REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Robert Boroianu: PNL depune moţiune de cenzură dacă se adoptă OUG pentru graţiere

Robert Boroianu: PNL depune moţiune de cenzură dacă se adoptă OUG pentru graţiere

Replica API 31 ianuarie 2017 | 00:32 336

PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale, anunţă deputatul PNL Robert Boroianu.

"Scopul PSD şi ALDE este unul clar! Actuala putere se foloseşte de situația din penitenciare ca pretext pentru a-și scăpa protejații politici de pedepse sau dosare, nu pentru a rezolva situația deținuților. Ca urmare, PNL a luat decizia de a depune moțiunea de cenzură imediat ce Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale.

O astfel de măsură, extrem de gravă, nu poate fi sancționată altfel de Opoziție (din care face parte și partidul pe care-l reprezint în Parlament) decât prin instrumentele parlamentare necesare demiterii Guvernului.

Argumentele credem că sunt mai mult decât evidente pentru oricine este de bună credință: prin acest demers, Guvernul Grindeanu își abandonează obiectivele din programul de guvernare, făcându-și o prioritate din săvârșirea unui abuz în interesul penal propriu al clienților politici și al politicienilor.

Cu alte cuvinte, Guvernul din buzunarul domnului Dragnea a fost autorizat de Parlament, prin vot, să-și îndeplinească doar programul de guvernare și măsurile prevăzute în acel program. Nu este prevăzut nimic în acel program votat în Parlament, nici despre grațiere, nici despre modificarea legilor în domeniu penal, în sensul sabotării luptei anticorupție și a integrității funcțiilor publice.

De aceea, PNL va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze în mod serios și așezat situația penitenciarelor, cu scopul de a propune alte soluții concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție. Mai mult decât atât, noi, liberalii, credem că această inițiativă vine și în întâmpinarea deciziei CEDO care urmează a fi dată în perioada următoare.

Partidul Național Liberal consideră că actuala putere vrea să confişte votul popular din 11 decembrie pentru a-şi pune în aplicare propriile interese în detrimentul românilor! Dacă actualul Guvern nu guvernează doar pentru unele interese, de grup, trebuie să se delimiteze clar de astfel de practici și să arate că are o prioritate firească, și anume prioritatea intereselor cetăţenilor", a transmis Boroianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uite si lindicul asta , se baga in seama, a trecut de la salam la parlament, singurul lucru comun este ca lucreaza tot cu porcii !!!
1
0
miroase in tot judetul de la imputita firma pe care va trebui sa o inchizi
1
0
razboiul dintre Iohanis si PSD este mult mai amplu. nu te baga pentru ca este posibil sa deranjezi pe cine nu trebuie si sa-ti iai adio de la libertate
0
0
voi vreti sa confiscati votul nostrucei care am schimbat de fapt nivelul de trai a inceput sa se miste economia dati drumul la buget
2
0
Mizeria asta cocosata e parlamentar????? Chiar ne meritam soarta in cazul asta.
2
0
Boroianu i-a dat spaga lui Dragomir vre-o 300000 EURO sa-l puna director, apoi presedinte la municipiu si deputat, stie toata lumea cum a fost promovat si impins in fata acest mafiot. Cu spaga se poate orice la presedintele Dragomir securistii au distrus PNL
1
0
Broscoianu asta are mecla de bulan pesedist
1
0
fraiere coclit..
2
0
Si ce faceti ma cu 20% la cenzura nici cat un floc nu sunteti taceti din gura decat sa-i rugati pe astia sa iasa in strada mai bn ii rugati sa vina la vot ori atunci nu puteati sa le dati de-o tuica ca era mita electorala acum merge
3
0
Ai ajuns parlamentar. Spune ce proiecte de legi ai initiat pt cei care te au ales ??? De cand ati ajuns in parlament numai contre. Nu pt binele vostru ati fost alesi
4
0
Sa ma fut pe legea voastra
2
2
Sa o sugeti in gura de la toti psdisti si de la toti romanii...Nu labagiilor sorosisti!.
3
1
A ajuns un escroc, un tepar nenorocit, sa comenteze pe teme penale. Limbricul cocosat uita vizitele dese al mascatilor la sediul Gepeto?
8
1
ceva mu.. cred ca ti-ar prinde bine sa faci tenul frumos ca ai fata de sarpe scarbos pi buni, psd-ii iti da sa te saturi atat tie cat si instigatorului cretin !
3
2
Gratierea nu rezolva aceasta problema pe care trebuia sa o rezolve individul care a condus.acum poporul plateste din cauza lui.plus tortura.RUSINE.
3
1
Boroianu, coaie de arici...
7
0
cit a dat asta sa ii apara fatza la ziar? 100 euro? asa ieftin? curvelor
10
1
Asa , si...?!? Ce rezolvati , pentru ca nu va trece ?!?
5
3
Mafiotii Boroianu si Dragomir agreeaza ordonantele ca ii scapa de puscarie ei fura cot la cot cu PSD dintotdeauna la Constanta trebuiau sa mearga demult la Poarta Alba dar asta e Romania in care traim au distrus PNL ciorditorii locul lor e la puscarie pe viata
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614