REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului

Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 1040

Vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc a preluat, joi, de la colegul său, social-democratul Titus Corlăţean, atribuţiile de preşedinte interimar al acestui for legislativ.

Robert Cazanciuc

Potrivit lui Cazanciuc, Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale, solicitând ca funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi. L-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc.

Noul preşedinte al Senatului a a pledat pentru dialog între instituţii, autorităţi şi între grupurile parlamentare.

"Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa românilor", a afirmat Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Titus Corlăţean anunţa, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou preşedinte.

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcţie, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea sa la conducerea Senatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai ca sa nu fie ales Serban Nicolae care fusese anterior nominalizat de grupul PSD din Senat Lighioane scarboase astia din conducerea PSD Doamne fereste
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218