin pentru seminţe și motorină.

2) Continuarea investițiilor în sistemele de irigații, în sistemul de combatere a grindinei și de creștere a precipitațiilor.

3) Acordarea la timp a subvențiilor din fonduri europene, continuarea și extinderea programelor de susținere a fermierilor (tomate, usturoi, lână, motorină, etc.).

4) Deblocarea investițiilor de peste 650 milioane de euro în ferme și în mini-fabrici pentru producția de ouă, lapte, produse din carne, conserve, ulei, făină, mălai, etc. Legile sunt deja aprobate.

5) Credite garantate de stat, cu dobândă zero, pentru o perioadă de 18 luni pentru cei care angajează și mențin forța de muncă în domeniul agricol.

6) Scutirea de plata impozitelor pentru agenții economici din domeniul agroalimentar. Eliminarea taxelor de mediu pentru ambalaje pe perioada crizei.

7) Distribuirea în toată țara a corturilor militare pentru colectarea, sortarea și calibrarea legumelor proaspete.

8 ) Achiziția de mașini pentru transport marfă perisabilă, mașini de ambalat, etichetat, cântare, sisteme de supraveghere și control, etc.

9) Distribuirea prin Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea” a unor cantități de legume proaspete către persoanele izolate, spitale, unități militare, centre de carantină.

10) Medierea relației producători – retaileri pentru preluarea de către supermarketuri a legumelor proaspete pentru comercializare”, scrie PSD pe Facebook, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
exista penurie in capul cretinilor..pe de alta parte, la cat e disperat romanul de frigider, e posibil la un moment dat stocul de mici sa se epuizeze..dar ..numai niste cretini habarnagii care niciodata nu au studiat ceva, care habar nu au de ce se intampla in tara, incep sa emita cretinitati doar de dragul votului. Vedea v as crapand de foame rati ai reaq de cretini.
0
1
vor dispare rosiile cauciucate
2
0
Foarte tare asta cu lebedele..dar diaspora inseamna jumatati de familii cu copii acasa sau etccc...
2
2
vindeti in magazine poduse romanesti! ca nemernicii din supermarketurile multinationale u o vor face in veci, adica sa vanda produse romanesti, ca doar veniturile lor se duc peste hotare, nu raman in tara!!!
10
0
Diaspora a venit cu lebede la pachet.
11
0
Guvernul lui cacat sclavi la straini pusi sa ne nenoroceasca.
13
4
Emisiunile culinare de ka tv au aruncat tone de mancare la gunoi.
9
0
Produse, ambalate si vandute in magazine! Simplu pentru unii Greu pentru niste comunisti retarzi Asa se face treaba si se creaza si locuri de munca si infrastructura si profit Cine comenteaza aici sunt numai comunistii care toata viata au trait pe spinarea altora, securistilor, cum se ridica unul sa faca ceva in tara asta va sare tandara ca de ce ca nu e bine da di ce sa faca ca si asa tot nu se vinde nimic, sa nu cumva sa castige vreunul mai mult ca voi, sau sa traiasca mai bine ca voi v-ati chinuit toti...ehehe ce mai munceati voi.... pe dracu... nu stiti sa bateti un cui drept pcr pcr huooo
4
6
Mai taie din ele... ai trecut pesedeul la putere si cand ciolos s-a catarat pe cadavre in 2015. De ce mananci caCatzu despre pntcd? Pntcd a disparut imediat si pentru totdeauna dupa 2000. Pentru tine democratia nu inseamna mersul la vot ci bataia cu jandarmii la proteste. Esti f convingator ...nu vrei sa votezi 3 zile?!
4
6
Nu conteaza ca sfatul vine de la PSD sau de la Florin Piersic. Important este ca da,cei ce inca mai muncesc iin zona agroalimentara romaneasca sa fie obligatoriu lasatri sa produca,ajutati sa poata sa-si vanda produsele fara mafia de intermediari.Asa vlaguita de securisti,ce a ramas din agricultura romaneasca inca mai poate fi sificienta nu pentru export,dar macar pentru supravietuirea romanilor. Daca se da importanta populatiei si nu mafiotilor politruci e bine. Daca e ca de obicei,suntem in rahat.
10
0
cineva are tot interesul sa creeze panica . Sunt minciuni ordinare
13
5
Ce penurie ma ! Pana acum toti agricultorii se plang ca nu au piata de desfacere a produselor si voi vorbiti de penurie ? Tocmai bine, nu se mai importa produse agroalimentare din alte tari ca sa putem consuma produsele interne.
12
5
Bai prostovane PSDisti au fost la putere prima data intre 1990. 1996 apoi 2000. 2004 si 2012 2020 deci 16 ani;PNL isti au fost in periadele 1996 2000 si 2005. 2012 si mereu pe locul doi,dupa PNTcd si dupa partidul lui Basescu deci PSDei au fost 16 ani la conducerea tari nu in coalitia de la putere cum au fost PNLei 14 ani pe locul doi,nu ca sunt PNListi mai breji dar nu sunt la nivelul PCR. FSN. PDSR. PSD adica adevaratilor urmasi ai P.C.R.,asa ca taci daca nu stii nu vorbi prostii sau poate stii dar esti un inbarligator ordinar.
5
10
Suntem in aceasta situatie din cauza unor imbuibati, slugi, spagari, lacomi, hoti, netrebnici si nemernici! Ii vedem, ii stim si acceptam de zeci de ani. Ei au distrus sistemul de sanatate. Opresti, fluturi, dragneni, ponti, melescani, basesti, fireni, nastaseni, tariceni, iohannesieni, orbani si lista asta nu se mai termina. Acum va dati sfinti. De ce nu ati luat voi puterea acum? V-ati grabit sa votati guvernul pnl, cand aveati majoritatea si puteati sa reveniti. Dar, stiati ce e in visterie. Doar datorii!
8
6
leon, vezi ca lidovicul a baut apa dupa veorica si e in stare sa-ti ureze condoleante... e si inteligent daca nu ti-ai dat seama
9
4
Sa fii cinstit cu ma-ta...Cseke atilla care a inchis spitale in ce alianta era mancatorule de cacat cinstit? Erau bune acum in vreme de pandemie spitalele inchise de penelisti deghizati in pedelisti ai lui Boc? E mai frumos la cort pe stadion?
9
7
administratia locala, cat costa dezinsectia in C-ta? de ordinul zecilor de milioane de euro sau lei? macar sa stim si noi.
9
3
Sa fim corecti, pesedeii au distrus tara, astia de acum isi vor trage ponoasele ca au luat guvernarea ca prostii.Nu si-au dat seama in ce cacat s-au bagat si vor fi penalizati rau de tot. Le e frica sa taie salariile uriase ale bugetarilor care cca 70% stau acasa cu salarii de peste 2-3 mii de euro pe luna. De unde se vor plati daca privatul e in somaj va urma o perioada grea lasati polemica .
12
15
gata s a dat ordin pe unitate la mancat cacat in lupta de clasa?
8
7
Auzi, ba mooye, nu sunt pesedist dar cineva trebuie sa-ti dea o mooye in bot fiindca zbieri cu tupeu. In 30 de ani de la revolutie PNL a fost la putere in diferite aliante mai mult decat psd. Ani multi bai nataraule in care pnl a fost la fel ca psd doar ca gloata de la proteste e mai tupeista si acuza ciuma rosie ca sa acopere faptele ciumei galbene.
15
12
Mai da-te'n plm!la pnl ce e?nu sint corupti,incompetenti,etc?!
13
7
cit timp au fost pesedeii la putere singura lor grije a fost sa schimbe legile justitiei si sa-l scape de dragnea si gasca lor de corupti de puscarie .acum dau sfaturi despre agricultura si cum sa devina lumea mai buna .bai jegurilor plini de corupti de ce mai e libera sorina pintea prinsa cind lua spaga ? bine ca sunteti voi destepti .unde sunt cele 8 spitale regionale si miile de km de autostrazi ? zi tu nea florea pesedist la la 6lea mandat si pensie de 60000 lei ca esti destept cind tastezi pe aici cu gasca ta de jeguri pesediste
17
23
partid de prosti hoti si combinatori noroc ca a venit Ciolacu si Grindeanu doi securisti care il vor ingropa definitiv
12
13
Iar o sa goleasca disperatii rafturile magazinelor. Din cauza voastra, a presei care bagati panica!!!
18
6
sa nu ii uitam pe basisti si useristi!au contribuit si ei la greu la distrugerea romaniei si la capitularea in fata vesticilor!sa nu uitam ca useristii au vandut gazele si petrolul prin lobby facut pt chevron, exxon.
13
11
psd duce an eroare oameni prin aznaua 3.suntem mintiti de pesedisti
17
13
Suntem in aceasta situatie din cauza unor imbuibati, slugi, spagari, lacomi, hoti, netrebnici si nemernici! Ii vedem, ii stim si acceptam de zeci de ani. Ei au distrus sistemul de sanatate. Opresti, fluturi, dragneni, ponti, melescani, basesti, fireni, nastaseni, tariceni, iohannesieni, orbani si lista asta nu se mai termina. Acum va dati sfinti. De ce nu ati luat voi puterea acum? V-ati grabit sa votati guvernul pnl, cand aveati majoritatea si puteati sa reveniti. Dar, stiati ce e in visterie. Doar datorii!
21
9
macar psd-isti vin si ei cu cate o solutie ,pnl-isti nu prea si nu inteleg de ce,ca sunt la guvernare de multicel,cat despre asta de la 10 13,cam pnl a facut ce debitezi tu pe acolo acum cateva luni din cate im aduc eu aminte...
11
20
as manca si eu o salata de vara facuta din tomate, usturoi, lana, motorina!
6
6
Ma bucur ca ai inceput sa simti ca penele vor pierde alegerile.
13
17
Politica PSD-ului se stabileste la fabrica de stiri false din studioul Antenei 3.Ora exacta dupa care PSD isi potriveste ceasul este data in fiecare zi de Antena 3.PSD trebuie scos in afara legii.Liderii PSD raspindesc de stiri false.PSD are nevoie de panica,de neincredere in guvern si dezordine sociala pentru a veni din nou la putere.Scoateti PSD si Antena 3 in afara legii.
21
18
si este supta de produse brute, cu bani putini, le intorc finite pe bani multi!fabricile , uzinele abatoarele, complexele etc, au disparut mutandu se inafara tarii, banii europeni din proiecte se inorc la ei triplu!la noi treiesc bine si fara griji cei care inseala , fura si sfideaza munca!
20
0
tampitilor, ati incercat sa tineti rosiile peste iarna in frigidere? Incercati, dupa care vorbiti. Banii aia s-au dat pentru productia lor in camp, la momentul in care o face anotimpul. Nu pentru sere sau spatii de stocare. Si vedeti ca gem magazinele de faina. Asteptand prosti ca voi sa faca stocuri!
16
9
Criza alimentara este consecinta reducerii stocurilor de apa potabila. Curand apa la robinet va curge rationat.
9
11
rosiile lui daea unde sunt ? subventii masive anul trecut si rosii romanesti nix in magazine ? psd nu mai dati solutii pe facebook , intrati pe usa la guvern si COLABORATI , daca aveti solutii ............bafta
25
7
S-au dat o gramada de bani subventii pentru agtricultura, productia a fost mare, de ce preturile s-au dublat sau s-au triplat, de ce faina lipseste de pe piata? Mai taiati din subventiiile date aiurea firmelor straine care exporta profitul !!!
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614