REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Robert Boroianu: „Statul român trebuie să înveţe să-şi preţuiască cetăţenii, să le ofere condiţii decente de trai”

Robert Boroianu: „Statul român trebuie să înveţe să-şi preţuiască cetăţenii, să le ofere condiţii decente de trai”

Replica API 8 decembrie 2016 | 00:39 303

Candidatul PNL Constanţa la Camera Deputaţilor,

Candidatul PNL Constanţa la Camera Deputaţilor,

Robert Boroianu

Antreprenorul Robert Boroianu se află pe lista Partidului Naţional Liberal pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie. Susţine că România trebuie condusă pe principii solide şi sănătoase, pe politici publice care pot îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei şi care pot să ofere climatul social şi economic necesar cetăţenilor pentru a putea munci şi a fi plătiţi corect şi motivant.

Reporter: Domnule Boroianu, aveţi patru copii, afaceri în Constanţa, nu vă va fi greu să vă rupeţi de toate astea? După cum ştiţi, această demniate de parlamentar presupune ca majoritatea timpului să îl petreceţi în Bucureşti.

Robert Boroianu: Sunt conştient că vor fi patru ani de sacrificii pe plan personal, însă am o familie minunată, puternică şi unită, care mă susţine 100% în acest drum. Exact de aici îmi extrag forţa şi motivaţia de a lupta pentru ca România să se schimbe, pentru ca ţara asta să ne înrădăcineze copiii aici şi să nu îi mai gonească la muncă în Italia, Spania sau Anglia. Este strigător la cer că tineri minunaţi, competenţi, tobă de carte, se duc să-şi câştige pâinea îngrijind bătrâni sau măturând străzi. Tocmai asta trebuie să schimbăm. Statul român trebuie să înveţe să-şi preţuiască cetăţenii, să le ofere condiţii decente de trai, învăţământ de calitate şi un sistem medical performant. Dar mai ales, statul român trebuie să ne redea demnitatea şi să nu ne mai umilească la cozi, ghişee, prin spitale, cu taxe şi impozite şi pentru aerul respirat.

Rep.: Şi, concret, cum puteţi face toate acestea din Parlament?

R.B.: În primul rând putem face toate acestea cu Dacian Cioloş premier. Până la urmă, aceste alegeri nu se rezumă doar la a fi x sau y deputat sau senator, ci esenţa este rezultatul poltic şi ce partide vor face majoritate şi vor guverna. Dacian Cioloş a pornit deja pe un astfel de drum, iar noi, Partidul Naţional Liberal, dorim să menţinem aceeaşi direcţie a unei Românii europene. Asta îi sperie pe Dragnea, Ponta şi Tăriceanu, care ştiu că infractorii nu îşi pot avea locul în fruntea unei asemenea ţări.

Rep.: Şi totuşi, dvs. vorbiţi de integritate şi cinste, PSD vine cu promisiuni de pensii triplate şi salarii uriaşe. Nu e cam mare decalajul de mesaj?

R.B.: PSD ştie că nu mai poate juca decât cartea populismului şi a demagogiei. Când ai un preşedinte condamnat la închisoare şi un Ponta lângă el cu atâtea bube este clar că nu le poţi vorbi oamenilor despre principii sănătoase, despre competenţă şi cinste. Şi, atunci, PSD vine şi răstoarnă căruţa cu minciuni şi promisiuni în mijlocul campaniei electorale. Ceea ce promite acum Dragnea sunt minciuni sfruntate. Şi vă dau un singur exemplu: PSD a guvernat trei din ultimii patru ani. De ce nu a făcut toate astea până acum?

Rep.: Credeţi că mai ţine de foame cinstea?

R.B.: Aş refuza să vedem lucrurile atât de simplist. O ţară nu se guvernează cu găleata cu nutreţ în mână. Din păcate, PSD şi ALDE exact aşa văd lucrurile: promitem acum, în campania electorală, tot ceea ce vor să audă oamenii şi ne asigurăm ţara patru ani. În ceea ce mă priveşte, consider că o ţară se conduce pe principii solide şi sănătoase, pe politici publice care să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei şi care să ofere climatul social şi economic necesar pentru a putea munci şi a fi plătiţi corect şi motivant. De ce să aştept să îmi dea PSD ajutor social de 1.000 lei, când pot avea un Guvern care să creeze locuri de muncă plătite cu 3.000 lei? Cinstea şi corectitudinea sunt esenţiale pentru traiectoria pe care va orbita România în următorii patru ani. Vrem să ne apropiem de standardele Uniunii Europene sau să ne afundăm în sărăcie pe principiul că îşi va face Dragnea milă de noi şi ne va mai da 10 lei la pensie?

Rep.: La finalul săptămânii sunt alegerile. Ce le transmiteţi alegătorilor?

R.B.: Le spun să aibă încredere şi să voteze. Să îşi apere acest drept sacru şi să se gândească la copiii lor şi la cum vor ei ca România să arate. Partidul Naţional Liberal şi Dacian Cioloş vă pot fi parteneri credibili şi oneşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218