REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rita Wilson, soţia lui Tom Hanks, asigură că are încă anticorpi împotriva COVID-19

Rita Wilson, soţia lui Tom Hanks, asigură că are încă anticorpi împotriva COVID-19

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 1100

Rita Wilson, care alături de soţul său, Tom Hanks, s-a numărat printre primele persoane publice care au contractat noul coronavirus, a dezvăluit că are încă anticorpi împotriva COVID-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

Rita Wilson, Tom Hanks

Au trecut nouă luni de când Rita Wilson şi Tom Hanks s-au recuperat după COVID-19, iar actriţa face parte dintr-un program al Universităţii California din Los Angeles (UCLA) care analizează la fiecare două luni cantitatea de anticorpi din sângele celor care au contractat această boală.

"Ni se fac teste care arată că până acum avem anticorpi. Aceştia se reduc pe măsură ce trece mai mult timp de la infecţie, dar sunt aici şi continuă să ne ajute", a declarat actriţa în programul nocturn condus de umoristul Jimmy Kimmel.

Rita Wilson a explicat că participă la acest proiect medical, după ce Kimmel i-a mărturisit că se simte incomod în prezenţa ei, întrucât ea "este plină de anticorpi".

Adevărul este că nu există un consens în comunitatea ştiinţifică cu privire la perioada de timp în care anticorpii rămân prezenţi în organismul unei persoane care a suferit de această boală şi dacă aceştia generează o apărare permanentă împotriva virusului.

Până în prezent, au fost raportate în întreaga lume doar 27 de cazuri de reinfectare cu COVID-19.

În acest sens, Serviciul de Microbiologie şi Boli Infecţioase de la Spitalul Gregorio Marańón, din Madrid, a descris miercuri cazul de reinfectare cu SARS-CoV-2 la o femeie care, a după ce a contractat boala în aprilie, a avut un al doilea episod, mai grav decât primul, dar cu o altă variantă a virusului cu care şi-a contagiat familia.

Alte studii precum cel desfăşurat de UCLA arată că, în majoritatea cazurilor, anticorpii rămân în organismul unei persoane pentru o perioadă îndelungată de timp după ce s-a vindecat de COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367