REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Robert Cazanciuc a prezentat cartea neagră a guvernării liberale: Va sta la baza moţiunii de cenzură

Robert Cazanciuc a prezentat cartea neagră a guvernării liberale: Va sta la baza moţiunii de cenzură

Replica API 10 august 2020 | 00:00 969

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a prezentat duminică, într-o conferinţă de presă, cartea neagră a guvernării liberale, arătând că documentul va sta la baza moţiunii de cenzură anunţate de PSD împotriva Executivului condus de Ludovic Orban.

Robert Cazanciuc

"Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei - planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret. Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de români. Dublarea alocaţiilor - nu, probabil în scurt timp nici mărirea pensiilor. Sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri şi de câştig rapid pentru clientela de partid. Cu o ipocrizie, un cinism fără margini, stimabililor liberali, aţi transformat ameninţarea COVID care zguduie o lume întreagă în oportunităţi de afaceri pentru băieţii deştepţi ai PNL, fără jenă, fără emoţie. Avem o ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate şi mai ales cu zero rezultate. E clar că România nu mai poate continua aşa. PSD nu va permite ca România să se prăbuşească sub povara incompetenţei şi a cleptocraţiei liberale. Am anunţat deja intenţia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas şi prezentam cartea neagră a guvernării liberale - suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece", a spus Cazanciuc, scrie Agerpres.

El a menţionat că documentul elaborat de specialiştii PSD din departamentele partidului, parlamentari şi europarlamentari va sta la baza moţiunii de cenzură, prezentând cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei "ratate" de Guvernul Orban, precum şi măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate.

"Oricât ar încerca liberalii să arunce vina pe alţii - pe noi, pe CCR, pe marţieni, pe oricine altcineva - realitatea este una simplă şi extrem de clară: Guvernul girat de preşedintele României a minimizat pericolul pentru că doreau cu orice preţ alegeri anticipate", a susţinut social-democratul.

Robert Cazanciuc a prezentat, în conferinţa de presă desfăşurată la sediul PSD, şase dintre erorile Guvernului şi ale preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că acestea au agravat criza generată de COVID-19.

Potrivit lui Cazanciuc, prima greşeală majoră a fost legată de mesajul iniţial prezentat de şeful statului privitor la pandemie, arătând că acesta a făcut ca foarte mulţi români să nu ia în serios necesitatea protejării şi să nu creadă în noul coronavirus.

Social-democratul a opinat că o altă greşeală a fost incapacitatea realizării unei testări masive de la începutul pandemiei şi lipsa unor măsuri clare de prevenţie şi carantină, precum şi lipsa anchetelor epidemiologice.

De asemenea, el a arătat că o altă greşeală a fost legată de exemplele negative prezentate de la vârful statului, indicând faptul că regulile au fost încălcate grosolan chiar de către cei care le-au făcut, dând ca exemple petrecerea premierului Ludovic Orban de la Palatul Victoria, petrecerea privată a europarlamentarului Rareş Bogdan şi şedinţele de partid organizate de ministrul Mediului, Costel Alexe.

O altă greşeală, conform lui Cazanciuc, a fost scandalul de corupţie de la Unifarm.

"Vidul legislativ succesiv atât între starea de urgenţă şi starea de alertă, cât şi lipsa normelor de protecţie medicală şi de impunere a carantinei. Gafele de comunicare în mod repetat privind numărul de îmbolnăviri" - au fost alte greşeli ale actualului executiv, enunţate de social-democrat.

Totodată, întârzierea "inexplicabilă" a realizării unui plan de relansare economică. "Lansarea unui aşa-zis program pe o terasă, într-un restaurant a avut un impact negativ asupra mediului de afaceri", a adăugat el.

PSD a realizat şi o "cronologie a iresponsabilităţii PNL", pentru perioada 23 februarie - 16 iulie.

"Guvernul PNL a reuşit o gestiune economică deficitară. Nu a existat un plan economic de gestiune a crizei şi nu există un program real de redresare economică. Ministerul Economiei nu există, ministrul Popescu este marele absent pentru că el ar fi trebuit să gestioneze acest sector. IMM-urile, antreprenorii au fost abandonaţi. Banii s-au dus la clientela politică şi câteva companii, banii europeni nu au fost cheltuiţi şi România a ratat oportunităţi clare", a afirmat, în conferinţa de presă, şi senatorul PSD Radu Oprea.

El a susţinut că planul PNL de relansare economică este unul de "campanie", motivând că niciuna dintre măsurile prezentate nu există în realitate.

Oprea a spus, de asemenea, că "din punct de vedere macroeconomic guvernarea PNL a dus economia românească în prăpastie".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va dau muie cu kakat ciuma rosie
1
0
Cati bani mananci din sacul STATULUI, cate ensii nesimtite incasezi, BALBAITULE, urecheatule ?! E bine la STAT, "la stat degeaba", hotilor si mincinosilor. Aveti grija numai de voi si interesele voastre meschine. Ce va pasa de cei care mai si muncesc si va asigura salariile voastre nesimtite. Mergi in sistemul privat si arata-ne ce si cat poti, da. Lingaule!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108