REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Robert Cazanciuc îl taxează pe Ludovic Orban, după ce CSM a decis că premierul afectează independența justiției

Robert Cazanciuc îl taxează pe Ludovic Orban, după ce CSM a decis că premierul afectează independența justiției

Replica API 27 iulie 2020 | 00:00 962

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, îl taxează pe Facebook pe Ludovic Orban, după ce acesta a cerut magistraților „să judece cu mai multă atenţie”, declarație despre care CSM spune că a afectat independența judecătorilor.

Robert Cazanciuc

"Probabil ați aflat decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care premierul Orban a fost taxat întrucât a afectat independenţa magistraţilor atunci când i-a îndemnat pe judecători “să judece cu mai multă atenţie”.

La preluarea mandatului de premier, dl Orban ne anunța că printre prioritățile sale se numără și “independența justiției”. Este adevărat că nu a menționat și modalitățile prin care urma să se asigure că magistrații aveau să rămână imparțiali, drepți și responsabili.

Îndemnul premierului Orban adresat magistraților: “să judece cu mai multă atenţie”, este o încălcare evidentă a principiului separației puterilor în stat.

Premierul PNL este liber să își certe proprii miniștri care au adus la rang de virtute incompetența, însă un judecător ia decizii numai în conformitate cu legile țării și probele prezentate de părți.

Judecătorii aplică legea, dle Orban, fie că vă place, fie că nu! Așa stau lucrurile într-un stat de drept! Dacă trebuie să întrebați la Bruxelles, faceți-o, dar tot aceasta va fi răspunsul", a scris Robert Cazanciuc, pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul Ludovic Orban a afectat independenţa judecătorilor, a decis Secţia pentru judecători a CSM. Decizia vine după ce, în iunie, Orban a îndemnat judecătorii „să judece cu mai multă atenţie”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Securist ordinar,manipulator.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218